UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 6
Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: Rx ()
Datums: 11/02/2010 14:50

Par ķīmiju nesaku to ko saka ka es saku ka tā ir mē...s. Es informēju par problēmām, kas var rasties, jo man radās! Un ja Jums tadu nav bijis- priecājieties. Un kā Jūs domajat, cik liels ir ūdens tilpums radiatoros daudzzīvokļu mājā. Pēc izlasāmiem datiem, lietojot modernus presētos konvekcijas radiatorus, 20kW radiatoros ar pievadcaurulēm ietilps apmeram 15 litri. Tad 1000 litri būs ietilpība daudzīvokļu majas sistēmai ar jaudu 1300kW!!! kas ir apmeram 260 dzīvokļu māja! Bet ja ir 4 tonnas akumulatori? Cik daudz kaļķa šajā sistēma būs? Un tā kā viss ūdens piedalās procesā, tad kādas sekas var būt. Starp citu, Rīgā, vismaz Latgales pr.pilsetā ūdens ir izcili tīrs no kaļķa: 5 gadu elektrokannai dibenā veidojas tikai mazliet manāms kaļķakmens. Bet šei ir runa par individuālām mājām ar lokalo ūdensvadu, dziļurbumu...bez speciālām attīrīšanas iekārtām. Reklāma par risinājumu arī ir, bet cik patiesa [udens.com.lv]

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: Rx ()
Datums: 11/02/2010 20:22

Papētot ūdens magnētisko apstrādi, lai cīnītos pret kaļķakmeni, atradu interesanu faktu: Pēc elektromagnētiskās iekārtas, jau 6 metru attālumā no iekārtas , puse efekta jau zaudēta, bet 15 metru attālumā efekts zūd. [www.o8ode.ru] Protams to nesaka šo magnetizētāju autori- pārdevēji. Vai tā ir patiesība vai meli? Ja būtu meli, tad jau izejot no šukņu stacijas, apstrādāsim ūdeni un pilsētā kaļķa nosēdumi likvidēti. Valstiskā mērogā milzīgs ekonomiskais efekts! kapēc pirkt individuāli. Uzliek vienu un OK.

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: auseklis ()
Datums: 12/02/2010 13:06

Labdien! Lasu un domāju, Jūs gan esat entuziasti, šitā ņemties par lietām, kur galā iznākums būs nezināms. Katrs siltummainis un plūsma pie noteikta spiediena ir jāsarēķina augstākajai temperatūrai un zemākajai, kāda būs paredzēta lai nodrošinātu komfortu mājās. Tas ir sarežģiti un kā jau teicu iznākums nav paredzams. Ieteiktu vienu lietu, ja Jūs tiešām gribat eksperimentēt, ir iespēja izgatavot akumulācijas tvertni ar nelieliem izmēriem, bet milzīgu energoietilpību. Pateikšu priekšā, vielas agregātstāvokļa maiņas gadījumā siltumietilpība var būt vairākas reizes lielāka.
Ja esat gatavi ieguldīt laiku un līdzekļus šādas sistēmas izbūvē, rakstiet e-pastu auseklis_et_siltumnieks.lv un varam kopā veikt šādu eksperimentu, kas pasaulē nemaz nav jaunums, var nopirkt gatavu akumulatoru, bet tas maksā lielas naudas.

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: khe ()
Datums: 12/02/2010 13:36

to: Posted by: auseklis (IP Logged)
Datums: 12/02/2010 13:06
Runājot par lietām, kur gala iznākums būs nezināms- tās virzītas uz mazākām naudām, jo varētu pielāgot vienu lielu tilpni, kam nevajag spiedienu izturošus, vairākus rezervuārus un nevajag ari lielus un dārgus izplešanas traukus.
Ja plūsmu uz radiatoriem kontrolē automātika, tad siltummainim jānodrošina tikai maksimāla jauda aķa uzsildīšanai un maksimāla-sistēmas barošanai. Pārejo izdara automātika.
Varbūt varat padalīties ar kādu informāciju, vai saitu par tiem akumulatoriem ar vielas agregātstāvokļa maiņu.

