UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 4 no 6
Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 09/09/2021 08:03

Man terasei līdzigs variants.To skarda maliņu jau taka vajadzetu gan...Bet vajag nostradat spraugu starp skardu un flīzi, to daļu kur līme.Ta lai tur udens netiek apakša.Vai nu ar to pasu limi ta akurati, vai labak ar silikonu.Bet kadu labaku, ne Depo variantu. Un noteikti hidroizolaciju vajag.Bet skaties kas arpusei, salizturiga. Neuzsmerē kadu parasto zaļo Vincenta ķenci. Tā tam nav domata.Es Kursos ņemu kaut kadu divkomponenta, nosaukumu vairs neatceros...Bet galvenais nostradat malas lai ūdens netiek apaksā.....Ja udens tiks, tad sals atraus nost tikai ta....Ta ar tiem velkamajiem flīžu griezejiem ir, idealu griezienu gruti dabut. Bet tas atkarīgs kada flīze, cik ass griezej rullitis, kāds griezamais,ka roka piesauta.Bet neredzamas vietas jau griezst var....Katra gadijuma ar slapjo, elektrisko, griezeju var izdarīt kvalitatīvak.Agrak vispar tadi lielie galdi nebija dabunami, tad visu sagriezam ar mazo Bricolin..bija tads verķis, baigi labs prieks tiem laikiem.

Re: flizes
Autors: arre ()
Datums: 09/09/2021 10:15

Komentāri par dažiem komentāriem...
Ideāli vienāda izmēra flīzes sauc par rektificētām flīzēm. Tāda štelle maksā dārgi, bet var izveidot kvalitatīvu bezšuvju flīzējumu. Tāpēc paņemot kaut kādu flīžu paku būvmateriālu veikalā nevar paļauties, ka izdosies labs darbiņš ar plānu šuvi (jo viņi pārsvarā tirgo kalibrētas flīzes maksimums).
dārgā gala profu instrumentiem ir nozīme darba ātrumā un kvalitātē. Pēdējam projektam sanāca aizņemties no profiņa instrumentus - dārgā gala griezēju no "Rubi" un darba galdu ar ūdens griezēju lielformāta flīzēm. Darbs raits un vienkārši bauda. Tāpēc ieteiktu uz štrumiem netaupīt - meklēt pie draugiem vai ņemt nomā

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 09/09/2021 10:59

Par balkoniem padzirdēju, ka vajagot līmi klāt gan uz flīzes, gan uz pamatnes, pēc tam flīzes jāliek tā, lai uz flīzes un uz pamatnes esošās līmes joslas būtu perpendikulāri. Tas samazina iespēju ūdenim palīst zem flīzēm.
Vēl par līmes uzvedību zem flīzes sakarīgs šķita šis video - [www.youtube.com]

Re: flizes
Autors: Aldiss ()
Datums: 09/09/2021 11:14

Flīžu likšana uz balkona ir priekš mazohistiem, kuriem patīk mocīties un (ar lielu pārsvaru-vairumā gadījumu) pārtaisīt. Ir taču citi materiāli, kaut vai dekoratīvā poliuretāna pārklājums uz betona.

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 14/09/2021 22:01

Vēl par flīžu griešanu.

Pasūtījām 42x42 cm grīdas flīzes, saimniecības telpai pa perimetru sanāk gandrīz veselas - jānogriež 35-40 mm joslu. Tik šauru joslu var normāli nolauzt ar to velkamo griezēju? Jebšu drošāk būs griezt ar ripu? Ja otrais variants, tad kādu ripu labāk ņemt, ja pats instruments būs no lētā gala?

Alternatīva - paņemt nomā CEDIMA CTS-26L uz 1 dienu (€15 dienā + 150km pie stūres)… Gan jau ~30 flīzes pa dienu varēs piegriezt, ja būs iepriekš samērītas.

Citai telpai būs lielāki atgriezumi (>10cm), tur arī ar velkamo griezēju vajadzētu būt OK.

Re: flizes
Autors: m! ()
Datums: 15/09/2021 17:43

No loga ailes AUGSPUSES atlimejas flizes, ja es pielimesu, vai man vajag kaut ka atstutet vai turesies tikai uz flizu limes

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 15/09/2021 19:56

Nekas nav jastute, tik lime jaskatas super elastiga, vai pat speciala kapnem un sitadam padarisanam,un pareizo limes konsistenci notrapit. Bet paprieks vajag saprast kapec ieprieksejas flīzes nokrita.

Re: flizes
Autors: m! ()
Datums: 15/09/2021 20:07

Amerikanji vainigi :D

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 22/09/2021 20:47

Ja kādam aktuāli, tad šodien Rīgā, Krasta ielas Depo starp flīzēm redzēju līmeņošanas enkurus ar plakanu pamatni no hardy.pl. Tie nav tie paši, kas viņu interneta veikalā atrodami. Hardy mājas lapā konkrēto sistēmu neatrodu. Svītru kods enkuriem 5905061991074 (var sameklēt netā, kā izskatās), knaiblēm 5905061987022, ķīļiem nepievērsu uzmanību, bet tie arī bija. Enkuriem biezums, šķiet, bija 2mm gan baltajiem, gan sarkanajiem.

Ksenukai mēģināju dabūt Rubi Delta sistēmu, nekas labs no tā nesanāca. Beigās knaibles pasūtīju vietējā "datorveikalā", visu pārējo - vienā poļu internetveikalā.

Tie skrūvējamie, cik saprotu, ir Rubi Cyclone un tml?

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 22/09/2021 20:50

Jautājums par krustiņu nepieciešamību, flīzējot sienas ar 70x25 cm formāta flīzēm, ja šuves nav viena virs otras - tur krustiņus (T-veida) vispār vajag? Vai tur labāk izlīdzēties ar tiem ķīlīšiem "krustiņu" vietā? Vai šuves var taisīt uz līmeņošanas sistēmas enkuru rēķina?

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    **     **  **      **  **     ** 
 **     **  **    **   **     **  **  **  **   **   **  
 **     **  **         **     **  **  **  **    ** **   
 ********   **   ****  *********  **  **  **     ***    
 **         **    **   **     **  **  **  **    ** **   
 **         **    **   **     **  **  **  **   **   **  
 **          ******    **     **   ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727