UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 6 no 8
Re: LED lampas praksē
Autors: robchix ()
Datums: 05/12/2014 11:07

Nu lampinjas sleedzii vajag, zin koridors patumssh taapat, un kad naktii ej uz tochu, ir patiikami, ka nav jaagraabstaas pa sienu kaa aklajam.
Par spriegumu jaadodaas pie Latvenegro, forums te nepaliidzees. :( Un lampinjaas sheemu te ari neuzlabos.
Paldies par padomu par kondensatoru. Jaaexperimentee.

Re: LED lampas praksē
Autors: he ()
Datums: 05/12/2014 13:26

>ir patiikami, ka nav jaagraabstaas pa sienu kaa aklajam

kustības detektors to risina

Re: LED lampas praksē
Autors: Rx ()
Datums: 05/12/2014 13:50

Es jau senāk ierakstīju...ka pētījumi par izgulēšanos nonākuši pie secinājuma, ka nakts staigāšana uz ... ir stress, ja ir spilgta gaisma! Tāpēc naktī jabūt tik daudz gaismai, lai visu droši var izdarīt un tikai...Risina šo jautajumu arī maziem kustību detektoriem ar iebūvetiem LED, kas nopērkami tai pašā K-rauta....( barojās ar baterijām , bet ilgi strādā. Gaismā tie nestrādā. Tikai tumsā. Un iesledzās ar kustības fiksēšanu, un uztur gaismu ap 1 minūti, Kustība ilgumu pagarina. Laba dāvana "zem eglītes"........

Re: LED lampas praksē
Autors: binary ()
Datums: 05/12/2014 15:19

Rx, to var risināt divos veidos - vai nu pakļaujoties mārketinga spiedienam un nopērkot tos mini gaismeklīšus, vai arī gluži vienkārši neejot "uz ..." katru nakti. Neredzu īsti jēgu pirkt kaut kādas herņas vien dēļ tā, ka reizi-divas gadā nakts laikā "приспичело".

Jā, protams, varētu likt pretim argumentu, ka tad arī slēdžus ar lampiņām nevajag. Bet arī tam ir pretarguments - lampiņas slēdzī noder ne tikai naktī, bet arī tumšā vakarā, no darba pārnākot mājās - tajā brīdī tomēr vajag normālu gaismu, nevis no baterijas gadu darbināma LED izstarotos pāris fotonus.

Re: LED lampas praksē
Autors: Rx ()
Datums: 05/12/2014 15:52

Ja nedzer šķidrumu tik, cik rekomendēts no zinātniekiem , un vecums zem 45...tad jā, ... nav jāiet...No minetā LED nav pāris fotonu. Mārketigs par šo verķi ...nav veikts....Jā...var viemēr atrast jebkādu pretargumentu, lai būtu par ko strīdēties, neražīgi diskutēt. Katram savs piegājiens dzīvei. Domas dažādas. Izdzīvos tie kas mainīsies.........

Re: LED lampas praksē
Autors: Didzisp ()
Datums: 05/12/2014 17:11

Es kāpņutelpā atstāju ieslēgtu 1,3W LED un nevajag man pa tumsu slēdzi meklēt. Kā reizi gaismas pietiek lai mazenes durvis atrastu un acis neapžilbtu. Visādā ziņā 1,3W LED patērē mazāk strāvas, kā kustību sensors. Tagad tak jau četros tumšs un un uz mazmājiņu kautka ceļš jāatrod :)
Nu jā, ja tik tās LED turētu 240V. Nevar jau neko Latvenergo pārmest. Viņu visu izdarīja pareizi. Španis man mājā tagad vienkārši ideāls un atbilst visām jevropas normām. Vienīgi ķīnieši ekonomē uz detaļām LED spuldzēs un tapēc tās netur španungu.

Re: LED lampas praksē
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 05/12/2014 17:21

:D nu ir gan problēmas, padlaikos bij 25W spuldze un labākajā variantā pārslēdzis, bet tagad ir kustības sensori, ir slēdži tādi un šitādi, ir lampas, kuras tērē tik maz ka nav vērts slēgt ārā, tad nu aiziet plēšanās, jāpierāda kurš pareizāko risinājumu izvēlējies no visa lielā klāsta :))
Karoč, man ir koridorā vairākās vietās slēdži ar implusu relejiem un ir arī led pie trepēm un uz māzmājiņu kas spīd visu laiku, būs tā un nekā savadāk, visi pārējie neko nesaprot :))) Lai visiem jaukas brīvdienas!

Re: LED lampas praksē
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 06/12/2014 20:09

kungi laikam pilīs dzīvo, kur wc ir viens un otrā pils galā. Man pa tumsu nav problēmu kautkur aiziet, tajās retajās reizēs.

PS lētāk par visiem lediem un šmediem ir pīle zem gultas

LED imho ir jauna tehnoloģija, ja runājam telpu apgaismojuma kontekstā, reti kura jauna tehnoloģija uzreiz ir ideāla, žēl tikai, ka likumdevēji to uzspiež, izskaužot kvēlspuldzes.

Re: LED lampas praksē
Autors: nu tā ()
Datums: 06/12/2014 20:25

Es atkal nesaprotu, kas jums pret LEDiem. Mums jau vairākus gadus dzīvojamā istabā gandrīz visas ir led lampas - nekādas vainas.

Re: LED lampas praksē
Autors: Didzisp ()
Datums: 06/12/2014 22:04

Tu esi laimīgs cilcvēks, ja neredzi LED spektra nevienmērību. Es diemžēl redzu un uz aci, katrai gaismai, varu pat aptuveni kelvinus pateiki. Nu labi ,man acs piešauta vēl no krāsainas fotogrāfijas pirmsākumiem, kad, bildes kopējot, dažādus krāsainus korekcijas filtrus vajadzēja izmantot.

Pašreizējā: 6 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **      **  ********  **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **  **        **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **  **        **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **  ******    **     ** 
  **   **    **   **   **  **  **  **         **   **  
   ** **      ** **    **  **  **  **          ** **   
    ***        ***      ***  ***   ********     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727