UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Mājas atjaunošana!
Autors: Sezams ()
Datums: 24/10/2022 00:23

Un par to vēlmi pašam visu darīt. Man arī tā ir bijis - biju iedomājies, ka sienas apmest pats varu. Youtubē speci tik viegli un ātri visu izdara, bet realitātē man pietika vienu istabas sienu apmest, kad secināju, ka labāk tomēr to izdarīt speciālistam.
Vēl neaizmirsti, ka labi instrumenti būs vajadzīgi - nebūs tā, ka visu varēsi nomāt.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: RCK6 ()
Datums: 24/10/2022 06:02

Prieks dzirdēt dažādus viedokļus, paldies!
Secinājumi par mājas pamatiem, sienas stāv. un jumtu nāk no kaut cik zinošiem cilvēkiem kas spēja apstāstīt un paskaidrot, tas ka man ir entuziasms nenozimē ka viss tiek darīts uz dullo. Neraisu arī iluzijas ka pēkšņi spēšu būt top celtnieks no nekurienes, bet ja tikšu līdz grīdām un komunikācijām bez ielīšanas lielajā € tad būs pozitīvi.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: jamiroquai ()
Datums: 24/10/2022 08:39

Biju tieši tādā pašā situācijā.
1. ja māja vēl nav nopirkta, stipri iesaku apskatīties stāvbūves konstrukciju. Nezinu, kā var noteikt stāvokli nenoplēšot sienas.
Īstā bilde parādīsies noplēšot apmetumu pie logiem. Saku, pēc pieredzes :)

2. man remonts, daudz darot pašam, aizņēma ~5 gadus.
Ja nav pieejams uzticams/zinošs palīgs, tad liela daļa no paša ieplānotajiem darbiem nav paveicami. Vismaz tādam kuram nav pieredzes to darīt.
Pozitīvā lieta, pieredze rodas darot :)

3. ja nav baigo ambīciju, tad darot pašam ar naudu vienmēr var izgrozīties

4. ja vajadzīgi meistari, tad tas vienmēr ir dārgi un reti kad attaisno tavas cerības, un neklausies komentārus par to, ka labi meistari ir dārgi un aizņemti. Ar tev pieejamiem līdzekļiem tas nav tavs ceļš
Uhh.. un tie komentāri par to zobu labošanu.. :D

5. Ja māja neatrodas blakus, un ceļam jāpatērē vairāk par 30 min, tad pa vakariem neaizskriesi.
Svarīgi, cik viegli un ātri varēsi piegādāt materiālus. Kaut vai, ja tev darbojoties skrūves beigsies :)

Īsumā.. viss ir izdarāms, bet daudzi pārvērtē savas spējas, sakot, ka darīs pašu spēkiem.

Lai veicas!

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: ek717 ()
Datums: 24/10/2022 08:45

Spriežot pēc tekstiem esi pajauns un nepieredzējis, un ceri ka forumā radīsi atbildes uz tik ļoti ietilpīgu un specifisku problēmu. Tas ir maldīgs priekštats. Es ieteiktu sameklēt pieredzējušu būvspeciālistu kas veiktu neatkarīgu ēkas apsekošanu. Tad balstoties uz to, jāuzmet kaut kāds renovācijas projekts - vismaz skiču formātā, pašam vai ar arhitekta palīdzību. Tad jāizdomā kā to realizēt, darbu secība. Tad materiāli, darbs, izmaksas. Tikai pēc tam ķerties klāt darīšanai ar entuziasmu :)
Failing to plan is planning to fail.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: RCK6 ()
Datums: 24/10/2022 09:46

Stāvbūves stāvoklis tika apsekots pie logiem, tur viss ļoti labi, tas arī liek domāt ka kopējā situācija ir laba. Protams entuziasms iet kopā ar realitāti. Optimismu un drošību sniedz esošais mājoklis, neesmu atkarīgs no jaunā objekta un tā stāvokļa. Pietam šķiet jēdzīgi likt naudu nekustamajā īpašumā un uzcelt priekš sevis, jo esošais mājoklis tika celts pārdošanai un tas ir jūtams.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: RS ()
Datums: 24/10/2022 09:47

Dažas kapeikas varu piemest, esmu nedaudz DIY entuāzists.
@ek717 pareizi saka - vispirms riktīgi izplānot, un tad darīt. Sākt darīt tad, kad ir pilnīgi skaidrs, ko gribi beigās dabūt, un kā līdz tam tikt. Rēķinies, ka kļūdas būs jebkurā gadījumā, kaut kas jāpārtaisa. Tas gan nav tik sāpīgi, kā pārtaisīt dārgu džamšutu sadarīto :D
@Sezams izdarīja secinājumus pēc 1 sienas, iesaku rēķināties un pamēģināt vismaz dažas, nemest plinti krūmos priekšlaicīgi.
Vēl es esmu vēlāk nožēlojis burtiski ik reizi, kad pērkot instrumentu izvēlējos vislētākos vai vienkāršākos. Ne uzreiz, bet nedaudz vēlāk, kad iemanies un sāc sajust atšķirību. Un tas pats, kad nopērc kaut ko dārgu un krutu, bet pēc tam neizmanto :D
Vēl ir baigi labi, ja kāds palīgs pieejams, kaut vai daļēji, vienītī iet daudz vairāk, kā 2x ilgāk.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: Jampadracis ()
Datums: 24/10/2022 10:07

Starta kapitāls ir pietiekams, lai sāktu!

