UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: par reģipša špaktelēšanu
Autors:
h2so4
()
Datums: 24/11/2010 22:39
es metāla/alumīnija stūrus parasti pieskavoju ar skavotāju pirms špaktelēšanas.. Ļoti labi šitā sistēma darbojas.
Autors:
Ansis Liepa
()
Datums: 25/11/2010 19:32
paldies par padomu!
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/11/2010 21:03
Nav runa par to, vai stūris turas vai nē, protams, viņš turas un skavot ar skavotāju principā ir haltūra. Pareizi stūris ir jāiegremdē špaktelē, lai arī zem stūra būtu špaktele, tad otra kārta pa virsu. Runa ir par to vietu, kur stūris beidzas - tur ar laiku veidojas plaisa, īpaši, ja stūris kaut kur kustas. No pieredzes labāki ir papīra stūri:
[www.usg.com]
Visu laiku bija K-rautā, bet kad pēdējo reizi meklēju, nebija, dabūju braukt uz izplatītāja veikalu, kaut kur uz Jūrkalnes ielas, nu vairs neatceros, kā imos sauca.
[www.usg.com]
Visu laiku bija K-rautā, bet kad pēdējo reizi meklēju, nebija, dabūju braukt uz izplatītāja veikalu, kaut kur uz Jūrkalnes ielas, nu vairs neatceros, kā imos sauca.
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/11/2010 21:08
Autors:
nelej
()
Datums: 25/11/2010 23:47
Tā viennozīmīgi pateikt,ka stūrītis ir sūds un papīrs,tas ir kruta,ir biškus muļķīgi.(tad jau tas vācietis ir pilnīgs idiots,ka tādu izdomāja un ražo,lieto vēl joprojām)Mana pieredze rāda,ka plaisā parasti nestabilas (parasti slapja koka)ēkas.Vai tās ir grīdas uz tā paša slapjā koka lāgām,vai viss pārsegums.Un ja tā reģipsa siena vai starpsiena stiprinās pie tādas vairāk vai mazāk kustīgas konstrukcijas,tad protams kādreiz kāda plaisa parādās.(amortizējošā lenta zem reģipsa profila ne vienmēr palīdz)Gadus 12 atpakaļ 100gadīgā 3stāvu mūra ēkā,kur viss ir pārkaltis,stūrīšus uz reģipsa likām gan uz goldbanda,gan rotbanda un nekas nekur neplaisāja,arī šuves pirmo kārtu vilkām ar to pašu rotbandu.Tas,protams,ar skopā saimnieka ziņu.
Autors:
aaaa
()
Datums: 26/11/2010 07:52
Tur jau tā lieta, ka tie USG stūrīši nav papīra - tas ir kārtīgs metāla stūris, ar kārtīgu bleķi, kas pēc taustes stipri biezāks un stingrāks kā ļurīgie caurumainie metāla stūrīši, kurus ne tā paņem, ne tā noliek un tie jau salocās - kā jēlas olas, tikai fiška tāda, ka bleķa stūrim pāri pārlīmēts izturīgs gluds papīrs un tāds ideāli pielīp Uniflotam (pie FugenfullerLeicht gan ne visai), arī virsējā špakteles kārta smuki pielīp. Varbūt strādāt nav tik ērti un viegli kā ar caurumainajiem, bet ja taisa sev, nevis uz ātrumu - tur nav ko pat salīdzināt. Es tieši tāpat sākumā liku metāla parastos, līdz atklāju šitos. Turklāt intensīvas lietošanas vietās, piemēram pie trepēm, visur, kur ir bleķa stūri parastie, absolūti visur pēc dažu gadu mājas lietošanas ir apdauzīts un ārā spīd alumīnija stūris - nesmuki. Un tas tikai tāpēc, ka špaktele pie tā bleķa neturas un mazākais sitiens un robiņš atlec nost. No tā papīra nekas nost nelec, jo špaktele naturāli pielīp papīram.
Autors:
h2so4
()
Datums: 26/11/2010 22:40
uniflots naturāli pielīp visam, ieskaitot papīru. pazīstams čalis jau trešo gadu braukā ar autiņu ,kurš nošpaktelēts ar uniflotu un nokrāsots. nekas nelec nost.
labāks nekas nav par cinkota metāla stūri(nevis alumīnija ļurīgo), skavām un uniflotu. ātri, vienkārši, tīras rokas un nekādas jebācijas un nekas nost nelobās un neplaisā.zinu ,jo jau 10 gadus tikai tā un ne savādāk taisu.
tas ,kā kādam patīk sarežģīt paša dzīvi,ir katra paša ziņā.
labāks nekas nav par cinkota metāla stūri(nevis alumīnija ļurīgo), skavām un uniflotu. ātri, vienkārši, tīras rokas un nekādas jebācijas un nekas nost nelobās un neplaisā.zinu ,jo jau 10 gadus tikai tā un ne savādāk taisu.
tas ,kā kādam patīk sarežģīt paša dzīvi,ir katra paša ziņā.
