UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
estrich gridas zavesana
Autors: janis03826 ()
Datums: 23/11/2013 22:49

Gribetu eksperta viedokli. Ir ielieta estrich grida ar siltajam trubam apkurei. Par cik gribas atrak turpinat darbus tad meginaju saprast kad var sakt sildisanu. Viedokli katram "specialistam" ir kardinali atskirigi no launaka viedokla 30 dienas lidz viedoklim ka var uzsildit jau pirmaja diena "lai trubas izplestos un pec tam betons neplaisatu". bija ari viedokli "nu 1-2 nedeljas" un "nu 2-3 nedeljas" Ir skaidrs ka katrs vai nu runa par ko citu vai nesaprot lietas butibu. Koka gridu razotaja lapa atradu instrukciju kur tiesam gridu zave 20 dienas ar apkuri.. tas seit [www.befagparketta.hu] Ja kads tiesam zin , tad padalas ar informaciju.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: soseds2 ()
Datums: 23/11/2013 23:51

Sausā betona cietēšana un žāvēšana ir dažādas lietas. Betonam ir jāsacietē pēc ieklāšanas, tam jāsaglabā mitrums noklājot ar plēvi. Cik esmu saskāries ar siltajām grīdām un estrich, katrs saimnieks dara pa savam. Bet pārsvarā ļauj vismaz nedēļu cietēt un tad žāvē.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: AndrisL ()
Datums: 24/11/2013 00:37

Pašam šovasar ieklāja sausā betona grīdu, tāpēc ir viedoklis:
1.Caurīlītes pirms betonēšans tiek piepumpētas ar gaisu ~2atm, jo tāds ir aptuvenais apkures sistēmas darba spiediens. To dara tāpēc, lai caurules jau būtu izpletušās betonēšanas laikā. Ja gaiss nav iepūst, pastāv betona grīdas plaisāšanas risks, kad tās būs zem spiediena (izpletīsies).
2. Kāda problēma palaist apkuri jau pēc dažām dienām? Samitrini labi grīdu, apklāj ar plēvi un palaid apkuri. Plēve neļaus betonam žūt, bet apkure dos siltumu un var strādāt iekšā. 30 cietēšanas dienas betonam ir ar aprēķiņu, ka tas notiek +20 grādu temperatūrā. Ja grīdu caurulītēs laidīsi iekšā lielāku ūdens temperatūru, tad arī betons ātrāk iegūs deklarēto cietību.
Mitrums gan būs iekšā ap 95% vai nu visi 100%.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: aaaa ()
Datums: 24/11/2013 11:39

Ja gribi nevērtīgi švaku grīdu, tad žāvē - betonam jācietē vismaz 3 nedēļas ūdens iedarbībā. Klasika ir nākošajā dienā pēc ieklāšanas visu aplaistīt ar ūdeni un apklāt ar plēvi visā platībā - tikai tā tu vari nodrošināt pilnīgu betona sacietēšanu. Apkuri klasiski, vismaz tā iesaka vāciešu silto grīdu asociācijas mājaslapa var sākt pēc kādām 30 dienām, bet tad silda ne ātrāk kā 10 grādi dienā. Sildīšana jāsāk ļoti lēni un pakāpeniski - ja tu pirmajās dienās iekurināsi malkas katlu un ielaidīsi grīdā 70 grādus - nez vai tur kas labs sanāks.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Juriits ()
Datums: 08/12/2013 11:18

AndrisL kas Tev tur gumijas trubiņas saliktas? Nav ko muļķības rakstīt pie 2 atmosfērām tur nekas neplešās varbūt pie 20, tikai tad neatgriezeniski.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: soseds2 ()
Datums: 08/12/2013 11:48

Par to silto grīdu uzpildīšanu ar ūdeni vai gaisu pirms betonēšanas ir taisnība, daudz apkurnieku tā dara. Sava doma tajā ir...

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Didims ()
Datums: 08/12/2013 15:05

Prātīgi ir sistēmu pirms betonēšanas nopresēt, lai pārbaudītu ir vai nav kādas noplūdes, kuras pēc aizbetonēšanas, ta problemātiskās vietas būs (1) būs grūtāk atrast, (2) būs daudz dārgāk novērts.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: MW ()
Datums: 08/12/2013 19:13

Nekāda izplešanās nav un nav nepieciešams tādāļ pildīt gaisu, kā jau te minēts 1)spiediena pārbaude izbūvētajai sistēmai, 2) ja betonējot sabojā trubu var momentā konstatēt un salabot.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: Agrisss ()
Datums: 09/12/2013 16:23

soseds2 - ideja ir tajā, lai pamanītu brīdi, kurā slikti grīdu lējēji sačakarē trubas. Visādi citādi nekas tur neplešas, jo, kā jau te minēja, trubas nav no gumijas un 2bar spiediens neko nemaina trubas izmēros.

Par kurināšanu un žāvēšanu - 6 gadus diendienā lēju minētās grīdas. No pieredzes saku - saimniekam var teikt vienalga ko - KAIMIŅŠ tik un tā ir gudrāks (jo vienmēr pēc viedokļa uzklausīšanas sākās - bet man kaimiņš teica, ka.....). Tā, ka lai arī ko Tev te kāds rakstīs, tu tik un tā izdarīsi tā, kā Tev vajadzēs.

Pēc tehnoloģijas betonam zem plēves ir jāžūst 28 dienas. Kas te rakstīja par 70 grādu laišanu grīdās - pilnīgas muļķības. Silto grīdu kolektoru termostats nedrīkst laist grīdās vairāk kā 42 grādus. Tā, ka viss pareizi uztaisīts, tad tur nedrīkstētu iet iekšā vairāk kā minētie 42 grādi.

Sev negaidīju 28 dienas. Bija auksti, vajadzēja visu pabeigt, lai uz Ziemsvētkiem tiktu iekšā. Sāku kurināt jau pēc divām nedēļām. Tur, kur bija visbiezākais betona slānis (9cm), tur parādījās maza plaisiņa. Nezinu kādu spēku vai faktoru ietekmē. Tur, kur bija tikai 2cm slānis nevienas plaisas nebija līdz pat visu noklāju ar flīzēm. Tagad vienkārši vairs neredzu! :)

Sev temperatūru grīdās varu ielaist arī 60 grādus, jo uztaisīju pa lēto, kā man vienā dārgā veikalā pārmeta. Bet tāpat nelaižu vairāk par 40-45.

Re: estrich gridas zavesana
Autors: J U N K E R ()
Datums: 09/12/2013 17:57

Kas tā par silto grīdu, ja tajā laiž 45 un vairāk grādus? Pēc augstāk minētajiem komentāriem secinu ,ka Jums nav ne mazākā priekšstata par to kā lieto silto grīdu un kam siltā grīda paredzēta.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
 ***   ***  **   **   **     **  **     **  **     ** 
 **** ****  **  **    **     **  **     **  **     ** 
 ** *** **  *****     **     **  **     **  ********* 
 **     **  **  **    **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **   **   **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **    **   *******    *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727