UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Reģipša darbu cenas
Autors: zigmars ()
Datums: 07/12/2014 22:36

Un vispār - pareizi ir RIĢIPSIS

Autors: rbm ()
Datums: 07/12/2014 23:00

jēdzīgi vadītas privātās brigādēs darbs ir organizēts tā, ka nav dīkstāvju. Šovasar caur objektu izgāja 3 brigādes un visas spēja nopelnīt 70-100eur/dienā uz cilvēku - tas par tām dienām kad strādāja objektā. Ja lija lietus vai starp darbiem bija tehnoloģiskās pauzes, tad tajā laikā tika strādāts vainu citā objektā vai darīti palīgdarbi.
Protams ir neliels krenķis, kad brigādei pa nedēļas darbu jāatskaita 1500eur, bet tad ja padomā ka puiši ir ieguldījuši instrumentos un nevis strādā ar āmuru, bet pneimatiku un man jumtu moka nevis mēnesi bet 2 nedēļas, plus tāmē izmaksas tuvāk zemajam galam (no tiem kas vispār spēj uztaisīt tāmi) tad var arī maksāt :)

Salīdzinājumam par iekšdarbiem - paziņām viens puisis no Vidzemes vidienes veica iekšdarbus dzīvojot uz vietas (laikam arī tika barots). Saņēma 40Ls/dienā, neteiktu ka daudz būtu pa pagājušo gadu sadarījuši, bet nu šogad darbos pārgāja uz gabaldarbiem, jo šādi pasūtītājs varēja kārtīgāk vadīt izmaksas.

Autors: ncsss ()
Datums: 07/12/2014 23:38

Es te palasu diskusijas. Kur atrast tādu muļķi, kurš pa 4Eur m2 riģipša griestus liktu. Pa tādu naudu riģispim jau ir jābūt atvestam objektā, uznestam 5. stāvā un vēl meistaram uz mājām jāiaizbrauc pakaļ un jāpierunā trādāt :)

Varu padalīties ar savu pieredzi.
Es kā meistars priekšroku dodu stundu likmes samaksai sarežģītās situācijas, kur grūti iztāmēt vecās mājās, kur viss šķībs un greizs, kur nav paredzams, kur būs kas puvis, vai kas gāzīsies lejā.
Saku, ka mana stundas likme ir 8 Eur/h un darbs izkatās uz 2 nedēļām, bet lai nepaliktu jaņos, tad rēķinu, ka darbs ir uz 3 nedēļām. Tad klientam dodu izvēlēties kā viņš grib maksāt un bieži vien piekrīt stundu likmēm, jo iespējams to darbu izdaru ātrāk un viņam sanāk lētā nekā gabaldarbs. Vilkt gumiju neesmu ieinteresēts, lai klients būtu apmierināts ar darbu un ieteiktu mani tālāk.
Stundu samaksā ir iekļauta arī materiālu sagāde, savi instrumenti, pēc sevis vienmēr atstāta kārtība un tīrība.

Autors: Praktiķis ()
Datums: 08/12/2014 02:59

Iepriekš atvainojos,ja kādu nepatiesi aizskaru (noteikti ir izņēmumi). Mani novērojumi liek secināt,ka meistars kurš strādā pēc izcenojumiem ir galvastiesu pārāks par visiem stundu likmes mīļotājiem. Stundu likmes mīļotājiem ,kā likums, uz diviem ir viens āmurs,viena skrūvmašīna un viens līmeņrādis. Nu nav viņiem vajadzības investēt instrumentā un savā izglītībā,bet tas būtiski ietekmē produktivitāti. Pārsvarā stundu likmei piekritīs tikai tas,kurš par gabaldarbu izcenojumiem nav pārliecināts- vai spēs nopelnīt vairāk-un kāda velna pēc iespringt,ja var vakarā stundu slaucīt objektu un saņemt kā par profesionālu darbu. Kārtīgs meistars aiz sevis atstās kārtību neatkarīgi no samaksas veida. Un ko nozīmē"lai nepaliktu jaņos" ja tu šo darbu pārzini,tad visi iespējamie neparadzemie papilddarbi ir iepriekš paredzami un atrunājami (99% gadījumu). Izcenojums 4 eur m/2 par griestiem ,protams, ir mazs,bet profesionāli aprīkots un noskaņots amatnieks arī pie šāda izcenojuma nopelnīs savus 80-100 eur dienā (ja vajadzība spiedīs-tādiem šīs cenas arī tagad ziemā domātas),bet visdrīzāk tomēr atteiksies par šādu izcenojumu strādāt.

