UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Pagraba grīdas betonēšana (lai neapplūst)
Datums: 09/02/2016 13:12

Pretvārsti ir atrodami zem atslēgvādiem kanalizācijas pretvārsts, gala pretvārsts un drenāžas pretvārsts. Man šķiet, ka viņi visi darbojas uz klapes principa un nekā sarežģīta tur nav. Efektivitāte ir ok. Ir pieredze ar vienu puspagrabu Rīgā, kur caur dušas telpas trapu nopludnāja visas telpas pēc spēcīgām lietusgāzēm. Ūdens kolektorā līdz malām un viss smuki tecēja iekšā pa trapu, trauku mazgājamo mašīnu utt. Uzlikām pretvārstu kolektorā uz tā izejošā gala un vairs problēmu nav jau daudz gadus, vismaz 10-15, bet tādas lietavas ir katru gadu. Tātad funkciju pilda.

Autors: Jomajo ()
Datums: 09/02/2016 14:00

Paldies "Vilnis_Radio".

Man pagrabs ir apsildāms (izņemot galējo telpu, kur arī es glabāju kartupeļus un burkas).
Kopa man pagrabs ir 80m2. un tur ir 4 atsevišķas telpas (2 telpas ir caurstaigājamas).

Ņemšu vērā tavus ieteikumus!

Datums: 09/02/2016 14:03

Jampadracis Wrote:
-------------------------------------------------------
> man interesējošs jautājums - vai tāds
> drenāžas pretvārsts vispār eksistē? Un, ja
> eksistē, cik reāli tas strādā - cik blīvi tas
> pretvārsts noslēdz, ja tur gadās kāds purva
> rupucis? (es par tiem prevārstiem atmestu domu -
> par vienu apkalpojamu mezglu saimniecībā mazāk)

Sievasmātei, lauku dzīvoklī, no otra stava dušas, visu laiku sita iekšā kanalizācijas ūdeni gan veļasmašīna gan dušā. Uzliku to pretvārstu. Nu, jau 5-6 gadus, viss ir ok!

Secinājums, tas strādā!

Autors: Praktiķis ()
Datums: 09/02/2016 17:11

Vilnis Radio- vai tiešām domā,ka šķembas gruntsūdenī zem grīdas ir tradicionāla būvniecības metode? Cik sapratu,drenāžas sistēma plānojas lokāla ar sūkņiem-tātad nav nekādas nozīmes kāds ir grāvja līmenis. Un kas notiks ar šķembām un to neaizpildītām spraugām jā kādu iemeslu 'dēļ sistēma noklāsies? Un kur ar garantiju atrast šķembas kas ar gadiem ūdenī neizšķīst? Man pašam mājās ir šāda sistēma un esmu tādu taisījis arī citur-zinu kā tāda funkcionē. Grunts ūdens nav ūdensvads-tas nekādu ūdens straumi neveido. jebkura filtrējoša grunts spēj tikt ar to galā,par granti nemaz nerunājot. Šķembas šajā gadījumā būtu zemē nomesta nauda,jo slapjumā tā pat grunts nestspēju īpaši nepalielinātu. Ja traps tiek ievadīts tajā pašā izsūknējamā akā,tad pretvārstam sistēmā nav nekāda jēga,jo aka no telpas tāpat nav hermētiski nodalīta. Man sūkņa aka ir noslēpta zem noņemamas flīzes 30x30 kas uzlīmēta uz metāla pamatnes,lai staigājot nesalūzt. Hermētisku to uztaisīt nav reāli-tākā telpa pārplūdīs caur to,ja arī trapam būs pretvārsts.
Vilni,pagraba mitrums nav atkarīgs no grīdas un sienu hidroizolācijas. To var arī izveidot perfektu,bet mitrums pagrabā veidosies no kondensāta,kas izkritīs uz aukstajām betona virsmām-it īpaši vasarā. Granulas jāiepērk pašā apkures sezonā un jāmeklē Pe iepakojumā.
P.s. Kaimiņš bija neizpratnē-kāpēc kurinot iepriekšējā gada granulas no skursteņa tek kondensāts....

