UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 8
Re: LED lampas praksē
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 07/12/2014 10:51

Tak kāda starpība vai balta siena izskatās zila vai balta uz to neviens neskatās, jo visu vakaru lūr ekrānos, kur viss izskatās kā izskatās, vairumā gadījumā ekrāni ir lētuči ar greizu vai pārgrieztu krāsu izpausmi. Diez vai kāds lēto ķīniešu LED gaismās fotogrāfē, filmē augstas klases video vai glezno.
Mino lētos kīniešos, jo ir dārgie ķīnieši, kuru krāsu atveide ir tuvu ideālai, tāpat ir LED gaismošanas prožektori, atzīti arī profesionāļu aprindās.
Gleznotājām nepatīk kvēslpuldzes, pārāk dzeltena gaisma, dienasgaismas labākas, tāpēc visi metam arā visas kvēslpuldzes un dienasgaisma ir vienīgais pareizas ceļš :))
Ā, nē te Dzidzim droši vien būs arguments, ka cilvēks ir izrāpojis no alas, kur dzīvoja pie ugusnkura, vēlāk gadsimtus dzīvoja pie svecēm, tāpēc kvēlspuldze ir nepārspējama jo tā gaisma ir mūsu genos :)))))

Re: LED lampas praksē
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 07/12/2014 11:14

Kaut kur lasīju, ka gaismai ir arī psihoterapeitisks efekts - mūsu klimata joslā samazina neirozes, kuru izsauc vai izraisa krēsla vai dzīvošana tumsā. Savukārt minot par spektru - mūsu redze evolūcijas gaitā pieskaņota saules spektram un tapēc apgaismojuma ražotāji vismaz cenšas tam tuvināties, gan norādot apgaismojuma "Kelvinus" - aukstā vai siltā gaisma, gan savādāk. Un trešais kvalitatīvs apgaismojums nodrošina pareizu krāsu atstarojumu, kas savukārt attiecīgi ietekmē cilvēka psihoneiroloģisko sajūtu gammu - ir taču krāsas, kas nomierina, gan uzbudina.
Bet, ja pafantazējam, tad jā gaisma ir pilnīgi lieka. Uz galvas uzliekam interaktīvās brilles, kas raida impulsus uz acu zīlītes un tad tumsā čurājot istabas kaktā, tev dators parādīs, ka tu to dari uz zelta atejas poda - nu līdzīgi Šķēles k-ga mājā. Un no rīta vai naktī i- robots visu to šmuci pa klusam aizvāks - tātad pērkam interaktīvās brilles, gudro mājas datoru un kameras un nost ar LED ķīniešu gaismām!

Re: LED lampas praksē
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 07/12/2014 12:15

Vajag cilvēkam gaismu apzinamies vai nē taisnība; bet apziņas līmenī kāds cilvēkiem ir šobrīd, ir vienalga kāda gaisma, jo viss vakars tiek pavadīts skatoties TV, datora un citos ekrānos.
Cilvēka bioritmi ir pieskaņoti lielajam spīdeklim debesīs. Aiz polārā loka esot ļoti grūti, tur pat pilsētu/ciematu mērogos tos izgaismo, lai mazinātu tumsas negatīvo ietekmi.
Tāpat gaisma iedarbojas pat ar aizvērtām acīm, piemēram, miegā, lai vieglāk pamostos ir modinātāji - gaismas objekti, kas diezgan ilgu laika sprīdi pirms zvana sāk spīdēt un vairumam cilvēku tas palīdz.
Laikam te visi parāk tehniski un visādiem pekstiņiem par gaismas spektra ietekmi uz organismu netic, jo citādi teiktu, ka LED izstaro pārāk daudz zilo spektru, kas negatīvi ietekmē melatonīna veidošanos organismā un var izraisīt miega problēmas.
Un vēl, cilvēkam, kas reāli var izdzīvot tikai ap ekvatoru, principā vajag 12h gaismu un 12h tumsu, viss cits ir novirzes.

Re: LED lampas praksē
Autors: ETT ()
Datums: 07/12/2014 14:42

LED apgaismojums strauji progresē. Ja pāris gadus atpakaļ tiešām spuldze no spuldzes no vienas partijas atšķīrās gan krāsu spektrā, gan spilgtumā, lampu korpusu lielākā daļa pieblietēta ar elektroniku(vai pat vispār bez tās) un radiatoriem dzesēšanai, tad tagad jau vairāk nav problēmu dabūt siltu,vienmērīgu apgaismojumu. Vairs nav arī jāmet ārā senās lustras, var mierīgi salikt filament led lampas (kvēldiega lampu imitācija) [www.youtube.com] Tāpat arvien vairāk var atrast dimmējamas lampas, nevis vienu Samsung modeli...