Autors: Niks ()
Datums: 08/12/2014 08:20

Man līdzīga pieredze kā RBM-am :)

Tāmes zemas, vai ļoti zemas. Nē, nav pasaulē lētākās, bet pilnībā adekvātas.
Čaļi jau pirms 0730 sāk, ap 1900 beidz. Īpaši neiedziļinos viņu darba organizācijā, bet darbs, ko citi plāno nedēļu, viņiem pēc 3 dienām ir gatavs.

Nevaru neko pateikt par konkrēto mūrēšanu vai skrūvēšanu, bet globāli vidējais LV strādnieks izdara 5 X mazāk nekā vidējais EU strādnieks.

Autors: ncsss ()
Datums: 08/12/2014 10:04

"Praktiķi" tu neesi praktiķis, bet gan teorētiķis :) Strādājis ar rokām jau tiešām tu neesi.
Tādi ar muti runātāji ir daudz. Paņem un vienu dienu pastrādā un sapratīsi ko nozīmē strādāt, nevis gudri spriedelēt.

Man kā meistaram nav svarīgi cik maksā kvadratmetra cena kādam konkrētam darbam. Es vidēji piemetu laiku cik man tasi aizņems darba laika un to laiku parēķinu ar 8Eur/h. Tā arī veidojas darba cena. Un darbs pietiek.
Tāmes, lai rēķina lielveikala cēlāji :)

Autors: bern ()
Datums: 08/12/2014 13:15

> ncsss
Man kāds kaut ko tādu piedāvātu, pirmais, ko padomātu -viņš to iepriekš ne reizes nav darījis, tapēc pats nezina!

Autors: Praktiķis ()
Datums: 08/12/2014 13:38

ncsss Wrote:
-------------------------------------------------------
> "Praktiķi" tu neesi praktiķis, bet gan
> teorētiķis :) Strādājis ar rokām jau tiešām
> tu neesi.
ncsss -Gribu Tevi apbēdināt-pats ar savām rokām šos un citus darbus daru jau vairāk kā 25 gadus-esmu arī pietiekoši daudz vērojis kā tas notiek vispār-tāpēc tāds,daudziem ne visai glaimojošs, koments. Redzi,kur tas suns aprakts- ja es tiekoties ar pasūtītāju teikšu ,ka es strādāju par 20 eur/stundā,tad diez vai pat katrs desmitais man to būs ar mieru maksāt-neskatoties uz ''gudro spriedelēšanu''-kā izteicies. Savukārt vienojoties ar pasūtītāju pat par vidējo izcenojumu-es šos 20 eur nopelnīšu (protams,ne uz visām pozīcijām). Kamēr es to varēšu fiziski-man nav izdevīgi strādāt par 8 eur/stundā,jo lēnām strādāt vienkārši neprotu-tāds temperaments. Savukārt kvalitāte jau ir katra godaprāts-neatkarīgi no tā cik ātri viņš padara konkrētu darbu-tas ir tad ,ja ''meistars'' vispār saprot kas ir labi un kas ne. Lai sevi sauktu par Meistaru-TAS IR JĀSAPROT.

Autors: specs ()
Datums: 10/12/2014 16:46

Kārtējā tēma, kura aiziet bezfilmā par to, ka cenas var būt balstītas uz stundas likmi.
Stundas likme ir par nestandarta darbiem, piemēram, vecās kanalizācijas trubas demontāža utt, ko parasti novērtē cena par gab., bet var arī stundu likmi. Standarta darbi ir jāceno metros, kubikmetros un kvadrātmetros, jo šīs mērvienības ir tās, ko saprot pasūtītājs, kurš drīkst (ideālā pasaulē) neko nesaprast no celtniecības darbiem. Pasūtītājam, kurš nekad neko nav cēlis, nav nekādas izpratnes par to cik un kā var izdarīt vienā stundā, tāpēc šis nav piemērojams, jo izcenojums ir skaidrs tikai vienai pusei.

Pavisam cits jautājums ir tas, ka nekompetenti pasūtītāji pieļauj dīvainus izcenojumus, bet tā jau ir viņu problēma.

Par cenām runājot... Ko jūs čaļi pīpējat??? Atkal celtnieki cierē uz jauniem X5? Aizveriet acis, kad sapņojat! Tad jau pasūtītājam ir jāpelna cik?, pie vidējās algas valstī ap 500EUR???

Autors: vecais2 ()
Datums: 10/12/2014 20:47

Da nē,celtnieki sapņo kā specam palēto kautko uzbūvēt.Un cierē uz vismazX6.Speciņ,nav celtnieku vaina,ka Tu tik maz pelni.

Pašreizējā: 3 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******   ********   ********  **     ** 
 **     **  **    **  **     **     **     **     ** 
 **     **  **        **     **     **     **     ** 
 ********   **        ********      **     **     ** 
 **         **        **            **      **   **  
 **         **    **  **            **       ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727