UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 3
Re: mitrums un pelējums sienu un grīdas salaidumā
Autors:
pauljukas
()
Datums: 22/10/2009 10:35
Attiecībā par dzīvokļa vēdināšanas kanāliem jautājums.
1. Cik saprotu, tās kanālu atveres, kas ir virtuvē un vannasistabā ir gaisa aizplūdes kanāli. Ja tie tiek izmantoti, tobiš, virtuvē pievienots tvaika nosūcējs un wc kanālā iemontēts elektriskais gaisa nosūcējs, vai var uzskatīt ka telpu vēdināšana ir izbojāta?
2. Lai notiktu vēdināšana ir tak jābūt arī gaisa pieplūdei. Kas izpilda gaisa pieplūdi bloku mājās? Vai tiešām vecie koka logi? Ja ieliek plastmasas logus, tad cauri?
1. Cik saprotu, tās kanālu atveres, kas ir virtuvē un vannasistabā ir gaisa aizplūdes kanāli. Ja tie tiek izmantoti, tobiš, virtuvē pievienots tvaika nosūcējs un wc kanālā iemontēts elektriskais gaisa nosūcējs, vai var uzskatīt ka telpu vēdināšana ir izbojāta?
2. Lai notiktu vēdināšana ir tak jābūt arī gaisa pieplūdei. Kas izpilda gaisa pieplūdi bloku mājās? Vai tiešām vecie koka logi? Ja ieliek plastmasas logus, tad cauri?
Re: Pelē ārsienas
Autors:
pauljukas
()
Datums: 22/10/2009 10:50
Anna Wrote:
-------------------------------------------------------
> Domāju par to mitruma nosūceju, bet.. uz manu
> kvadratūru nemasa nemaz tik lēti, pie 300 Ls,
> tas nozimē, ka man gribētos būt drošai, ka
> viņš tiešam ko dod.. Ja nu tomēr tas ir par
> lētu, lai pildītu funkciju gana profesionāli?
>
>
Vakar internetveikalā nopirkām Dantherm mitruma savācēju, bet izrādījās brāķēts. Šodien brauks mainīt, tad pēc kāda laika varēšu pakomentēt kādi rezūltāti.
Mums telpās mitrums visu laiku ir ap 80 - 85%, dzīvoklis 46m2. Redzēs vai palīdzēs tāds sadzīves savācējs. Jāpapēta arī būs elektrības patēriņš.
Pagaidām man darbojas kaut kāds pirmskara Bosch :)
Tas nav īsti mitruma savācējs, bet gan kondicionieris/sildītājs ar mitruma savākšanas funkciju. Mitrumu savāc kondicionēšanas režīmā. Spēj nodzīt līdz 45%. Bet tas būtībā ir darbojoties nonstopā. Elektrību nepaskatījos, bet gan jau ka rij labi. Dienā kādas trīs tvertnes izleju ārā. Tas nedaudz zem 15 litri. Ja pa nakti vēl darbotos, tad gan jau krietni vairāk savāktu. No rīta mitruma līmenis parasti atkal ir pacēlies līdz ~ 70%
> Domāju par to mitruma nosūceju, bet.. uz manu
> kvadratūru nemasa nemaz tik lēti, pie 300 Ls,
> tas nozimē, ka man gribētos būt drošai, ka
> viņš tiešam ko dod.. Ja nu tomēr tas ir par
> lētu, lai pildītu funkciju gana profesionāli?
>
>
Vakar internetveikalā nopirkām Dantherm mitruma savācēju, bet izrādījās brāķēts. Šodien brauks mainīt, tad pēc kāda laika varēšu pakomentēt kādi rezūltāti.
Mums telpās mitrums visu laiku ir ap 80 - 85%, dzīvoklis 46m2. Redzēs vai palīdzēs tāds sadzīves savācējs. Jāpapēta arī būs elektrības patēriņš.
Pagaidām man darbojas kaut kāds pirmskara Bosch :)
Tas nav īsti mitruma savācējs, bet gan kondicionieris/sildītājs ar mitruma savākšanas funkciju. Mitrumu savāc kondicionēšanas režīmā. Spēj nodzīt līdz 45%. Bet tas būtībā ir darbojoties nonstopā. Elektrību nepaskatījos, bet gan jau ka rij labi. Dienā kādas trīs tvertnes izleju ārā. Tas nedaudz zem 15 litri. Ja pa nakti vēl darbotos, tad gan jau krietni vairāk savāktu. No rīta mitruma līmenis parasti atkal ir pacēlies līdz ~ 70%
Autors:
sto>>Anna
()
Datums: 23/10/2009 13:21
Un nepieciešams palielināt dzīvokļa sildīšanu un vēdināšanu (varbūt pat ierīkot ventilāciju). Neaplīmēt vai naapkrāsot sienas ar mitrumnecaurlaidīgiem materiāliem (vinila tapetēm) - jo tad kā bundžā viss mitrums, kas rodas vārot, elpojot, ko izdala telpaugi, mazgājot grīdas - tas viss (pie attiecīgā parciālā spiediena) rada mitrumu (pat rasas punktu) uz virsmām, kur zemākas temperastūras (virs un uz logiem logiem, jo tur aukstumtiltu veido betona pārsedzes, ārsienu stūros un griestu dz/b paneļu atbalsta vietās, neapkurināmu pagrabu pārsegumu gadījumā, kā arī tur, kur mazāka siltumpiekļuve no telpas puses - piem., aiz mēbelēm u.t.t.
