UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: andisk26 ()
Datums: 03/09/2007 22:56

Tāds jautājums, esam nopirkuši zemi Baldonē, iepatikās viens tipveida projekts, cena ~1000Ls. Gribētu zināt varbūt kāds zin kas vispār ir iekšā tajā projekta summā, un ar kādām naudām vēl jārēķinās lai varētu sākt būvniecību ?

Paldies

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: jtdesign ()
Datums: 04/09/2007 18:38

Pirmo jautājuma daļu jāuzdod projekta pārdevējam, uz otro atbildēs izvēlētais arhitekts, kurš veiks projekta piesaisti.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: andisk26 ()
Datums: 04/09/2007 21:21

Un ja ir doma pašam veikt visus saskaņojumus ???

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: gradis ()
Datums: 05/09/2007 05:01

Normāli piesaistes projekts Rīgas rajonā maksātu ap Ls1000, bet ja paši grib tērēt laiku un bojāt nervus ar tehnisko noteikumu vākšanu un projekta stadiju skaņošanām, tad protams, var lētāk.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: td ()
Datums: 05/09/2007 05:52

...ja ar visiem nodokļiem,ts PVN, tad savākt izejmateriālus, noformēt piesaistes projektu un saskaņot kur pienākas ar Ls 1000 ir stipri par īsu...

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: andisk26 ()
Datums: 05/09/2007 18:32

A kas tad sastāda to summu ???

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: td ()
Datums: 06/09/2007 02:02

... piemēram: speciālistam aizbraukt ar auto no biroja VEF rajonā līdz būvvaldei Baldonē, ierēķinot satāvēšanu sastrēgumos un gaidīšanu rindā uz pieņemšanu,jārēķina 8h darbadiena + benzīns + auto amortizācija + firmas peļņas % + nodokļi un summā iegūstam ~no Ls 300,-; pieņemu ka šis maršruts būs jāveic vismaz 4x- tas iznāk Ls 1200,- tikai par to vizināšanos... man būvēties Baldonē nevajag, ja kādam ir vēlēšanās- tas arī par to maksās...

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: gradis ()
Datums: 06/09/2007 06:05

Tik traki jau viens brauciens nemaksā, bet katrā ziņā izmaksas uz tiem savācas pietiekoši. Pie tam arhitektam jāizpēta iegādātais projekts, būvniecības vieta, jāuzklausa pasūtītājs un "jāiegroza" ēka zemes gabalā, ievērojot likumdošanu, dažādas normatīvās prasības, debess puses, klienta vēlmes un dažkārt arī āderes. Es neieteiktu tik droši iegādāties mājas tipveida projektu, pirms nav izpētīti visi "klupšanas akmeņi" attiecīgajā zemes gabalā. Tomēr vajadzētu vispirms saņemt plānošanas un arhitektūras uzdevumu no būvvaldes un tad konsultēties ar projektēšanas speciālistu.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: Ambrosio ()
Datums: 06/09/2007 07:13

Šajā pavasarī pats izņēmu Salapils būvvaldē Plānošanas un arhitektūras uzdevumu.

Pats izņēmu Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes tehniskos noteikumus (vides aizsardzības prasības), Higiēnisko uzdevumu, Lauksaimniecībā izmantojamās zemes transformācijas atļauju + atzinums par meliorācijas sistēmām, Lattelekom (Citrus Solutions) tehniskie noteikumi, Ugunsdzēsēju tehniskie noteikumi, Vides novērtējums, Transformācijas atļauja.

Uz katru vietu bija jābrauc divas reizes - iesniegums un noteikumu saņemšana. Par laimi dažreiz pieņemšanas laiki dažādāš iestādes sakrita - tad taisīju tūri pa vairākām vietam. Viena tūre aizņēma apmēram 45 līdz 90 minūtes.

Augstāk minētajām lietām iztērēju apmēram 10 stundas sava laika + benzīns. Ja nemaldos, tad zem 50Ls visādām nodevām.

Man jau bija zemesgrāmata, robežu plans. Lai dabūtu daļu no noteikumiem, vajadzēja atjaunināt topogrāfisko plānu (laikam < 1 gadu vecam). Es pie mērnieka nogaidīju ap 1.5 mēnesi. Samaksāju zem 200 Ls par topeni.

Kopumā ņemot epopeja sākās februāra vidū, pa vidam uz mēnesi nebiju Latvijā, beidzās - maija vidū. Ja topogrāfija būtu svaiga, iekļautos 1-1.5 mēnešos.

Arhitekts vienreiz saskaņoja projektu skiču stadijā, nākošreiz projektu apstiprināja. Pats iesniedzu izmaiņas (nu kā tad bez tām :) ), pats izņēmu būvatļauju.

Tā kā man projektā nekādu brīnumu (atkāpju no noteikumiem) nebija un eksistējošām komunikācijām tuvumā līst nevajadzēja, tad nekādas projekta saskaņošanas katrā noteikumu izdošanas vietā neviens neprasīja. Nezinu kā citās būvvaldēs.

Nekur nesastapu rindas, kurās būtu jāgaida ilgāk kā pusstundu. Droši vien atkarīgs no laika, kad apmeklē tās iestādes. Pats parasti braucu kaut kad starp 10 un 16.

Es par laimi esmu pats sev saimnieks - attiecīgi arī ļoti elastīgs darba laiks. Tā kā, ja strādā kādu fiksētu darba laiku no 8-17 un ir praktiski neiespējami izrauties, tad pats visus dokumentus sakārtot arī nevar. Tiesa, ja tādi kā td saka, ka tas izmaksā 1200, tad es teiktu, ka 99% iedzīvotāju atmaksātos paņemt kaut vai bezalgas atvaļinājumu un izbraukāt visas vietas pašam. Ja nav savas mašīnas, var pat paņemt taksi - iznāks lētāk. :)

Varbūt man arī paveicās. Atzīstu, ka man patika Salaspils būvvaldes cilvēki - atsaucīgi, paskaidroja kas un kā. Citur arī bija ciešama vai cilvēcīga attieksme. Es domāju, ja pie cilvēka ej ar pozitīvu attieksmi, tad pozitīvu attieksmi arī saņem. Vai arī es vienkārši cilvēkiem patiku :)

Spec ieteikums td - Šādus dokumentus kārtot nevajag sūtīt dārgu speciālistu, pietiks ar izsūtāmo, kuram pasaka, ko un kā darīt. Droši vien Rīgā tas neietu cauri, jo sarežģītāks čakars ar papīriem, vai arī ja kukuļus jāpiedāvā, lai kaut ko sliktu izbīdītu cauri :)

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: td ()
Datums: 06/09/2007 15:04

...jauks disputs- es rakstīju "piemēram". Ambrosio raksta:" iztērēju apmēram 10 stundas sava laika"- vadošam būvspeciālistam par šīm stundām uz papīra jāraksta ~ Ls 500,-; ja var atļauties būvēt māju simttūkstošu vērībā, saimniekam arī jābūt ienākumiem ar ne mazāku stundas likmi, tā kā nevar viennozīmīgi teikt: "pats darīšu..."... tai fabulā balodis arī dūdo "protu, protu"...
- pierīgas būvvalžu šefi(arhitekti) runā tikai ar projekta autoru jeb būvprojekta vadītāju- eskortsekretāri turp nav ko sūtīt...

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********         **  **    **  **     ** 
 **    **   **     **        **  **   **    **   **  
 **    **   **     **        **  **  **      ** **   
 **    **   ********         **  *****        ***    
 *********  **         **    **  **  **      ** **   
       **   **         **    **  **   **    **   **  
       **   **          ******   **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727