UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: Valmiera ()
Datums: 08/07/2015 20:37

Vajag iebetonēt grīdu visam pirmajam stāvam,ap 150m2 privātmāja,pagraba nav. Ir noblietēta kautkāda pasmalka grants ar māla piejaukumu,cilvēks saka,ka māla klātesamība nav laba lieta...? Vispār izplēsu no visām grīdām putoplastu ar mazu betona kārtu,apakšā bija likts visprastākais,mīkstais putoplasts,grīda šūpojās un nebija pārliecības par pamatu zem betona,tāpēc izravēju visu,lai savestu tagad pareizā kārtībā. Kas būtu jāliek pamatam,kādus slāņus likt un ar ko? Doma ir likt betona gridām paredzēto zaļo vai zilo estrudeto putuplastu. Ko sākat,lai uzbūvētu labu,stabilu betona grīdu?

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Datums: 09/07/2015 00:02

Eps 150 ir ok. Ekstrudētais ir krietns pārspīlējums. Rēķinam, ka mūsdienu standartam it kā vajagot 25cm putuplasta? Agrāk mums standarts praksē bija 10cm, tagad sev ieliku 15cm. Godīgi sakot neesmu pārliecināts, ka dzīvojamās telpas grīda šūpotos pie eps 100. Varbūt tur ir katastrofa ar pamata virsmu, bet grūti noticēt. Betons piespiež visu un āmen.

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: Georgs999 ()
Datums: 09/07/2015 13:46

Tie 25 cm gan liekas pārspīlēti. Skaiti, ka zemē ir patstāvīgi +8 grādi un neatkarīgi ziema vai vasara. Ko tad tie 25 cm aizsargās? Saprastu, ja uzceltu grīdu uz mūžīgā sasaluma, tad gan.

Un grīdai iesaku tikai xps putupolistirolu (ekstrudēto). Tomēr, ja taisi sev, tad ar garantiju. Ja vēl balstīsi starpsienas un betona plātni, paša betona svars. Un tomēr tā ir grīda, kura visa mūža garumā tiks spiesta, spiesta un spiesta.

Sev uztaisīju uz 100mm ekstrudēto.

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: Valmiera ()
Datums: 09/07/2015 22:30

Man ar patīk attieksme,kad taisi,tad nopietni un kārtīgi,lai pēc laika nav nekas jāpārtaisa un nav probl.
Tad ko iesakat vispirms ar kārtām?skembas,smilts,plēve,hidro/siltumizolācija,putupolistirols? Beigās domāju tos Estrich boys izsaukt,lai ielej to sauso maisijumu.. Pašam nav laika betonēties.

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: Praktiķis ()
Datums: 10/07/2015 08:29

Ir jau atšķirība-estricht vai parastais betons+ vēl kārtas biezums. Grunts nestspējas ziņā šķembām zem grīdas nav nekādas jēgas jo virsū tāpat tiek likts salīdzinoši mīkstāks materiāls- putuplasts. Koncentrētas slodzes izlīdzināšana ir betona kārtas funkcija. Estricht ir krietni mīkstāks,lai arī ar fibru,tam tomēr vajadzīgs stingrāks pamats-it īpaši pie plānākas kārtas.Ekstrudētais putuplasts ir pārspīlējums,un tieši tur var rasties problēmas! Pamatne jānoblietē un jāizlīdzina tā lai putuplasts nežvākātos uz tā. Plānāka kārta estrichta var visur perfekti nepiespiest cieto putuplastu. Es izmantoju EPS100 un vis ir perfekti. Pārspīlēšana ir lieka naudas izmešana. Lai sataisītu kārtīgi vajadzīgas iemaņas un zināšanas-ar naudas nežēlošanu un vēlēšanos būs par maz.