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: auseklis ()
Datums: 15/02/2010 23:07

Ir viela, kas divas reizes maina agregātstāvokli temperatūras režīmā no 20 grādiem līdz 90 grādiem, līdz ar ko teorētiski 100 litru akumulators varētu aizvietot 2 kubikmetru akumulatoru, taču laika trūkuma dēļ neesmu veicis eksperimentus un nezinu dažas nianses, par ķīmisko aktivitāti un tilpummaiņu. Tāpēc jautāju, vai nav kāds uzņēmīgs cilvēks, kas vēlētos ar šo lietu nodarboties. Starp citu šī viela nemaksā lielu naudu. Parafīns, kā jau tika minēts, ir viela kas maina agregātstāvokli, bet tikai vienreiz šajā temperatūras režīmā. Akumulatori ar parafīna serdēm ir nopērkami, bet maksā lielu naudu.
Par akumulatora novietojumu: var likt augstāk vai vismaz vienā līmenī ar katlu, lai darbotos pašcirkulācijas režīmā, elektrības pazušanas gadījumā, taču savienojums jāveic vismaz ar 28 kaparu un termostata un sūkņa apeja ir jālaiž caur speciālu vienvirziena vārstu.
Kur pazuduši visi siltuma akumulatoru entuziasti???

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: Goosh ()
Datums: 05/03/2010 09:01

Esmu daudz domaajis par akumulaacijas tvertneem... ko juus sakiet ja valjeejaa tvertnee kaa siltummaini izmantotu automashiinas radiatoru? Horizontaalaa staavoklii protams... Siltumatdeve jau nevajadzeetu buut maza jo laukums nemazs sanaak, un arii zaurpluude pietiekama...

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: khe ()
Datums: 05/03/2010 09:28

Man negribētos riskēt ar sistēmas ūdeni, izmantojot lietotu. Nezinu arī cik lielam spiedienam domāts, cik liela jauda tām lamelēm. Pats jau iesāku kārtot, lai uztaisītu no plastmasas(100oC tur) un par siltummaini likšu 15Cu paralēlās rindās kopā ar 42Cu kolektoriem. Tikai jāliek gan augšā, gan apakšā. Jaudu apm. rēķinu 20kw uz 1m2 virsmas.

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: khe ()
Datums: 12/06/2010 00:49

Sariktēts siltummainis no Cu ar mīksto lodi(Rosols nr3). Radusies problēma- kautkāda reakcija ūdenim ar lodalvu. Tā kā metālu rindā Sn ir aktīvāks par Cu, tad iedomājos, ka iekarinot vēl aktīvākus - Mg stieņus, varētu no tā izvairīties. Ko domā speci?

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: khe ()
Datums: 14/06/2010 16:46

Kur palikuši ķīmiķi? Padalieties lūdzu viedokļos! Uz lodalvas rodas rozīgs nosēdums.

Re: Akumulācijas tvertnes
Autors: bern ()
Datums: 31/05/2011 10:49

Sveiki!

Jautājums par apkures pārbūvi. Šobrīd dzvoklī ir elektriskais katls, kas silda radiatorus un kamīns viesistabā. Elektrība sanāk diezgan padārgi. Ienāca prātā doma vai nebūtu iespējams aiz kamīna apšuvuma izvilkt ūdens caurules, kas sildītu 600 ltr akumulācijas tvertni, ko savukārt pieslēgtu esošajai apkures sistēmai. Aizpildīt atlikušo tukšumu aiz kamīna apšuvuma ar smiltīm, lai uz caurulēm tiktu novadīts vairāk siltuma (ar betonu negribas, ja nu kas). Dzīvokļa platība 63 m2, kamīna jauda 10 kW. Kādas idejas? Varētu darboties?

Pašreizējā: 5 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
       **  ***   **  ***   ***  **     **  **     ** 
       **  ****  **  **** ****  **     **  **     ** 
       **  ** ** **  ** *** **  **     **  **     ** 
 **    **  **  ****  **     **   **   **   **     ** 
 **    **  **   ***  **     **    ** **    **     ** 
  ******   **    **  **     **     ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727