UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Xyz ()
Datums: 03/11/2015 17:51

No apakšas flīzes kā flīzes. Virspuse ar redzamu reljefu speciāli viļņainas. Blakus turpat stendā bija arī tādas pat gludas. Klāt rakstīts, šķiet, bija, ka ražotas vācijā, noteikti ne ka ķīnā, (uz aizmugures Villeroy & Boch, kuru katalogos netā pēc koda tādas vispār neatrodas), cena ap 8 eur/m2 (bet te runa ir par baltām 20x20cm, kas natūrā izrādījās 19,8x19,8 cm)

Licēja vaina, ja flīzes tiešām sliktas, varētu būt tik tālu, ka brīdināt tak vajadzēja, ka tādas vannasistabā nevar likt.

Jā, uzsūc kā suslapa.
Pietika man pāri palikušo uz kādu minūti līdz pusei spainī paturēt, kā piesūcās.

Hanzas flīžu tirgū teica, ka piemērotas vannasistabai...
Tātad vismaz 1 no 2 melo....

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Rx ()
Datums: 03/11/2015 19:00

Nu tad atliek apstrādāt ar speciālu šķidrumu...kā piemēram šo: [www.polyline.lv]

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Georgs999 ()
Datums: 03/11/2015 22:37

Pateikt, ka flīzētājs ir vainīgs ir tas pats, kas pateikt, ka kaimiņš ir vainīgs.

Ja tu keramikas flīzi ieliec ūdenī, tad protams, ka viņš burbuļodams uzņems sevī ūdeni. Kā nekā sausa keramika. Es keramikas flīzes pirms flīzēšanas parasti iemērcu spainī un nolieku kaudzītē un flīzēju. Lai līme tik ātri neuzsūcas flīzē un ilgāk notiek cietēšanas process. Kādu laiciņu flīzējums ir raibs kamēr viss izžūst.

Man arī mājās keramikas flīžu malas paliek tumšākas, jo no šuvju malām uzsūc mitrumu. Neko traģisku tur nesaskatu.

Brīvdienās regulāri eju uz Ādažu baseinu, tur dušā tieši tas pats. Un jau kādi 10 gadi vismaz stāv flīzes dienu dienā mērcētas ūdenī.

Neko traģisku nesaskatu. Tad jau flīzēm no 4 malām būtu jābūt glazētām.

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Perfekc ()
Datums: 04/11/2015 10:31

Es atļaujos secināt, ka Hanzas flīžu tirgū (protams arī citur) ir nopērkami apšaubāmi, zemas kvalitātes materiāli, reizēm pat par augstu cenu.
Mana pieredze ir šāda: pirku tur eiropas brenda mozaīku (kura nemaz nebija lēta, bet kā vēlāk atklājās, ražota Ķīnā) vannas istabas akcentiem. Liku pa druskai gan uz grīdas, gan uz sienām. Viss tika pielīmēts ar augstas kvalitātes līmi (baltā Mira). Pielīmētā mozaīka vēl nebija aizšuvota, kad no nejaušas ūdens iedarbības (mazgājot līmi no mozaīkas) atlīmējās mozaīkas gabaliņi no sieta, kas mozaīku satur kopā. Kad sāku pētīt, atklāju, ka mozaīkas gabaliņi pielīmēti ar kaut kādu klīsteri, kas vispār netur ūdeni, bet piebriest un izjūk ūdens iedarbībā. Pats gabaliņš ar flīžu līmi nemaz nevar saskarties, jo visa plakne noklāta ar to neizturīgo klīsteri.
Veikala vadība man atbildēja, ka esmu pats vainīgs, ka esmu slapinājis vēl neaizšuvotu virsmu!!!
Vai tad, tiešām, tas ir normāli un vai mozaīkai būtu jāturas tikai uz šuvotāju? Tas priekš manis bija kaut kas jauns. Priekš kam tad flīžu līme domāta? Bet nu tā man paskaidroja un man bija vien jāsamierinās. Tālāk strīdēties nebija laika.
Domāju, ka Xyz jūtas līdzīgi, kā es toreiz - vīlies.
Tā laikam ir mūsu tirgū, ka, ja neesi specs attiecīgajā sfērā, tevi var izmantot. Nevaram zināt, ko mums pārdos un kādā kvalitātē tas būs.
Morāle priekš manis - jāiepērkas pie uzticamiem un kompetentiem tirgotājiem, kuri garantē kvalitāti. Ja meklēju lētas, nepārbaudītas lietas, vainoju pats sevi.

