UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 10 no 13
Re: Komforts vai Hromets
Autors: nkn ()
Datums: 23/02/2015 18:13

Par kaamja norādītokatlu ss.lv - vai šim sludinājumam nav kāds sakars ar firmu ecco energo, kas ir lv čehijas kopuzņēmuns? Pēc mājaslaps itkā tā sanāk, tādā gadījumā jau vajadzētu katliem būt nopietnākiem testiem. Varbūt kādam ir pieredze ar ecco energo katliem/ degļiem kuri jau ir daudz dārgāki?

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 23/02/2015 18:45

Nezinu vai ir kopuzņēmums, bet galīgs garažas variants arī nav, jo ražo vēl citu produkciju. Jautājums ir tikai kādā kvalitātē un izpildījumā. Mani jau ar interesē vai kāds šo katlu nav nopircis un lieto ikdienā.

Vilnis_Radio kā novērsi aķa sulošanos izdevās sametināt vai nomainīji uz citu? Tā jau ir nopiena lieta var visu māju nopludināt.

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 23/02/2015 18:55

Tagad apkures sezonā nevaru mainīt, paliku apakšā trauciņu. :) Ir variants ar metināšanu, bet drīzāk griezīšu vītni un likšu korķi - tā ir tāda iemetināta čaula zondei, bet gals acīmredzot nekvalitatīvi sametināts.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: khe ()
Datums: 23/02/2015 18:59

Man gan liekas, ka vietējos vajadzētu atbalstīt. Jāņem vērā arī tas, ka par zemāku kvalitāti ir arī zemāka cena..., bet garantijas noteikti vajadzētu piedzīt, ne jau nu jaunu katlu, bet remontu un izdevumu nosegšanu gan. Tiem bagātajiem brendiem vajag konkurenci, lai deguns neaizbrauc debesīs, kaut vai lai var nopirkt vietējos tie ļaudis, kas nekādi nevar par par 6000Eu...

Re: Komforts vai Hromets
Datums: 23/02/2015 19:14

Es arī biju tādās pat domās, ka vietējie jāatbalsta, bet pēc šitās sūces kas man tagad ir, es to vairs nerekomendēju pie apkures iekārtām. Ja knapi gads riņķī un metinājums ir pagalam, tad mana uzticība ir zudusi. Ok, šie mani metinātāji netaisa katlus, bet paskatoties uz tām šuvēm konkrētajam katlam .... Nu nē. Nevēlos domāt, par to, ka katls varētu apstāties apkures sezonā. Konkurence t.s. "dārgajiem" austrumeiropas brendiem (1-2K) ir ļoti liela un mūsējie tur neko neietekmē. Ja nevar nometināt ar garantiju, tad labāk atbalstīt pērkot kaut kādas tačkas, bullerjānus, žogus. Piedodiet par depresīvo noskaņu, bet ilūziju nav.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: zigmars ()
Datums: 23/02/2015 19:23

Lietoju šī meistara katlu jau otro gadu. Nekāda vaina. Kurinu pārsvarā ar granulām. Vakaros kad nav slinkums iemetu malku. Granulas degot aizdedzina malku un tad tik piemet kamēr aiziet gulēt. Pēc tam atkal temperatūra nokrīt un kautkad pa nakti deg granulas. Granulu deglis gan man nav šis (kas dotajā ss sludinājumā). Granulu deglis man no cita pašmāju meistara.

Nezinu kāds ir tas lietderības koef., bet šosezon esu nokurinājis 4,3t granulas un paris kubus malku uz 240m2 māju.

Ja kādam ir interese, tad iedošu kontaktus.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: kaamis ()
Datums: 23/02/2015 20:01

zigmars pastāsti sīkāk cik kw katls tev ir uz tiem 240m2, sistēmā ir aķis, cik labi siltināta māja? Man liekas ka uz 4m2 4t granulas ir ok...

Re: Komforts vai Hromets
Autors: zigmars ()
Datums: 23/02/2015 21:55

Man ir 25kw katls bez siltummaiņa caurulēm pelnu restes vietā. Granulu deglis ir vidējās durvīs. Tipa iepriekšējā paaudze. Akumulators nav, jo pārsvarā kurinu ar granulām.

Šīs ziemas laikā jumta slīpās daļas sasiltināju līdz 30cm vates (iepriekš bija 15cm), Jumta taisnajā daļā vēl joprojām ir 15cm vate (apmēram 60m2 visa otrā stāva garumā). Ārsienas gāzbetona 30cm nesiltināts, tikai šuves ar līmjavu aizsmērēju. Iekšā temperatūra 23-24 grādi. Garāžā (40m2) 8-10 grādi. 4,3t granulu ir no 15.septembra.

Ir vēl kur augt. :)

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Uldiš ()
Datums: 24/02/2015 09:13

Lasot šo diskusiju, varu minēt arī labu pieredzi ar vietējiem, tiesa, tikai saistībā ar akumulācijas tvertni. Ja pameklē, var atrast labus kantorus, kas par saprātīgām naudiņām uzmetinās kvalitatīvu mucu. Piemēram - Grobiņas SPMK - manu custom made akumulācijas tvertni pēc mana rasējuma uztaisīja tikai par pārdesmit euro dārgāk nekā standarta cena. Šuves kvalitatīvas. Cenas ziņā, piemēram, atmaksājās pat īrēt piekabi un braukt pakaļ uz Liepāju 170km tai mucai. Tiesa, viņi tās mucas ražo rūpnieciski, bet 1t akumulācijas tverte pa 500 euro man šķiet ļoti pieņemama cena. Pieļauju, ka var atrast arī citus labus variantus. Arī tiesa, ka "metinātāja vaņas garāžas variantu" arī pats neizvēlētos - pārāk pieaug riski pret to nelielo ieguvumu.
Katls gan ir Junkers cietā kurināmā dabiskās vilkmes tērauda katls (32 kW) un par to varu teikt tikai to labāko - gan cenas, gan kvalitātes ziņā, ko var atļauties vidējais latvijas iedzīvotājs. Tiesa, katls ir nedaudz cimperlīgs - vajag labu vilkmi, sausu malku, jo, ja kāds no tiem nav, tad gan neiet. katlam ir arī turbulatori dūmgāzu bremzēšanai. Tiesa, malkas ielāde nedaudz ērmīga - no augšas, bet tieši tādu arī meklēju un starp OPOP un Junkers izvēlējos Junkers dēļ konstrukcijas, gan arī cenas dēļ.

Re: Komforts vai Hromets
Autors: Niks ()
Datums: 24/02/2015 09:57

Tīri informatīvi
Herz 2 m^3 aķītis ar iebūvēto Saules cilpu (kas ir dārga extra), ar visām piegādēm un grabuļiem, vissvissviss kopā izmaksāja 1900 €

500 € par 1 m^3 ir labs darijums. Pat ja jāaizbrauc līdz Liepājai

Pašreizējā: 10 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  ********   **    ** 
 **     **  **   **    **  **   **     **  ***   ** 
 **         **  **      ****    **     **  ****  ** 
 ********   *****        **     **     **  ** ** ** 
 **     **  **  **       **     **     **  **  **** 
 **     **  **   **      **     **     **  **   *** 
  *******   **    **     **     ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727