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: ruukiitis ()
Datums: 10/07/2015 12:47

nu nu, un kāda puķikam ir cenu starpība?
Es saprastu ja par piķi iespringtu uz pašu betonēšanu - pasūtīt bumbieri, jaukt pašam, likt sauso, un tur vēl bija daži varianti.
jā vēl , vai vajag " mello" grīdu, vai likt trubas grīdā utt.
bet nu puķiks nav tā vieta kur iespringt. (ekonomija ir vienas Caparol krāsas bundžas cenā)

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: rbm ()
Datums: 10/07/2015 13:18

Pēc pieredzes - apakšā škemba, pa virsu 20cm EPS100. Zem starpsienām epstrudētais EPS250. Tam pa virsu ESTRICH 7cm.

Rēķināju slodzes un EPS100 ilgstošā - 30+gadu deformācija uz manu biezumu bija ap 3mm, tur kur starpsienas bija 1-2mm deformācija.

Vienā vietā bija nostaigājuši līmeņi un bija tikai 4cm estrich, tur kad staigāja varēja just ka staigā plācenis, pārtaisīja, ielēja 7cm un nekāda vaina - protams ja lēkā skaņa nav tik doba kā lēkāt pa asvaltēto ceļu, bet gan drīzāk līdzinās lēkāšanai pa paneļu pārsegumu.

P.S. un uz maniem 32m3 siltinājuma starpība starp ekstrudēto grīdai un EPS100 bija pie 1600EUR.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: Valmiera ()
Datums: 12/07/2015 01:39

Plēve vai cits materiāls nav jāklāj? Skemba,estrudetais putupolistirols vismaz 10cm un estrich ap 7cm? Deformacijas suves jau ar jaieliek ? Gar visu perimetru un tur kur telpas atdalās,piem.zem durvju slieksna.

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: Praktiķis ()
Datums: 12/07/2015 09:54

Deformācijas lenta pa perimetru būtībā nepieciešama tikai siltās grīdas variantā. Par sliekšņiem ,kas atdala telpas jau šeit apspriests-kļūda! Tas nozīmē to,ka visa pamatu virsa (betons) būs kā aukstuma tilts,it īpaši gar ārsienām. Pareizi būtu plānot grīdas līmeni virs betonētā pamata vismaz 10 cm-lai ir iespēja nosiltināt šīs vietas,arī sliekšņus. Sliekšņu vietās es izmantoju eps 60 lai tas amortizētu iespējamās deformācijas dažādās telpās. Arī par šķembu funkciju grīdā šeit jau daudz runāts! Atgādināšu-to funkcija ir kapilārā mitruma pārtraukšana augsta gruntsūdens gadījumā. Grīdā to pašu funkciju pilda ieklātā plēve un pats putupolistirols. Grīdas nestspējai šķembas neko nedod! (Ja galva cieta, var likt arī šķembas). Pēc pieredzes-šķembu klāju būs daudz grūtāk noblietēt un izlīdzināt tā, lai putuplasts tam piegulētu un nežvākātos-estrihtam tas ir īpaši svarīgi, jo tas ir vieglāks. Plēvi var likt gan zem putupolistirola,gan virs (2kārtas sanāk)-lai būtu nežēlojot līdzekļus.....

Re: Betona grīdas sagatavošana pirms betonēšanas?
Autors: J ()
Datums: 13/07/2015 22:23

Nu starpība Eiro starp ekstrudēto un EPS 100 ir diezgan pamatīga, nav lietderīgi tērēt naudu bezjēgā, tas pats par šķembām. Forumā jau krietnu laiku nostiprinājies viedoklis par Praktiķa aprakstīto pīrāgu kā optimālo.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **  **   **   **     **  ***   ***  **     ** 
 **  **  **  **  **    **     **  **** ****  **     ** 
 **  **  **  *****     **     **  ** *** **  ********* 
 **  **  **  **  **     **   **   **     **  **     ** 
 **  **  **  **   **     ** **    **     **  **     ** 
  ***  ***   **    **     ***     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727