UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: ķieģelis
Autors: Rx ()
Datums: 26/02/2011 22:24

Ķieģelim atbilde: No interneta: "Tehniskā izolācija ROCKWOOL
Akmens vates plātnes Techrock 60 un Techrock 100 izmanto siltumizolācijas slānim vertikālajās un horizontālajās konstrukcijās, uz kurām neiedarbojas ekspluatācijas slodzes (rezervuāros, tilpnēs, krāsnīs).Akmens vates plātnes Firebatts izmanto katlu, krāšņu, dūmeņu, kamīnu, rezervuāru, ventilācijas kanālu un cita veida plakano virsmu siltumizolācijai. Akmens vates plātnes Firerock izmanto kamīnu siltumizolācijai." Kā Jūs domājat, kapēc tā rakstīts? Vai Jūs zināt kas ir formaldehīda sveķi? (laikam kādreiz dzirdēts par skaidu platēm, kur to lietoja kā saistvielu, kā arī stikasķiedru platēs: Stikla tekstolīta pamatā ir stikla audums un modificēti fenolformaldehīda sveķi.Šis materiāls izceļas ar augstu izturību, nav toksisks, ir ugunsdrošs plākšņu materiāls. Var ilgu laiku strādāt pie temperatūras +250 C, īslaicīgi - pie +750 C. Bet ne par to. . Bet par akmensvati, palasiet te: [gids.rockwool.lv] Varat likt vairākas kārtas, cik ekonomiski tas liekās. Kāda temperatūra būs jūsu krāsnī maizes cepšanai? Domāju, ne lielāka par 250 grādiem iekšpusē.

Re: ķieģelis
Autors: khe ()
Datums: 26/02/2011 23:06

Laikam gan paņemts par traku - nebūs jau mufelis ar 800oC :)

Re: ķieģelis
Autors: ķieģels ()
Datums: 27/02/2011 10:13

Paldies vienstāvam. Tas jau ir kas reāls. Nesaprotu kā Rx var piedāvāt telpās lietot stikla vati formaldehīdā. Tas jau tikai ārpus telpām domāts. Kā jau tika komentēts, nav slikti siltuma zudumi ziemas laikā, mājas vidū, saunā, ja var iemest kādu miltainu pļocku, kad uznāk ledusskapja virināšanas tieksme. Lai nav jākurbulē Lamborgiinii un jābrauc uz Spici.

Re: ķieģelis
Autors: khe ()
Datums: 27/02/2011 11:04

Tātad mums ir jauna informācija, ka minerālvates lipina kopā ar formaldehīdiem :)

Re: ķieģelis
Autors: Rx ()
Datums: 27/02/2011 13:23

Ja nemāk lasīt, tad var jau secināt ka akmens vati var ēst, jo nav rakstīts ka to neēd... Un salīdzinājums ar "miltainu pļocku" kur domāta maizes cepšana, tiešām izskatās smieklīga. Jautātājs nav gatavs "Maizes" cepšanai. Bat lai nu paliek. Es domāju ka jautājums ir plašāk izvēršams TIEM, kas pieiet šim jautājumam nopietnāk, jo ne jau elektrības cena nosaka, vai mājās cept maizi ir izdevīgi, vai nē. Ja par maizes klaipu izcepšanu elektrībā patērējam 20-30 santīmus, tās cepšana kļūs neizdevīga??? Galvenais ir maizes cepšanas jēga mājas apstāķlos. Ko vēlamies iegūt: Maizi, kas būs lētāka kā pirktā, vai Maizi, kas ar mīlstību, senām receptēm, smaržīga, garšīga, dabīga, izcepta pašu rokām un arī kādam citam uzdāvināma ...Un tāpēc jāsaprot, kas ir kas. Un kādi mērķi. Ja tikai lētums enerģijas taupīšanā tad tālāk nav vērts diskutēt. Manuprāt vajadzētu runāt par to, kā vispār labu krāsni uzbūvēt, saistībā ar mūsdienīgiem materiāliem, kontroles iekārtām, pieredzi. Un tāpēc ierosinu palasīt šo www: [www.traditionaloven.com] kurā interesenti atradīs daudz ko interesantu: No uzbūvēšanas, materiāliem, cepšanas procesa un.t.t.t.t.t. Un tad jau varēsim argumentētāk diskutēt, jo zināt nav kaitīgi. Bet saprast ir patīkami.

Re: ķieģelis
Autors: ķieģelis ()
Datums: 27/02/2011 14:14

Nu labi Rx. Sākam diskutēt. Kādas priekšrocības it Tevis ieteiktai maizes krāsnij, kas atrodas pagalma vidū. Tātad, tagad, -4 grādos man jāsāk to krāsni kurināt, ja es gribu vakariņās apēst 100 gramus svaigi ceptas maizes? Un jāiztērē kādas 10000 kW/h, ja ne vairāk. Citēju - saprast ir patīkami. Nesanāk. Kur ekoloģija? Un nafig ar senām receptēm, kad cilvēki bija ar 3 klašu izglītību? Ar modernām receptēm. Vakar izdomātām. Kur ir jaunākie atklājumi iekšā.

Nu tad padomā, ja pensionārs ar 70 ls pensiju 3 reiz dienā iztērēs 30 santīmus maizes cepšanai, kas paliks īrei, elektrībai, komunālajiem. Par ko tad viņš tos miltus tai pļockai nopirks?

Re: ķieģelis
Autors: DsKs ()
Datums: 27/02/2011 14:24

ķieģelis,laukos cepta ista maize cik es esmu saskaries,edama var glabaties nedelam ilgi ... varbut tur ta ekonomija slepjas,ka maizes krasni laukos 'iedarbinaja' reizi divas nedelas,jo biezak vienkarsi nebija nepieciesams?

Re: ķieģelis
Autors: ķieģelis ()
Datums: 27/02/2011 14:29

DsKs

Tu gribi teikt, ka paej garām RIMI svaigas maizes stendam katru dienu?

Re: ķieģelis
Autors: DsKs ()
Datums: 27/02/2011 14:34

kads sakars Rimi ar istu lauku maizi?

Re: ķieģelis
Autors: ķieģelis ()
Datums: 27/02/2011 14:41

Es dzīvoju Rīgā. Kāds man sakars ar īstu lauku maizi? Zinu tikai Skauģa maizi, bet tā man ir par dārgu. Pārējās ar visādām ķīmijām. Būs jācep pašam. Par to arī razgavors, kā to izdarīt lētāk.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ******    ********   ********  ******** 
 **    **  **    **   **     **     **     **       
 **        **         **     **     **     **       
 **        **   ****  ********      **     ******   
 **        **    **   **     **     **     **       
 **    **  **    **   **     **     **     **       
  ******    ******    ********      **     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727