UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 6 no 11
Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: khe ()
Datums: 28/01/2013 17:16

Kā lai nobalansē strāvu uz diodes, vai diožu virknes? Ir kāds vienk variants, jeb sarežģīta shēma?

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: klj ()
Datums: 28/01/2013 17:21

Man poļu LED lampiņas izdega pilnīgi, degot nepārtraukti 1 mēnesi, kaut gan virsū rakstīts 25 000 h. Faktiski jau pēc 2 nedēļām jau bija tik tumšas, ka neko neredz lāgā.

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: aaaa ()
Datums: 28/01/2013 17:35

Lētākās LED lampas ir DEPO, nekur citur tādas neesmu redzējis - kaut kad septembrī nopirku 3W LEDu āra apgaismojumam pie durvīm (parastā E14 patrona, 230V) - pieslēdzu un neslēdzu ārā, tiem 3W likt sensoru ir bezjēdzīgi, līdz ar to arī lielie mīnusi neietekmē, jo lampa visu laiku ir silta. Gaisma ļoti smuki dzeltena. LED uz Rīgas ielām jau ir visās malās - Kalnciema iela, vanšu tilts utt. Kāpēc viņi maina - nezinu, jo Na-tvaiku lampa W/lumeni vēl joprojām ar lielu atrāvienu ir energoefektīvākais risinājums. Varbūt cer ietaupīt uz LEDu neizdegšanas un mazākas apkopes rēķina?

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Rx ()
Datums: 28/01/2013 19:19

Nātrija spuldzes ( tikai spuldzes, ne lampas) gaismas atdeve ir ļoti tuvu LED gaismas atdevei: 120lm/w. Led ir ap 130lm/w. Tā, ka nav ne vienai, ne otrai lielu priekšrocību. Bet lai nodrošinātu Na lampas darbību ir vajadzīga drosele. Drosele ir dārga, un tā arī silst. Cik? Nav datu. Bet Dienas gaismas lampas , kā piemāram 36w ar droseli tērē divas reizes vairāk kā pašas lampas ( jauda aiziet droseles sildīšanā). Dienas gaismas lampas ar elektronisko droseli tērē tik, cik ieliktās spuldzes, mazlie vairā, Rezultātā aprēķiniem par Na lampām jābūt citiem. Na lampai varbūt tagad ir elektroniskās droseles, bet domāju, izvēlas LED, jo ilgāk kalpos, nekā Na ar elektroniskajām droselēm...Ja jau maina, tad uz labākajām. Kā būs ar LED drošumu- nesadegšanu...to rādīs laiks. Impusus- pārspriegumus baidās visas spuldzes.

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 28/01/2013 19:21

Strāvas avota shēma ir vienkārša, ja atlikumu atļaujas dzēst uz traņa kā aktīvās pretestības (sildīt gaisu):
[www.google.com]схема+источника+тока&tbm=isch
Ja tas ir par izšķērdīgu, vajag kautkādu impulsu barokli. Kā redzam, šamie kļūst lētāki, tikai, vai vienmēr pilda solīto?

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Rx ()
Datums: 28/01/2013 19:42

Klj ziņa ka pēc 2 nedēļām palika tumša, ir apšaubāma, ja nu vienīgi elektronikai pilnīgs čau, jo LED spuldzēm tie teikts, ka pēc 20000 stundām spilgtums var kristies par 15%, kas normālai acij var nebūt pamanāms. Vienkāršs strāvas avots no jau zema sprieguma ir te ( kā piemērs): [transformators.lv] Bet no 220V, maiņsprieguma, jau vajag impulsu transformatoru, lai palielinātu lietderības koeficientu sistēmai( transformators, tā elementi silst, smagi, lieli...).

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: klj ()
Datums: 28/01/2013 20:46

Pēc 40 dienām kā svece. Ja rēķina, ka normāli varēja iztikt 20 dienas un maksāja ar atlaidi 4 Ls, tad sanāk ka 20 sant/diennaktī un tur varētu lietot labāk 80 W parastu spuldzi pa to naudu, vai dzīvsudrabeni 8W lietot 200 diennaktis Vasarā jau būtu labi, ka nekarst, bet vasaras īsas. 2,6 W 60 led

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Rx ()
Datums: 28/01/2013 20:53

klj: neizmetiet šo spuldzi. Iedodiet zinātājam, lai izārda, un pārbauda, kas tad aizgājis bojā. Diodes var viegli pārbaudīt ar atsevišķu strāvas avotu. Ja tiešām padodot paredzēto strāvu uz tām, tās spīd blāvi, tad tas ir unikāls gadījums, vai arī pilnīgs :"garāžas" ražojums. Ekonomiskās parasti nedeg, ja kāds iekšējais kvēldiegs pārdeg. Gadās arī caursisti tranzistori, citas detaļas arī var aiziet bojā, ir bieži sastopami aukstie lodējumi, slikta montāža .

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: aaaa ()
Datums: 28/01/2013 21:28

Rx, nezinu, kur Tu šitādus ciparus par LEDu un Na-spuldzi ņēmi, Wikipēdija tomēr saka, ka zemspiediena Na spuldze ir vidēji 2x energoefektīvāka par LEDu:
[en.wikipedia.org]

Re: LED spuldzes. Kur nopirkt un kas nepieciešams?
Autors: Rx ()
Datums: 28/01/2013 23:14

Ciparus ņēmu no reālām lampām. ( uz sitienu tās lapas nevaru parādīt, jo biju pie cita datora, bet ņēmu patreiz ražotas spuldzes) Jā. Nātrija augstspiediena, jo tās , cik atceros bija izplatītas, nevis zemspiediena. Un jāapskata lampa, nevis spuldze!. Bet tas varbūt nav tik būtiski. Būtiskāks ir kas cits: Kā acs redz. Un redz tā dažādā spektrā dažādi. tāpēc jāizlasa šis materiāls, un secinājumi varbūt būs citi: [www.al-e.com] Vai tas nav līdzīgi kā nosakot kaloriju daudzumu, ko apēd cilvēks, uzskaitot kalorijas, kas tiek noteiktas sadedzinot šo ēdienu, jeb kaut kā tā.... Kāds ielas spuldžu sadalījums un daudz kas cits- te: [www.buy-smart.info] Redzams, ka ir visvairāk manis pieminētās augstspiediena Na spuldzes, ar rekomendāciju likt elektroniskos balastus. Un Wikipedija ir dinamiska: tajā drukā tas, kas drukā, un atbild par drukāto, un ne vienmēr tajā ir viss jaunais, sasniegtais. Gadus divus atpakaļ tika ziņots, ka LED ir ar 230lm/w atklāts [optics.org] Un pat Wikipedijā, augstspiediena gāzizlādes lampai ir robežās no 85-150lm/w. Kā dotajā prezentācijas materiālā, redzams, tās (augstspiediena) tiek izmantotas ielu apgaismojumā, nevis zemspiediena, kas ir daudz gaišākas......

Pašreizējā: 6 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **    **  ********  **     **  **     ** 
 **    **   **   **      **     **     **  ***   *** 
 **    **   **  **       **     **     **  **** **** 
 **    **   *****        **     **     **  ** *** ** 
 *********  **  **       **      **   **   **     ** 
       **   **   **      **       ** **    **     ** 
       **   **    **     **        ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727