UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 6
Re: flizes
Autors: Aldiss ()
Datums: 05/09/2021 10:06

>>Cik līdzenai jābūt pamatnei? Ja ir kaut kādi "pauguri" (vairāki mm), to var uz līmes rēķina nolīdzināt? Jebšu vispirms jāpamokās ar slīpēšanu un/vai izlīdzinošo kārtu? Grīda - estrich.>>

Estrich grīdai tā kā vajadzētu būt līmenī, bez kalniem un lejām, nelieli negludumi 1,2mm un pat 3mm netraucē. Var likt arī uz stipri nelīdzenākām grīdām un likt biezas līmes kārtas, bet tad tas viss paliek mazliet čakarīgāk un vairums meistaru negribēs ņemties vai nāksies uzklausīt garu lekciju par iepriekšējo meistaru līkajām rokām.

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 06/09/2021 23:50

Būtu tā grīda "izlejamā", tad gravitācija gan jau būtu parūpējusies par to, lai pamatne būtu gluda un taisna. Bet Estrich jau tāds sausā betona izstrādājums vien ir - kādu meistari uztaisa, tāds ir. Ja par garām lekcijām un līkajām rokām, tad diemžēl es varētu ne tikai uzklausīt, bet arī pats pastāstīt.

Kā tur ir ar to gruntēšanu? Cik lasīts, tad parasti iesaka dziļumgrunti. Tas Sakret BG skaitās "universālā grunts". It kā pats Sakret flīzēšanai iesaka atšķaidītu Sakret UG (universālās grunts koncentrāts), tad jau BG vajadzētu derēt?

Kā ir ar mitrumu tai Estrichā - drīkst būt, nedrīkst? Ja nedrīkst, tad kā pārliecināties, ka ir "pietiekami izžuvis" (ne tikai virsma, bet arī dziļumā)? Grīda taisīta jūnijā, bet kaut kādu laiku bija pārklāta ar plēvēm.

Re: flizes
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/09/2021 06:30

Būts jau labi, liec tik flīzes virsū. Gruntēšana vairāk sirdsmieram, putekļu pielīmēšanai un uzsūktspējas izlīdzināšanai. Tam der visas piesauktā gruntis. Pamatne pa 2 mēnešiem ir sacietējusi, nožuvusi (ūdens taču virsū neguļ? ). Ja būtu parastais, ne estrich betons, tad vajadzētu satraukties par cementa garozu virskārtā, kas veidojas, ja par šķidru maisījums. Šī garoza neļauj līmei saistīties ar betonu un pati par sevi viegli atlec. To pirms gruntēšanas ir jānoslīpē vai vismaz pamatīgi jāsaskrāpē.
Katram gadījumam paskaties, vai arī tev nav cementa garoza, pie tās var nonākt arī ja pirms laika pārmērīgi mitrina betonu.

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 07/09/2021 07:16

Extrixam garoza neveidojas slipejot....Izžuvis tas jau praktiski pec paris dienam, jo ūdens tur ļoti maz.Par tam pumpām.Praktiski tadas tur nevar būt.Grida tiek slipeta, tur nepaliek nekādu izcilņu vai pumpu.Tīri teoretiski varetu palikt kada pareja no slipejamā...Bet man nav gadijies ko tadu redzet...Nu limenis var nostaigāt, tas no darboņu makas un iemaņām atkarīgs.Prof brigadei viss ir perfekti. Ka jau Aldiss rakstija...smere jebkuru dziļum grunti un limē vesels.

Re: flizes
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/09/2021 07:32

Praksē ir gadījies redzēt pabojātu estrich, kur lējēji bija pateikuši saimniekam, lai vēlāk samitrinot. Tad labāk cietēšot. Tas tad arī paņēma lejkannu un salēja kā nākas - sabojājot gan līdzenumu, gan radot cementa izskalojumus, kas vēlāk peļķu vietās veido to atlecošo garozu no kuras jātiek vaļā pirms flīžu likšanas.

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 07/09/2021 07:36

[www.salidzini.lv] es ieteiktu iegadaties kaut ko no sita.Man pašas skrūvejami.Baigi labā štelle, ipasi lielām flizēm.Protams, var iztikt arī bez, bet vieglak un ar garantiju ka suves nestaigās.Vel jo vairak ka praktiski visas flīzes ir likas, gan letas, gan dargas. Nu ar loti retiem iznēmumiem. Neieteiktu to līmeņosanas komplektu pirkt Depo. Kaut kad senak nopirku, bet tie struntini izradijas man nepiemeroti, pat nezinu kadam flizem var izmantot.Biezai limes kārtai tikai izmantojami. Var skatities Kursos, Senukai...Komforta skruvejamie labi...Es nopirku vispar kaut kadus letus kinas pakaldarinajumus, kalpo labi.Bet man tos no D atveda...

