UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Ēkas siltināšana no iekšpuses
Autors: agrais ()
Datums: 14/09/2020 19:13

Jā, vel kapeļņicu pieliec uz katru caurumu..Ko tik cilveki neizdomā.

Autors: AigarsL ()
Datums: 14/09/2020 20:34

Vilni,

Lielākās nianses saistītas ar to, ka māja paralēli tiek apdzīvota, līdz ar to tas ļoti sarežģī situāciju.
Tas ir arī iemesls kādēļ šobrīd tikai aptuveni pusei mājas ir nomainīts vainags un stati - pārējā daļa tiks turpināta līdz ko šī tiks pabeigta (ieskaitot pilnu iekšējo apdari)

Runājot par fasādes siltināšanu no ārpuses - tur ir vairāki priekšnosacījumi kas būtu jāveic - jāpagarina jumta spāres, jāpārveido karnīzes utt, jo šī brīža jumta konstrukcija papildus siltinājumu no ārpuses neatļauj (esošās karnīzes dziļums no sienas ir ļoti mazs).

Ārējais silikāta ķieģelis balstās uz tā paša betona pamata uz kura ir uzstādīts koka vainags. Dažus gadus atpakaļ pamatu mezgls tika uzlabots (pastiprināts un hidroizolēts), līdz ar to šobrīd situācijai būtu jākļūst labākai

Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 14/09/2020 20:34, labojis AigarsL.

Datums: 15/09/2020 00:43

Tu zini, ka man šķiet, ka tieši tas ka tavi ķieģeļi atrodas uz viena pamata ir liela problēma. Redz kas notiek. Siltais gaiss kondensējas uz ķieģeļa ziemā, tieši apakšdaļā, jo tur vissliktāk vēdinās, slapjums notek uz pamata un tur pūdē tavu horizontālo baļķi, ko esi nupat mainījis. Tas, ka vietām tas bijis labā stāviklī varētu nozīmēt, ka tur kaut kā tas mitrums netek uz baļķa.

Es saprotu situāciju ar apdzīvošanu un spārēm. Lai būtu pareizi un pēc gada superīgi es atliktu siltināšanu. Izdomā, kur pārziemot cilvēkiem un pēc gada nojauc tos ķieģeļus un tad tev parādīsies tā vieta fasādes siltinājumam un nebūs jāpārtaisa spāres utt. Ķieģelus varēsi izmantot pievadeceļam, autostāvvietai utt.

Pēc bildēm spriežot tu esi izdarījis labu un lielu darbu un būtu muļķīgi to neizmantot. Ja tu novāksi ķieģeļus tad tev būs ideāla, elpojoša un supersilta māja. Es kaut kā stipri pārliecināts esmu, ka to pamata vainagu nopudēja ķieģeļi.

Datums: 15/09/2020 00:49

Ja tev ir palīgi, tad tu ari arī šajā sezonā to nodarīt. Nomauc nost ķieģeļus un aši uz saviem statņiem saskrūvē kokšķiedru (tikai pakalkulē soļus). To var izdarīt, jo jaukt var pakāpeniski un uzreiz arī likt kokšķiedru. Uziktajai kokšķiedrai liec virsū plēvi lai pasargātu no lietus. Tā spundētā 4cm (vai 5) kokšķiedra jau būs jaudīgāka siltuma ziņā siena par ķieģeli. Izpēti, aprēķini, pasūti un mauc. Ziemassvētkus ir iespējams sagaidīt labi.

Autors: Praktiķis ()
Datums: 15/09/2020 07:32

Pēc bildēm nav skaidrs-kas tad šeit ir nesošā konstrukcija?
Ja statņi-tad ķieģelis ir lieks-attiecīgi demontējams. Ja ķieģelis,tad ko tur dara tie koka statņi ?

Datums: 15/09/2020 09:09

Nesošie ir koka statņi, ķieģelis šajā gadījumā pilda tikai fasādes apdares un siltinājuma funkciju. Kas interesanti - visticamāk taupības nolūkos ķieģelis ticis mūrēts stāvus, līdz ar to tā sienas biezums ir tikai 8.5cm..

Es pilnībā piekrītu, ka ķieģelis ir demontējams, klusībā cerēju ka bez šī soļa varēs iztikt, taču šobrīd rādās, ka to nāksies darīt jebkurā gadījumā.

Praktiķis rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pēc bildēm nav skaidrs-kas tad šeit ir nesošā
> konstrukcija?
> Ja statņi-tad ķieģelis ir lieks-attiecīgi
> i demontējams. Ja ķieģelis,tad ko tur dara tie
> koka statņi ?