Bet aukstumpiekļuvi var mazināt tikai ar siltināšanu. Vispareizāk - no ēkas ārpuses. Bet maas,lokālas virsmas (piem, aktumtiltus un stūrus) var nosiltināt arī no telpu iekšpuses, bet to darīt tā, kā es to esmu rakstijīs kaut kad iepriekš (pielīmē 20-30mm ekstrudēto putupolistirolu).Ja vēlaties, uzrādiet savu e-meilu, lai nosūtītu foto, kā tā siltināšana izskatās.
Bet aukstumpiekļuvi var mazināt tikai ar siltināšanu. Vispareizāk - no ēkas ārpuses. Bet maas,lokālas virsmas (piem, aktumtiltus un stūrus) var nosiltināt arī no telpu iekšpuses, bet to darīt tā, kā es to esmu rakstijīs kaut kad iepriekš (pielīmē 20-30mm ekstrudēto putupolistirolu).Ja vēlaties, uzrādiet savu e-meilu, lai nosūtītu foto, kā tā siltināšana izskatās.
Autors:
soseds2
()
Datums: 24/10/2009 16:51
Pauljukas, pad laiku majas ventilacija tiesam bija caur koka logiem un vedkanaliem pie virtuves un vannasistabas. Caur vedkanaliem ventilacija nenotiek ja pie ventilejamam iekartam uzstaditas zaluzijas, jeb ta saucamie gaisa pretvarsti. Bet nau jau garantija, ka ugsejais vai apaksejais kaimins taisot jevroremontu nav ventilacijas cuku aizblokejis ciet. Var parbaudit dabigo vilkmi ar liesmu videji vejaina diena.
Autors:
Anna
()
Datums: 29/10/2009 02:40
sto>>Anna Wrote:
> Un nepieciešams palielināt dzīvokļa
> sildīšanu un vēdināšanu (varbūt pat ierīkot
> ventilāciju). Neaplīmēt vai naapkrāsot sienas
> ar mitrumnecaurlaidīgiem materiāliem (vinila
> tapetēm) - jo tad kā bundžā viss mitrums, kas
> rodas vārot, elpojot, ko izdala telpaugi,
> mazgājot grīdas - tas viss (pie attiecīgā
> parciālā spiediena) rada mitrumu (pat rasas
> punktu) uz virsmām, kur zemākas temperastūras
> (virs un uz logiem logiem, jo tur aukstumtiltu
> veido betona pārsedzes, ārsienu stūros un
> griestu dz/b paneļu atbalsta vietās,
> neapkurināmu pagrabu pārsegumu gadījumā, kā
> arī tur, kur mazāka siltumpiekļuve no telpas
> puses - piem., aiz mēbelēm u.t.t.
> Bet aukstumpiekļuvi var mazināt tikai ar
> siltināšanu. Vispareizāk - no ēkas ārpuses.
> Bet maas,lokālas virsmas (piem, aktumtiltus un
> stūrus) var nosiltināt arī no telpu iekšpuses,
> bet to darīt tā, kā es to esmu rakstijīs kaut
> kad iepriekš (pielīmē 20-30mm ekstrudēto
> putupolistirolu).Ja vēlaties, uzrādiet savu
> e-meilu, lai nosūtītu foto, kā tā
> siltināšana izskatās.
Paldies par padomiem un gaidīšu bildes.
Pagaidām man liekas, ka vieglāk būs aizbēgt no dzīvokļa, jo man nav pārliecības, ka apsaimniekotājs ko siltinās, jau lai ieliktu jaunas durvis bija gatavs pacelt apsaimniekošau 2x :D Kokus zāģēt Rīgas centrā ar niviens neļaus. Notekas gan kā te minēja ir iebūētas zemē, uz pagrabu droši. Noteka man dzīvoklim sanāk tikai viena stūrī un tas kā reiz nemaz tā nepelē, bet viss apkārt un citi stūri, kur noteku nav, pie vainas būs laikam kas cits. Vēdināšana notiek, saldējam dzīvokli, tās iebūētās vetilācijas ir tīras, tur dikti labi pūš :)
Starpcitu, te forumā atradu ieteikumus par fungicītu SAVO, neticēju - brīnumlīdzeklis. Uzpūtu uz sienas melnas, skeptiski, uztverot tekstu par balinošo īpašību, kamēr noslaucīju palodzi, siena tīra! :D es no pārsteiguma paliku ar muti vaļā - noēda man visu pelējuma sēni. Bet nu, protams, ka tas nav risinājums, visu laiku pūst SAVO.
