UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Pašreizējā: 2 no 5
Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: piča ()
Datums: 08/07/2022 08:56

avansus džekiem uz vietas nemaksāju principā, instrumentus nepērku- man gan arī neviens neprasa ne avansus, ne instrumentus. ir atsevišķi momenti, kur bez avansa nevar, nu tur logus pasūtīt, kokmateriāli tagad iet ar daļēju avansu, bloki bija ar pilnu priekšapmaksu.
Brigādei apmaksāju pabeigtus un izmērāmus etapus, t.i., par kvadrātiem. Ja jāsāk maksāt par dienām, tas nozīmē, ka meistars vai nu tevi čakarē, vai ir tāds zābaks, kas pats nezina cik laika viņam vajag, lai izdarītu konkrētu apjomu. Vienīgais izņēmums varētu būt, ja ir tāds pats klients priekšā, kurš nezin ko grib, tad nu "divi zābaki pāris", jeb lohiem lohu poblēmas.
Ja darbs ilgāks, dalām pa mazākiem posmiem, piemēram, tagad man iet apmešana, to dalām pa stāviem - pabeidz stāvu, saskaitām izdarīto, norēķināmies.
Pirms lielāka etapa no brigādes tāme, t.i., piem jums- tur tik eur par karkasu, tik eur par latojumu un plēvju uzstiepšanu, tik eur par seguma uzlikšanu. MAteriālus pērku pats, bet lielu daļu caur celtnieku, t.i., kokus piemēram viņš man atrada, pats pasūtīja nepieciešamos izmērus un es apmaksāju. No savas puses arī nekavējos ar naudām. Kā prasa tā norēķināmies. Es varbūt esmu naivs, bet uzskatu, ka pastāv savstarpējas "vīrs un vārds" norunas, kur abas puses izpilda norunāto. Līdz šim viss darbojas labi.
Šāda brigāde bija jāgaida rindā 2 gadi.

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: jozhix ()
Datums: 08/07/2022 11:00

Naakamais jautaajuns, kaa izsist atpakalj iemaksaato avansu par nepaveiktajiem darbiem...

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Aldiss ()
Datums: 08/07/2022 11:27

jozhix rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Naakamais jautaajuns, kaa izsist atpakalj
> iemaksaato avansu par nepaveiktajiem darbiem...

Divi karsti gludekļi lieliski var palīdzēt, bet avans jebkurā gadījumā ir uzticēšanās darbu darītājam. tam jābūt robežās "es nabagāks nepalikšu un arī tu bagāts nekļūsi". Avans nedrīkst būt liels, lai darītājs nezaudē vēmi strādāt un nenorauj termiņus. Ir bijusi ne tā labākā pieredze gan ar logu, vārtu un marķīžu uzstādītājiem. Darbi, protams tika izdarīti, tikai 4 mēnešus vēlāk kā solīts, Toties šogad biju uz pauzes, kad pasūtot logus pēc individuāliem izmēriem 3+kEUR vērtībā avans netika prasīts.Kad vaicāju, kāpēc tā, tad atbilde bija - "man rūpnīca avansu neprasa, es arī neprasu. Nu ja pasūtījums būtu virs 10k un rūpnīca prasītu no manis, tikai tad es ņemtu avansu".

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Juliāns ()
Datums: 08/07/2022 12:48

Avansu drīkst dot tikai par materiāliem, bet tikai, ja tie cilvēki ir pārbaudīti neatkarīgi no tā, vai ir līgums, jo meistars var pazust gan bez līguma, gan ar visu līgumu, līgums dos iespēju tikai nākotnē tiesāties.

Ir privātie meistari, kuri strādā tikai ar saviem materiāliem, un pērk tos paši un cenu dod kopā ar materiāliem, un savādāk nestrādā. Ir meistari, kuri veic tikai darbus, bet materiālus nekādus nepērk neparko.
Neviens normāls cilvēks par velti nebraukās pa veikaliem, lai sapirktu svešam cilvēkam materiālus. Laiks maksā naudu, un degviela ar katru gadu paliek dārgāka. Ja kāds meistars vai firma pērk materiālus viņš vai nu pelna naudu uz materiāliem vai arī piestāda rēķinu par sagādi vai nu procents no visiem materiāliem, vai arī patērētais laiks sagādei reiz stundas likme + degviela un mašīnas amortizācija.
Meistariem vai firmai parasti ir ļoti lielas atlaides, ka patstāvīgajiem klientiem, kuri ņem preci jau gadiem un lielos apjomos, neviens privātais tādas cenas nedabūs un klientam materiāls tiek pārdots par veikala cenu vai mazliet zem veikala cenas, bet meistars vai firma pelna uz atlaidēm, kas sedz sagādes izmaksas.
Parasti lielāko laiku sagādē aizņem sīkumu sagādāšana, jo prece var būt par pāris desmitiem eiro, bet ir jāapbraukā kaudze, ar veikaliem/bāzēm tērējot degvielu un laiku, kā rezultātā, uz šiem sīkajiem materiāliem teiksim par 100 EUR tu nopelni 20% jeb 20 EUR, bet esi iztērējis degvielu un veselu dienu stāvot sastrēgumos un veikalos rindās un gaidot tos kas izrakstīs preci, vai tas ir to vērts, lai nopelnītu 20eur mīnus degviela un mašīnas amortizācija, tāpēc pērkot lielos materiālus tiek nopelnīta nauda ar kuru tiek segti izdevumi, lai sapirktu sīkos materiālus.
Ir nekaunīgi klienti, kuri saka - lielos materiālus mēs sapirksim paši, bet jūs sapērkat sīkumus un varat uzlikt pa virsu viņiem 5-10 % par sagādi, parasti tie klienti tiek pasūtīti 3 mājas tālāk ar saviem sīkajiem materiāliem, jo meistariem ir izdevīgā strādāt objektā un pelnīt naudu nevis vizināties apkārt pa veikaliem dēļ pāris EUR, jo nav vairs tie laiki, kad meistaram bija stundas likme 2Ls/stundā, bet daudziem klientiem domāšana vēl ir no tiem laikiem, kad meistara laiks neko nemaksāja.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: agrais ()
Datums: 08/07/2022 12:50