Datums: 09/02/2016 18:34

Jāsāk ar to, ka šeit visticamāk nav stāsts par gruntsūdeni. Ja būtu gruntsūdens, tad tur faktiski visu laiku būtu ūdens un to pagrabu var norakstīt. Par to ka nav gruntsūdens liecina teiktais par šī gada atkusni, kurš gruntsūdeni reāli nemainīja. Turklāt ūdens tur visticamāk ieskrēja ātrāk pirms vispār zemes sasalums atspruka vaļā - līdz gruntsūdeņiem šis atkusnis reāli varēja nonākt ar pusotras nedēļas nobīdi. Bet to protams pareizi būtu saprast apskatot kaut vai to grāvja līmeni.

Šķembas uz ceļiem izšķīst ne jau dēļ ūdens bet dēļ n-tajiem sala-atkušņa cikliem. Tajā vietā zem grīdas viņām nekas nenotiks vismaz ne cilvēka dzīves garumā. Protams ja ir iespēja dabūt izteikti rupju granti, tad arī tā derētu, bet te varētu tikpat tendenciozu jautājumu uzstādīt - kur ir garantija, ka tai garantija nebūs pārāk daudz māla un sīkās frakcijas klāt. Bet to cilvēkam pašam jāizlemj, jo grants un šķemba ir vienā cenā faktiski.

Runa ir par to, ka tam slānim zem grīdas ir jāspēj paņemt to kas notiek konkrētajā gadījumā - 6m3 kubikmetri ūdens pāris vai pat vienā dienā vai cik tur īsā laikā satek. Vai grants ar kokosa drenāžu to savāks tik operatīvi? Šaubos. Ja viņa tos kubus nepaņems, tad ūdens būs virs grīdas tāpat un tas nav mērķis.

Cik sapratu, tad drenāža ir paredzēta un būtu muļķīgi to neveidot, ja ir kritums un iespēja. Sēdēt uz sūkņa ir nenopietni, ja var uztaisīt dabisku noteci.

Datums: 09/02/2016 18:47

Paldies par daudzjiem padomiem.

Domāju ka dabisko noteci es izveidot nevaru. Pārāk tālu ir jāuzrok viss pagalms ļoti dziļi.
Ir doma ka tos ūdeņu dzīt prom ar sūkni uz augšu (apm.1,5m). Tad no turienes tas paštecē (kopā ar lietus ūdeņiem) gan tiks līdz dīķim (pa 100-150mm trubu) kas protams būs ierakta zemē (ar kritumu).

Zinu ka ekanomiski izdevīgāk (ilgtermiņā) būtu taisīt visu pašteces sistēmu, bet baidos kaman tas pat nav iespējams.
Būs vien jāsadzīvo ar sūkni.

Datums: 09/02/2016 18:51

Un par pagraba mitrumu tu kļūdies protams. Gaisa mitruma % nemainīsies telpā tikai dēļ tā, ka konstrukcijas ir vēsākas un uz tām izkrīt gaisa mitrums. Gaisā % ir tik cik viņš ir un pagrabiem paaugstinātu mitrumu nodrošina sienas un grīda. Tāpēc jau tas ir pagrabs un šo mitruma efektu no sienām un grīdas arī speciāli izmanto, lai dārzeņi un augļi nesavīstu. Ja novāc mitrumu no sienām un grīdas tad % ir jākrīt.

Datums: 09/02/2016 18:51

Šķembas un grants ir diezgan līdzīgā cenā.
Ja man paliks pari šķembas, tad es tās mierīgi varu izbērt uz piebraucamā ceļa.

Jautājums!
Vai šķembas jeb granti vajaga blietēt?
Kā un cik dziļi ir pareizi iegremdēt to kokosa trubu?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   *******   ********  **      ** 
 ***   **  **    **  **     **     **     **  **  ** 
 ****  **      **    **     **     **     **  **  ** 
 ** ** **     **      ********     **     **  **  ** 
 **  ****    **             **     **     **  **  ** 
 **   ***    **      **     **     **     **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727