Re: flizes
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/09/2021 07:50

agrais rakstīja:
-------------------------------------------------------
> [www.salidzini.lv]
> es ieteiktu iegadaties kaut ko no sita.Man pašas
> skrūvejami.Baigi labā štelle, ipasi lielām
> flizēm.Protams, var iztikt arī bez, bet vieglak un
> ar garantiju ka suves nestaigās.Vel jo vairak ka
> praktiski visas flīzes ir likas, gan letas, gan
> dargas. Nu ar loti retiem iznēmumiem. Neieteiktu
> to līmeņosanas komplektu pirkt Depo. Kaut kad
> senak nopirku, bet tie struntini izradijas man
> nepiemeroti, pat nezinu kadam flizem var
> izmantot.Biezai limes kārtai tikai izmantojami.
> Var skatities Kursos, Senukai...Komforta
> skruvejamie labi...Es nopirku vispar kaut kadus
> letus kinas pakaldarinajumus, kalpo labi.Bet man
> tos no D atveda...

Nesapratu, kuru tieši līmeņošanas komplektu/veidu/ražotāju iesaki, linkā redzami dažādi un vairākās lapās. Arī Depo nopērkami. Uz skrūvēm vai ķīļiem?

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 07/09/2021 07:52

Nu domaju ka ta paša grīdas saimnieka iniciativa laistit ar lejkannu to grīdu.Gridenieki ta nevareja teikt....ta grīda praktiski sausa jau nakoša dienā. Nekada laistīšana tur nav vajadzīga. Ja nu bez jumta, karsta laika...tad apklāt ar plevi. Estrix jau nav parastais betons kurš žūst nedeļām. Estrixa uz to 250l maisītaju tikai kadi 15-20 l ūdens.Saspiezot sauja tur pat ūdenis neiztek.Tamdel ari žūšanas laiks ir mazs...Nu kaut ka ta....

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 07/09/2021 08:01

Te es tikai ka piemeru ieliku. Man labak patīk skrūvejamie, citam atkal uz kiļiem.Skruvejamiem savilksanas brīdi ir tieksme bīdīt flizes.Bet tas grubulainam, glncetām tas nav noverot. Perkot skaties pēc cenas, jarekinās ka ķiļi paliek, bet ta laužama daļa būs japieperk citai reizei..Man skruvejamie ir ar metala kaju, tos var izmantot vairākas reizes. Bet nevar atstat lai iekalst lime, tad nevar ara dabūt. Ar kiļiem saja ziņa vieglak, tur vienalga tos plastmasiņus pec tam lauž nost. Tatad vienalga kura diena...Bet ir arī skruvejamie ar laužamam kājām. Man patika mūsu BIG FISH veikala, Riga tas laikam ir Komforta vai HL studija...nezinu Katra gadījuma tas gaumes un maciņa biezuma jautājums.Jo cenas ir dazādas, un pa lielo jau tas tāds vienreizējs pasakums.

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 07/09/2021 10:29

Aldiss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pamatne pa 2 mēnešiem ir
> sacietējusi, nožuvusi (ūdens taču virsū neguļ? ).

Kaut kādu laiku bija noklāta ar plēvēm - vispirms, lai nebūtu katru dienu jālaista, pēc tam - lai apmešanas laikā mazāk noķēzītu. Kad plēves ņēmu nost, tad tas betons bija tāds mazliet tumšāks (tātad - mitrs). Virskārta, protams, ātri vien paliek sausa, bet man nav ne jausmas, kā dziļumā esošais mitrums to visu var pēc tam ietekmēt.


agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> [www.salidzini.lv]
> es ieteiktu iegadaties kaut ko no sita.

Kaut ko tādu vajadzēs, jā… Nav gan tagad skaidrs, kādu. Kā reiz bija doma pirkt kaut ko, kas Depo pieejams. Kāpēc Depo pieejamie der tikai biezas līmes kārtas gadījumā?


agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nu domaju ka ta paša grīdas saimnieka iniciativa
> laistit ar lejkannu to grīdu.Gridenieki ta
> nevareja teikt....

Varēja teikt. Man " go grīdas" tieši to arī pateica - laistīt 5 dienas pēc kārtas, sākot ar nākamo dienu. Nu vai arī 1x salaistīt un uzklāt plēves.

Pašreizējā: 2 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **     **  **     **   ******    **     ** 
 **    **   **     **  ***   ***  **    **    **   **  
 **    **   **     **  **** ****  **           ** **   
 **    **   **     **  ** *** **  **   ****     ***    
 *********   **   **   **     **  **    **     ** **   
       **     ** **    **     **  **    **    **   **  
       **      ***     **     **   ******    **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727