ALDISS...bet ja Tu zinatu, cik pa siem gadiem man ar tiem gludekliem butu bijis jabrauc pie pasutītajiem..Nu esmu visu dabujis, agrak, vai velak. Katram maju buvetajam tas ir liels piedzivojums, liekas, neka svarigaka vairs nav. un tad nu ir sajutas ka visi vinu grib apčakaret. Nu gadas jau ari ta.... bet celtniekam ta ir ikdiena, gada vinš tadus sastop vairakus desmitus. Un ticiet man,liela dala ir ar dīvainibam..Pedeja laika gan ta nemaksasana ir palikusi mazak populara, bet ir vienalga. Nu jā, stradajot bez liguma...Bet godigi, kuram jums ir tas ligums. Un ari tas neko daudz nelidz, var tiesaties gadiem..Ja,par gludekliem nepateiksu, bet beisbola nūja ir diezgan iedarbīgs lidzeklis...Tas no pieredzes. Tiesa, gan ne par celtniekiem, bet par pasutitajiem...Ta kā ta ir nuja ar diviem galiem.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: spicais ()
Datums: 08/07/2022 13:37

Vēl ir trešā opcija, atraut savu dirsu no dīvāna un darīt pašam.

Piemērs. Vakar pēc darba nogruntēju pats savas mājas fasādes sienu pirms dekora. Celtnieks prasa 2 eu/m2. Div stundas nesteidzīgs darbs un 100eiras paliek manā kabatā. Plus man galva nesāp par to, vai celtnieks ir bijis godprātīgs un nav atšķaidījis to grunti ar ūdeni, lai iepelnītu sev papildus rubli, nav vajadzīgs līgums, nav jāmeklē nekādi čaļi un jāzvana kaut kādiem nepazīstamiem cilvēkiem, lai pārbaudītu šo čaļu CV utml. muļķības par ko jums te galva sāp. Un nav jāklausās celtnieka vaimanāšana par to, ka jābraukā kaut kādi baigie materiāli jāmeklē, kas nejēgā kaut ko sadārdzina. Tā ir tukša muldēšana, lai uzsistu sev cenu.

Tagad ir tādi laiki, kad būvnieks diktē savus noteikumus. Gribat labus čaļus, kuri kvalitatīvi un ātri izdara lietas? Būs jāspēlē pēc viņu noteikumiem vai arī jāmeklē eseskā studenti, kuri var otrajā dienā uz darbu neatnākt. Vai arī nospļauties un pašam izdarīt.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Robis777 ()
Datums: 08/07/2022 14:18

Parasti par gruntēšanu cena ir krietni mazāka, jo to var izdarīt jebkurš, bet uz dekoru un citiem darbiem cena ir lielāka, jo ir jāmāk un ir risks, ka var nesanākt un būs par veltī jālabo īpaši ar dekoru var sanākt problēmas.

Bet vispār cenā meistari parasti ievērtē virsizdevumus, atvaļinājumu pensijas uzkrājumu, kā visi normālie cilvēki.

Ja nav noslēpums, tu tak noteikti arī nestrādā bez atvaļinājuma, nodokļiem un uzņēmumam, kuram tu strādā, tak arī ir dažādi izdevumi tu tak no savas algas uzņēmuma izdevumus nesedz priekš kam meistaram no savas algas segt virsizdevumus.

Daudzi cilvēki nesaprot, ko nozīme virsizdevumi meistariem ieteiktu izlasīt prastu paskaidrojumu.
[work12345678.wordpress.com]

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Mr. ()
Datums: 08/07/2022 14:33

Ja būvnieks prasa avansu, domāju, ka tur iespējami tikai šādi iemeslu varianti:
1. Krāpnieks, kurš neizdara darbu un pazūd.
2. Totāls amatieris, kurš reti tiek pie darba, tāpēc naudas vienkārši nav.
3. Bomžiks, kuram vajag kārtējai devai.
4. Normāls speciālists, kurš jau iepriekš piedzīvojis uzmetienus no klientiem.
Viss atkarīgs no savstarpējā kontakta, situācijas, intuīcijas utt. Būvnieks jau arī mēdz novērtēt klientu cik uzticams tas ir, vai nu prasa avansu visiem, vai tikai izņēmuma kārtā.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Aldiss ()
Datums: 08/07/2022 15:32

Toties, ja meistaram jāvekl dekoratīvais apmetums uz tavas nogruntētās sienas, viņam būs visas iespējas izteikt tev pretenzijas, ja kaut kas nesanāks- nepareizo grunti būsi paņēmis, nepietiekoši piesūcinājis un vispār māja jānojauc un jāsāk no sākuma. Kā rezultātā paprasīs vēl naudu par labošanu.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: ETT ()
Datums: 08/07/2022 20:42

Kāpēc jebkurš iesācējs būvniecībā tiek saukts par meistaru, bet jebkurš inženieris sakaru jomā ar desmit un vairāk gadu stāžu tiek lamāts par montieri? ;)

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   ********   **    **  ********  
 **     **  **     **  **     **  ***   **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  ****  **  **     ** 
 **     **   ********  **     **  ** ** **  **     ** 
 **     **         **  **     **  **  ****  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **   ***  **     ** 
 ********    *******   ********   **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727