Autors: Hmm ()
Datums: 15/09/2020 09:45

AigarsL rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Es pilnībā piekrītu, ka ķieģelis ir demontējams,
> klusībā cerēju ka bez šī soļa varēs iztikt, taču
> šobrīd rādās, ka to nāksies darīt jebkurā
> gadījumā.

Ķieģelim ir tikai dekoratīvā funkcija, siltumizolators - nekāds (matemātiski ķieģelis ir reizes 15 sliktāks siltumizolators par vati, kā jau Vilnis minēja pāris cm kokšķiedras būtu par kārtu labāks izolators), vēja barjera - arī nekāda, jo mūrējam pa šuvēm parasti pūš cauri. Kā pats jau secināji, atstājot ķieģeli un mēģinot siltināt no ārpuses būs problēmas pie jumta, tāpat arī pie pamatiem, un jebkura aile - logs un durvis būs problēmātisks mezgls.

Datums: 15/09/2020 09:50

Ja tu izlemsi par ķieģeļa novākšanu, tad viena no kritiskajām vietām ir pamata nosegšana ar lāseni tā, lai lietusūdens no fasādes notek uz lāseņa un tad pāri pamatam. Dažreiz ir redzēts, ka par to aizmirst un tad ir izveidoti slikts savienojums uz fasādes. Resp. lāsenis tiek likts pirms fasādes.

Datums: 15/09/2020 12:24

Kungi, milzīgs paldies!
Idejiski es sapratu kā rīkoties.

Tagad neliels jautājums par materiāliem - respektīvi kokšķiedras plāksnēm.
Sortiments ir ļoti plašs gan ražotāju, gan izmēru (biezumu) ziņā.

Jautājums protams klasiskais - kas labāk. Kāds ir optimālais kokšķiedras plāksnes biezums no ārpuses, kāds no iekšpuses (vai arī iekšpusē kokšķiedru plāksnes vietā var izmantot OSB?

Vai karkasa ārpusē labāk izmantot kokšķiedru pretvēja plāksnes, kas speciāli paredzētas šiem nolūkiem (piem. zaļās ISOPLAAT kokšķiedras pretvēja plāksnes)

Datums: 15/09/2020 13:27

Pēc ķieģeļa nojaukšanas tev ir daudz risinājumi.
Kokšķiedras:
- Ārējā apmetamā spundnētā, bija ap 4-5cm bieza. Bija Baltkrievu lakam un tad steico un iespējams vēl kaut kas. Steico ir protams foršākā, bet ar Baltkrievu arī var mierīgi strādāt. Tad fasāde būs apmestā. Manā skatījumā lētākais variants un gana glīti, ja vēl gaumīgu krāsojumu izveido.
- isoplaatu var droši likt, bet tad tev virsū jāliek vēdināmā fasāde, piem vagondēlis vai vertikāli trīnīti. Nu rēķini, jo koks maksā un ne vienmēr tā kvalitāte ir labākā, ir darbiņš, krāsa utt. Lai gan sanāk protams smuki.
It kā ir dzirdēts ka uz statņiem liek cieto fasādes vati un apmet, noteikti būs lētāk par kokšķiedru, bet man šķiet, ka tad arī statņos ir jāliek akmens vate un no iekšpuses stingrā tvaikizolācija.
Es pats tā kā izvēlētos ekovati. Kopumā sanāks dārgāk par akmensvašu tehnoloģiju, bet kaut kā šķiet, ka tas pasākums ir ilgmūžīgāks un man dikti patīk, ka viņu blīvi sapūš sienā, tā ka visi statņu šķībumi ir ciet un tad ir pilnīgi droši pret kaut kādu nevēlamu izpūšanu. Es sev ieliku un baigi esmu apmierināts. Vēl man patika, ka nav jānemās ar vates griešanu, atgriezumiem utt, ekovatei ir vienalga vai tev statņu solis ir 70 vai 55 cm. Akmens vates loksnēm tomēr tās nobīdes no standarta nozīme čakaru. Visi stiķi vienmēr ir problēmas un arī atgriezumi. Tas pats arī par sienas biezumu, akmensvatei var gadīties kaut ko audzēt klāt utt. Ekovatei taisi kā gribi. Lai gan man šķiet ka pūš ar akmensvati, lai gan tie vīri kas man pūta, teica, ka nelabprāt strādā jo sliktāk blīvējoties par eko. Tur jāprasa pūtējiem un citiem zinošiem pēc padoma.

Pašreizējā: 2 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   ********   ********   **     ** 
 **    **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **        **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **        **     **  ********   **     **  **     ** 
 **        **     **  **         **     **  **     ** 
 **    **  **     **  **         **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727