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: asd ()
Datums: 04/11/2015 23:54

Flīzēm jāskatās arī virsmas noturība. Reiz flīzētājs pieteicās palīdzēt izvēlēties flīzes gaitenim un viesistabai, kopā ap 50m2, vienā veikaliņā noskatījām brūnas rakstainas, tajos laikos tās maksāja 7Ls/m2, nebij no lētajām, un flīzētājs tik dūdoja, lai es pērkot, viņš tās salikšot pa diagonāli un nu tik būs super dizains. Aizbraucu viena pati uz otru veikalu, cerībā, ka tās pašas flīzes būs lētākā cenā un tā arī bija. Lūdzu pārdevējam tos 50m2, viņš apjautājās, kur tik daudz likšot. Teicu, ka gaitenī un viesistabā. Viņš tad pastāstīja, ka šīs esot paredzētas tik vannas istabām un guļamistabām, kur cilvēki staigā zeķītēs, gaitenī tām ātri izdils plānā rakstainā kārtiņa, zem kuras apakšā paliks brūna mālu kārta, kura būs jādauza nost un būšot ļooti daudz putekļu.
Flīzētājs bij bēdīgs, jo garām aizgāja peļņa 250Ls, tad flīzēšana bija 5Ls/m2. Flīžu vietā paši salikām parketu.
Secinājumi: bieži sastopos ar frāzi: neskaidros jautājumos konsultējaties ar meistaru. Konsultēties jau var, bet paturēt prātā, ka meistars ir ieinteresētā persona un gala rezultātā par kļūdām pašam būs jāmaksā no savas kabatas.
Bet par augstākminēto,ka flīzes uzsūc ūdeni un kad varbūt Villeroy & Boch viltojumi - to pat domādams neizdomāsi.

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Pelēcis ()
Datums: 05/11/2015 14:14

Nepareizs šuvotājs, viennozīmīgi. Vajadzēja mitrumizturīgo un pa virsu vēl ar hidrofobu šuves pārklāt, ja jau tieši ūdens līst virsū.
Tagad pelēs protams, ar laiku.

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Praktiķis ()
Datums: 05/11/2015 19:50

....un flīzes kantes arī vēl pirms flīzēšanas vajadzēja noklāt ar hidroizolējošu grunti.
Kas tas par sviestu. Šādām flīzēm jābūt zemākajā cenu kategorijā. Ir redzētas šādas flīzes,kurām dēļ pagalam vārgās pamatnes ar laiku saplaisā glancējums tādā smalkā zirnekļtīkla rakstā. Un tā noteikti nebūs meistara vaina,tam nelīdzēs arī īpašais šuvotājs. Vainīgs ir tirgotājs,kas flīzi pārdod par neadekvātu cenu. Ja nopērc flīzi par 2,5 eur/m2-tad taču nevienam neiesi sūdzēties par kvalitāti un nemeklēsi vainīgo.

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Georgs999 ()
Datums: 05/11/2015 21:31

Nekas tur nepelēs. Šuves kā laiž iekšā mitrumu vienā virzienā, tāpat tas cirkulē arī otrā virzienā un tur viss izžūst.

Praktiķi.
Man ir bijušas vairākas sakritības, kad izveidojas zirnekļtīkļa plaisājums uz flīzēm no tā, ka apakšā tiek lietots ģipša apmetums biezā kārtā vai arī pamatne ir vecā koka karkasa ēka, kurai kaļķa apmetuma vietā ir lietots ģipša apmetums. Ģipša apmetums nespēj izstaigāt līdzi pamatnes kustībām kā kaļķa apmetums. UN vispār dranķis tas ģipsis - pūdētājs un baktēriju perēklis mitruma gadījmā garantēts.

Vienā objektā man viena siena bija nolikta ar rīģipsi, bet otra apmesta ar ģipša apmetumu un zirnekļtīkla plaisājums parādījās tikai uz apmestās pamatnes un rīģipša viss OK. Hidroizolācija tika lietota visos gadījumos un elastīgā flīžu līme.

Tagad nekad neizmantoju ģipša apmetumus tādās vietās. Varbūt sakritība?

Re: Flīzes uzsūc udeni
Autors: Praktiķis ()
Datums: 06/11/2015 06:50

Man arī ir līdzīga pieredze,bet novērojums tāds,ka tas notiek tikai ar štruntīgu (lētā gala flīzi ar mīkstu māla pamatni,līdzīgi kā topika autora gadījumā).

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  **     **  ********  
 **     **  **   **   ***   ***  **     **  **     ** 
 **     **  **  **    **** ****  **     **  **     ** 
 *********  *****     ** *** **  **     **  ********  
 **     **  **  **    **     **  **     **  **        
 **     **  **   **   **     **  **     **  **        
 **     **  **    **  **     **   *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727