Tie, kas te izsmej par 500-600 eur/mēn atlikšanai būvniecībai... da jūs ko... rodas jautājums, ko jūs te vispār šajā forumā darat, ka naudas pilnas kabatas. Manuprāt tā ir ļoti laba situācija, ja vēl pieskaita to starta kapitālu 80 - 100 tk.

No savas pieredzes varu teikt, ka sāku ar 7tk kabatā tajā tālajā 2015. gadā bez zemes, bez projekta, bez bērniem ar domu, ka paša spēkiem varēšu uzbūvēt māju par 80 tk kopā ar zemi. Pēc dažu forumiešu domām - vienos vārtos :D Protams tagad dzīvoju dolgastrojā, kuram tūlīt tuvojas nodošanas termiņš.

Man personīgi nepatīk "veca stāvbūve labā stāvoklī". Ja tur kautkas var būt labs, tad tas ir tikai koks, bet ne blīvējumi un siltinājums, kurš būtu jāliek no ārpuses.... Nezinu, ko šī ziema parādīs, bet var būt cerība, ka pavasarī varēs iegādāt kādu nepabeigtu jaunbūves karkasu par pieņemamām naudiņām.... jauns ir jauns, nebabeits, bet jauns un nesmird pēc veciem kokiem, podiem un nosprāgušām žurkām.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: agrais ()
Datums: 24/10/2022 11:12

Neviens jau neiesmej.... Vienkārši pēc visa vecā noplēšamais ir jāsāk likt kaut ko jaunu atpakaļ. Logi maksā tūkstošus,apkure tūkstošus,nu elektrību kaut ko cubinst var,ja pats dara... Nu kurā vietā ir tā ko var izdarīt pa 500-600 mēnesi? Ja rēķina ka tas lielais kapitāls vēl nav,un nezin kad būs. Tātad var tikai visu nojaukt,iztīrīt ..un tas ar viss. Pat grīdai uz sitiena vajag daudz lielāku ciparu. Ar tādu naudas plūsmu var kosmētisko remontu taisīt...noperk špakteli,krāsu,padarbojas,nopērk atkal kaut ko... Bet ne jau visus tos darbus kas tur jau sākumā jādara. Pats ar tādām lietām darbojos,gan sev,gan vēl šur tur. Tas viss labi zināms.protam,ja pats visu dara,tad vari pirkt kaut ko pamazām un darboties. Bet ja jāsauc meistars,nu kurš tev tur gaidīs kad atkal saimniekam algu ieskaitis lai var vadus kādu metru nopirkt... Tas nu tā,nedaudz pārspīlēti,bet reāli tā ir. Tam meistaram jau vēl arī jāsamaksā... Cilvēks taču raksta ka no celtniecības neko neredz,tātad tālāk par graušanas darbiem pats neko neizdarīs...

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: PikkO ()
Datums: 24/10/2022 12:01

50 gadu vecai koka mājai apakšējie vainagi garantēti ir psc ...

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: Jampadracis ()
Datums: 24/10/2022 12:45

No vienas puses piekrītu, ka 500-600 naudiņas nav liela summa, bet es sāku pie daudz neizdevīgākām izejas pozīcijām pat, ja tagad parēķina visas inflācijas ieteikmes - praktiski es teiktu, ka sāku ar lielu gribēšanu un pliku pakaļu. 500 eur mēnesī, tas ir 6tk gadā. Tas nozīmē, ka pirmajā gadā grīdu var sakārtot, otrajā gadā apkuri var sakārtot... un tālāk jau viss ir atkarīgs no gribēšanas - interjeru var iekārtot "industriālā šika" stilā... un protams, ka jārēķinās ar dolgastroju un ģimenes atbalstu dolgastrojam.

Pie šādām naudiņām, jāatzīst, ka ir jābūt lielai gribēšanai un motivācijai, lai kautkas notiktu. Man brālis iedvesmojās no manis, sagādāja zemi, iesāka projektēt... pirmajā gadā pats pļāva zāli, otrajā gadā jau atrada kādu, kurš par samaksu to izdara... nu tā tā gribēšana kautkur pazūd... bet šeit autors jautā vai ir reāli. Es saku, ka ir reāli un par to gribēšanu autoram pašam jāatbild.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******    *******   **         **       
 **     **  **     **  **     **  **    **   **       
 **     **  **     **  **     **  **    **   **       
 *********   ********   ********  **    **   **       
 **     **         **         **  *********  **       
 **     **  **     **  **     **        **   **       
 **     **   *******    *******         **   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727