> Un nepieciešams palielināt dzīvokļa
> sildīšanu un vēdināšanu (varbūt pat ierīkot
> ventilāciju). Neaplīmēt vai naapkrāsot sienas
> ar mitrumnecaurlaidīgiem materiāliem (vinila
> tapetēm) - jo tad kā bundžā viss mitrums, kas
> rodas vārot, elpojot, ko izdala telpaugi,
> mazgājot grīdas - tas viss (pie attiecīgā
> parciālā spiediena) rada mitrumu (pat rasas
> punktu) uz virsmām, kur zemākas temperastūras
> (virs un uz logiem logiem, jo tur aukstumtiltu
> veido betona pārsedzes, ārsienu stūros un
> griestu dz/b paneļu atbalsta vietās,
> neapkurināmu pagrabu pārsegumu gadījumā, kā
> arī tur, kur mazāka siltumpiekļuve no telpas
> puses - piem., aiz mēbelēm u.t.t.
> Bet aukstumpiekļuvi var mazināt tikai ar
> siltināšanu. Vispareizāk - no ēkas ārpuses.
> Bet maas,lokālas virsmas (piem, aktumtiltus un
> stūrus) var nosiltināt arī no telpu iekšpuses,
> bet to darīt tā, kā es to esmu rakstijīs kaut
> kad iepriekš (pielīmē 20-30mm ekstrudēto
> putupolistirolu).Ja vēlaties, uzrādiet savu
> e-meilu, lai nosūtītu foto, kā tā
> siltināšana izskatās.
Paldies par padomiem un gaidīšu bildes.
Pagaidām man liekas, ka vieglāk būs aizbēgt no dzīvokļa, jo man nav pārliecības, ka apsaimniekotājs ko siltinās, jau lai ieliktu jaunas durvis bija gatavs pacelt apsaimniekošau 2x :D Kokus zāģēt Rīgas centrā ar niviens neļaus. Notekas gan kā te minēja ir iebūētas zemē, uz pagrabu droši. Noteka man dzīvoklim sanāk tikai viena stūrī un tas kā reiz nemaz tā nepelē, bet viss apkārt un citi stūri, kur noteku nav, pie vainas būs laikam kas cits. Vēdināšana notiek, saldējam dzīvokli, tās iebūētās vetilācijas ir tīras, tur dikti labi pūš :)
Starpcitu, te forumā atradu ieteikumus par fungicītu SAVO, neticēju - brīnumlīdzeklis. Uzpūtu uz sienas melnas, skeptiski, uztverot tekstu par balinošo īpašību, kamēr noslaucīju palodzi, siena tīra! :D es no pārsteiguma paliku ar muti vaļā - noēda man visu pelējuma sēni. Bet nu, protams, ka tas nav risinājums, visu laiku pūst SAVO.
Autors:
blēdis
()
Datums: 13/03/2011 10:36
Pelējums tas ļoti nopietni.
Www.safepro.lv
Kas ir pelējums?
Pelējums un miltrasa ir dzīvi organismi pazīstami kā sēnītes, kas nelielos daudzumos atrodas visapkārt mums gan iekštelpās, gan ārā. Pelējums ir redzams zaļos, pelēkos, brūnos vai melnos punktiņos vai plankumos. Visbiežāk sastopamie iekštelpu pelējuma sēnes tipi ir Alternaria, Aspergillus, Cladosporium un Penicillium.
Kāda ir pelējuma ietekme un mums?
No vājām alerģiskām reakcijām kā šķaudīšana, kairinošs (niezošs) deguns, acis, kakls vai plaušas līdz astmatiskām lēkmēm. Ja pelējuma sēnes skarts materiāls nav pienācīgi notīrīts, gaisā atrodošās pelējuma sporas var izraisīt veselības problēmas jūtīgiem pret pelējumu cilvēkiem un mājdzīvniekiem, tajās esošo mikotoksīnu iedarbībā. Atrašanās pastāvīgā mikotoksīnu ietekmē var izraisīt nopietnas neiroloģiskas problēmas. Ilga atrašanās telpā ar nenovērstu pelējuma problēmu (piem.: guļamistabā) ir īpaši kaitīga.
Kā pelējums nonāk uz virsmām?
