UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 11
Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Edzins ()
Datums: 22/03/2010 16:06

www.avmm.lv
LED Displeji, LED Tablo

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: eserzenk ()
Datums: 07/05/2010 15:38

No dealextreme pasūīju 50 LED spuldzes e27 cokolam 220V, nu jau gadu un 2 mēnešus visas kalpo nevainojami, neviena nav izdegusi, vai mainījusi krāsu. Strādā arī ar kustības sensoriem.

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: LED spečuks ()
Datums: 19/05/2010 12:04

Divaini ir tie aizspriedumi par Ķīnā ražotām precēm, jo Ķīna izmēra ziņā ir "maigi sakot" paliela un nedomāju, ka viss tur saražotais nāk ārā no vienas fabrikas. Protams, ka gribētos, lai uz kastītes rakstīts butu made in Germany vai made in Latvia, bet realitāte ir tāda, ka laba kvalitāte arī labi maksā un ja var iegādāties lētu lukturi no Vācijas ebay, tad tas nenozīmē, ka viņš tur būs arī būs ražots :)

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 24/05/2010 22:05

Tā kā ārā pie durvīm bij apgaismojums tāds-nekāds, novembrī jumta kastē izurbu caurumu un ieliku armatūru , kurā ieskrūvēju 38 diožu 2W 230V E27 poļu pārdoto, Ķīnā ražoto "silti balto" LED lampu. Nostrādāja visu ziemu nonstop režīmā bez izslēgšanas. "silti balta" laikam nozīmē, ka nav galīgi zila. 1 no 38 diodēm nosprāga pirmajā nedēļā. Tā nu visu ziemu redzēju, kur atslēgu iebāzt. Pagājušonedēļ, gribēdams būt vairāk apgaismots, nolēmu papildināt vēl ar 3 lampām. Tā sakot, lai izgaismojas visa fasāde un pats nenomaldītos sadīgušajos zaļumos. Ieurbu, savilku, saslēdzu. Ievēroju, ka vecā lampa spīd ar mazāku spilgtumu, bet tā kā diodes ir diodes ar saviem leņķiem un citām šaizēm, nolēmu gaidīt tumsu. Vakar vakarā, tumsā ieslēdzu. Uz aci vecā lampa spīd par 1/3 līdz 1/2 vājāk par jaunajām :( A tiem LEDiem ta tikai puse gada! Pārskrūvēju uz tālāko stūri...
Šodien tomēr sadūšojos nopirkt krēslas slēdzi. Piedāvājums nabadzīgs. Uz sliedes liekams pusautomāta formāta ar iznesamu fotodiodes sensoru ap Ls 40. Paldies! To summu LEdi kamēr nokurinās! It kā būtu kosmiska tehnoloģija. Otrs, poļu plastmasas kastīte ZeXt Cz20 [www.zext.csd.pl] ar iebūvētu fotodiodi pa nepilniem Ls4. Paņēmu. Paredzēts līdz 2000W, man pašlaik 8 :) Bet polis paliek polis. Ja uz korpusa rakstās, ka no turienes nāk ārā melna dzīsla, tad dzīvē tā ir zaļdzeltena ;)

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: m. ()
Datums: 24/05/2010 22:46

Taj Dealextreme baigais kimishhh vinjiem sasorteet normali vajag, citadi tiko ieraugu to haosu galva sak sapeet.

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/08/2010 22:32

Turpinu par piedzīvojumiem ar Led lampām. Spīdēja jau smuki. Te, pirms kāda mēneša, tā lampa, kura visvecākā, atdeva galus. Nu nespīd un viss. Nebija sīkas vaļas un gribēšanas, tā arī stāvēja, līdz pāris nedēļu atpakaļ ievēroju, ka vēl 2 spuldzes vairs nedeg. Tad nu šodien nolēmu paārdīties, lai apskatītos, kas lācītim vēderā.
[www.failiem.lv]#
Atvainojos par miglas bildi, bet tas ir draņķīgs telefons :)
Tātad lācītis sastāv no 38 gaismas diodēm, kuras visas saslēgtas virknē, kura caur pretestību un uz tekstolīta izkodinātu spoles imitāciju pieslēgta taisngrieža izejai. Taisngrieža ieejā savukārt ir 2 pretestības virknē un tām paralēlu kondensātoru. Korpusam izmantots stikla korpuss ar reflektoru no halogēnajām lampām. Reflektors gan netiek izmantots, tikai pats korpuss.
Diodes izvietotas uz divpusēja tekstolīta. "Parādes " pusē izkodināta diožu kājiņu laukumi. Pārējais noalvots un izmantots par savdabīgu reflektoru. Diožu barošana ir izvietota uz otras, vienpusīgas platītes, kas uzlodēta pirmajai virsū. Abas platītes korpusam pielīmētas ar līmpistoles palīdzību. Platītes nav lakotas. E27 patrona savukārt pielodēta ar vadiņiem un pielīmēta ar kaut kādu plastiku, kura izžuvusi ir drūpoša.
Visām lampām visas diodes beigtas. Kuras lūzumā, kuras uz īso ar lielāku vai mazāku pretestību, vienādu abos virzienos. Te nu diožu "mūžīgums" tiek apgāzts. Barošanas daļa visām lampām vesala. Aizdoma, ka sākumā diodēm notiek dažu eksemplāru izdegšana uz īso, tad pārsprieguma dēļ notiek ķēdes reakcija, līdz rodās viens liels rezistors, kurš nu uzkarst un arī nosvilst. Bet varbūt viss ir savādāk :) Vai te pie vainas milzīgais gaisa mitrums, sprieguma raustīšanās, vai kāds cits faktors - kas to lai zina. Bet nu tādi ir mani piedzīvojumi...

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Rx ()
Datums: 22/08/2010 23:51

Lai tā nenotiktu (ķēdes reakcija nekontrolētam strāvas palielinājumam) ir jau izstrādātas un tiek ražotas speciālas mikroshēmas-moduļi, kas nodrošina konstantu barošanas strāvu speciāli LED slēgumiem.

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 23/08/2010 09:28

Vēl par LED ilgmūžību. BOSCH videonovērošanas sistēmās tām kamerām, kurām ir infrasarkanie (arī no LED) prožektori integrēti kamerās, ir iebūvētas kompensācijas shēmas, lai kompensētu LED spilgtuma pakāpenisku samazināšanos.

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Sīlija ()
Datums: 23/08/2010 11:37

www.lednet.lv

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: e-led.lv ()
Datums: 07/09/2010 15:02

Sveiki, ledus var nopirkt arii pie mums: www.e-led.lv


Pašreizējā: 3 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********    *******   ********  **     ** 
 **    **   **     **  **     **  **         **   **  
 **    **   **     **  **     **  **          ** **   
 **    **   ********    ********  ******       ***    
 *********  **                **  **          ** **   
       **   **         **     **  **         **   **  
       **   **          *******   **        **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727