Autors:
Džo
()
Datums: 16/09/2012 01:03
Atvainojos par absolūtu diletantismu, bet vajag palīdzību.
Blokmājā taisu remontiņu dzīvoklī, bet tur, protams, visas sienas šķības un pumpainas. Bija sākumā doma tikai pieslīpēt veco apmetumu, nogruntēt, nošpaktelēt, atkal pieslīpēt, nogruntēt un nokrāsot, taču mazākajā istabā esmu ticis līdz posmam, kur uzklātā špaktele ir jāslīpē. Viens ir tas, ka arī ar visu špaktelēšanu tās sienas līdzenākas uz tausti nekļuva, otrs, pareizajā gaismā es ik uz 5 cm redzu špakteles klājumus un nelīdzenumus. Laikam jau no manis špaktelētājs s*dīgs... Die's ar visu, pabeigšu to vienu istabu, kāda viņa ir un tad jau pēc gadiem pār's izremontēs kā pienākās.
Lai nu kā, lielajā istabā, kas tagad būs apvienota ar virtuvi, tomēr nolēmu, ka likšu reģipsi, tas ir, līmēšu. Doma ir beigās tāpat krāsot, tomēr tagad mazliet baidos un neesmu drošs par to špaktelēšanu. Labi, tās šuves tas mazākais, lai gan tieši par tām visur raksta - mani vairāk satrauc paša reģipša špaktelēšana. Tiešām vajag tur tās 2-3 kārtas? Un pēc katras kārtas ir atkal un atkal jāslīpē? Cik ta biezu to pirmo kārtu klāt tā, lai mazāk to nelīdzenumu sanāk? Īsāk sakot, dodiet kāds tādus pavisam īsus un prastus, praktiskus padomus. Saprotu, ka kādām šīs lietas pašsaprotamas, tomēr, lai arī man rokas aug pareizajās vietās, tomēr negribētu dēļ nezināšanas ņemties ap šo pasākumu 3x ilgāk kā būtu nepieciešams!
Paldies!
Blokmājā taisu remontiņu dzīvoklī, bet tur, protams, visas sienas šķības un pumpainas. Bija sākumā doma tikai pieslīpēt veco apmetumu, nogruntēt, nošpaktelēt, atkal pieslīpēt, nogruntēt un nokrāsot, taču mazākajā istabā esmu ticis līdz posmam, kur uzklātā špaktele ir jāslīpē. Viens ir tas, ka arī ar visu špaktelēšanu tās sienas līdzenākas uz tausti nekļuva, otrs, pareizajā gaismā es ik uz 5 cm redzu špakteles klājumus un nelīdzenumus. Laikam jau no manis špaktelētājs s*dīgs... Die's ar visu, pabeigšu to vienu istabu, kāda viņa ir un tad jau pēc gadiem pār's izremontēs kā pienākās.
Lai nu kā, lielajā istabā, kas tagad būs apvienota ar virtuvi, tomēr nolēmu, ka likšu reģipsi, tas ir, līmēšu. Doma ir beigās tāpat krāsot, tomēr tagad mazliet baidos un neesmu drošs par to špaktelēšanu. Labi, tās šuves tas mazākais, lai gan tieši par tām visur raksta - mani vairāk satrauc paša reģipša špaktelēšana. Tiešām vajag tur tās 2-3 kārtas? Un pēc katras kārtas ir atkal un atkal jāslīpē? Cik ta biezu to pirmo kārtu klāt tā, lai mazāk to nelīdzenumu sanāk? Īsāk sakot, dodiet kāds tādus pavisam īsus un prastus, praktiskus padomus. Saprotu, ka kādām šīs lietas pašsaprotamas, tomēr, lai arī man rokas aug pareizajās vietās, tomēr negribētu dēļ nezināšanas ņemties ap šo pasākumu 3x ilgāk kā būtu nepieciešams!
Paldies!
Autors:
Džo
()
Datums: 16/09/2012 01:59
Pie tam, vai tiešām kārtai jābūt 2 mm biezai? Kāds tik precīzi var ar novilkt? Ja to špakteļmasu labi izsmērē pa līdzenu virsmu, domāju, ka tur pat 1 mm nebūs.
Autors:
J
()
Datums: 16/09/2012 10:31
Kāpēc Tu par visām varēm gribi viņu špaktelēt un vēl 2mm?
Pašreizējā: 3 no 4