Pelējuma sēne pārvietojas no virsmas uz virsmu, kad tiek iztraucēta (piem.: caurvējā). Mikroskopiskas sporas pārvietojas gaisā un nosēžas uz virsmas. Svarīgi ir pēc iespējas ātrāk novērst problēmu un kontrolēt pelējuma rašanos, it īpaši, ja virsma un tās īpašības ir labi piemērotas pelējuma un miltrasas augšanai.
Kāpēc SoSafe pretpelējuma produkti ir labāki par produktiem, kas izgatavoti uz hlora un balinātāja bāzes?
SoSafe Spray Away ne tikai iznīcinās pelējuma sēni un miltrasu, kā to dara uz hlora un balinātāja bāzēti produkti, bet arī iznīcinās pelējuma sporas tās pamatā, novēršot sēnes atdzimšanu līdz pat 12 mēnešiem. Turklāt uz minēto bāžu veidoti produkti ir paši par sevi kaitīgi cilvēkam un apkārtējai videi, kas līdzīgi kā pats pelējums var izraisīt plaušu iekaisumu, kā arī kairina ādu un nelabvēlīgi iedarbojas uz cilvēku un dzīvnieku ožu.
Kam īpaši būtu jāuzmanās no saskarsmes ar pelējumu?
Pelējums var saasināt astmas lēkmes un citas elpošanas un alerģiskas problēmas. Simptomi katram ir atšķirīgi no jutības pret pelējumu, pelējuma sporu daudzuma un atrašanās ilguma ar pelējumu piesātinātā telpā.
Paaugstinātā riska grupā atrodas:
• Bērni
• Grūtnieces
• Civēki vecumā virs 65 gadiem
• Cilvēki ar vāju imūnsistēmu
Www.safepro.lv
Kas ir pelējums?
Pelējums un miltrasa ir dzīvi organismi pazīstami kā sēnītes, kas nelielos daudzumos atrodas visapkārt mums gan iekštelpās, gan ārā. Pelējums ir redzams zaļos, pelēkos, brūnos vai melnos punktiņos vai plankumos. Visbiežāk sastopamie iekštelpu pelējuma sēnes tipi ir Alternaria, Aspergillus, Cladosporium un Penicillium.
Kāda ir pelējuma ietekme un mums?
No vājām alerģiskām reakcijām kā šķaudīšana, kairinošs (niezošs) deguns, acis, kakls vai plaušas līdz astmatiskām lēkmēm. Ja pelējuma sēnes skarts materiāls nav pienācīgi notīrīts, gaisā atrodošās pelējuma sporas var izraisīt veselības problēmas jūtīgiem pret pelējumu cilvēkiem un mājdzīvniekiem, tajās esošo mikotoksīnu iedarbībā. Atrašanās pastāvīgā mikotoksīnu ietekmē var izraisīt nopietnas neiroloģiskas problēmas. Ilga atrašanās telpā ar nenovērstu pelējuma problēmu (piem.: guļamistabā) ir īpaši kaitīga.
Kā pelējums nonāk uz virsmām?
Pelējuma sēne pārvietojas no virsmas uz virsmu, kad tiek iztraucēta (piem.: caurvējā). Mikroskopiskas sporas pārvietojas gaisā un nosēžas uz virsmas. Svarīgi ir pēc iespējas ātrāk novērst problēmu un kontrolēt pelējuma rašanos, it īpaši, ja virsma un tās īpašības ir labi piemērotas pelējuma un miltrasas augšanai.
Kāpēc SoSafe pretpelējuma produkti ir labāki par produktiem, kas izgatavoti uz hlora un balinātāja bāzes?
SoSafe Spray Away ne tikai iznīcinās pelējuma sēni un miltrasu, kā to dara uz hlora un balinātāja bāzēti produkti, bet arī iznīcinās pelējuma sporas tās pamatā, novēršot sēnes atdzimšanu līdz pat 12 mēnešiem. Turklāt uz minēto bāžu veidoti produkti ir paši par sevi kaitīgi cilvēkam un apkārtējai videi, kas līdzīgi kā pats pelējums var izraisīt plaušu iekaisumu, kā arī kairina ādu un nelabvēlīgi iedarbojas uz cilvēku un dzīvnieku ožu.
Kam īpaši būtu jāuzmanās no saskarsmes ar pelējumu?
Pelējums var saasināt astmas lēkmes un citas elpošanas un alerģiskas problēmas. Simptomi katram ir atšķirīgi no jutības pret pelējumu, pelējuma sporu daudzuma un atrašanās ilguma ar pelējumu piesātinātā telpā.
Paaugstinātā riska grupā atrodas:
• Bērni
• Grūtnieces
• Civēki vecumā virs 65 gadiem
• Cilvēki ar vāju imūnsistēmu
Pašreizējā: 3 no 3