Re: LED lampas praksē
Autors: binary ()
Datums: 08/12/2014 08:26

Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja nedzer šķidrumu tik, cik rekomendēts no
> zinātniekiem , un vecums zem 45...tad jā, ...
> nav jāiet...

Dzer, dzer, smagākās vasaras dienās arī reizes 2-3 vairāk. Tikai dzer nevis pirms miega, bet visas dienas laikā - nezinu, kā būs pēc 45, bet pagaidām lielākā daļa līdz miegam tiek veiksmīgi izvadīta.

(pusdeviņi no rīta - jāiet pakaļ trešajai krūzei, šoreiz puslitrīgajai)



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 08/12/2014 08:27, labojis binary.

Re: LED lampas praksē
Autors: Longausis ()
Datums: 16/12/2014 11:19

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tu esi laimīgs cilcvēks, ja neredzi LED spektra
> nevienmērību. Es diemžēl redzu un uz aci,
> katrai gaismai, varu pat aptuveni kelvinus
> pateiki. Nu labi ,man acs piešauta vēl no
> krāsainas fotogrāfijas pirmsākumiem, kad,
> bildes kopējot, dažādus krāsainus korekcijas
> filtrus vajadzēja izmantot.

Ha, es arī domāju aptuveni šādi, kamēr beidzot padevos un nopirku akcijas LED vispirms 3 W pie ārdurvīm ārpusē, kur visu laiku suņi/kaķi naktī staigājot iekšā ārā slēdz, iepatikās krāsa, nopirku arī iekštelpām, vispirms koridoram, tad arī dzīvojamai istabai (4*6 W). Jāsaka, ka tik labi izgaismota istaba man vēl visā mājas pastāve''sanas laikā nav bijusi un galvenais - laba gaisma, silta, krāsas normālas un viss patīk!. Vienīgi - jāliek lampās, ar segtu kupolu - mums ir apaļas bumbas - jo bez kupola vaļējā lustrā man nepatika tā gaisma, tāda ektīga, acīs lecoša. Varbūt vajadzēja drusku mazākus Watus piemeklēt, bet tās, kas bija, man nepatika.

Re: LED lampas praksē
Autors: meerkat ()
Datums: 25/01/2016 19:49

ir Ikea LED E27 spuldze (220V), 1000 lūmeni, 13 W, dimmējama.

vai ir praksē pieejams dimmeris, kas derētu šādai lampai un ieietu (!) standarta apmetuma kārbā. vai varat ieteikt, kur un kādu meklēt?

Re: LED lampas praksē
Autors: Rx ()
Datums: 26/01/2016 16:23

Veikalā nopērkamie kvēlspuldzes dimeri ( derīgi arī Dimmerējamiem LED!) tieši tam paredzēti- likt apmetuma kārbā. Ir cenu starpība pēc ražotājfirmas un maksimālās jaudas. Meklēt Depo-K-Rauta, Kurši.... Arī atsķirības ieslēgšanā: Vai nu piespiežot, vai pagriežot. Piespiežamie spīd pēc uzstādījuma, pagriežamie katru reizi jāgriež līdz nepieciešamajai gaismai.

Re: LED lampas praksē
Autors: apollo ()
Datums: 26/01/2016 17:53

Galvenais nepērciet LEDus Aliexpress un līdzīgos saitos. Man viena partija 4watīgu izdega, katrai spuldzei nostrādājot tikai 2-3 nedēļas. tā kā nelietoju visas uzreiz, bet pēc kārtas, nekāda garantija vairs nebija. negatīvo atsauksmi Aliexpress izdzēsa.
Nesen RIMI nopirku Osram spuldzīti (tātad ar 2 gadu garantiju), izrādās, spīd divreiz spožāk kā tādas pašas jaudas no ALI.

Re: LED lampas praksē
Autors: ETT ()
Datums: 26/01/2016 19:01

Rx, kā tiem dimmeriem ar to minimālo jaudu LED variantā? Konkrētajā gadījumā runa taču iet par 13W, bet parasti minimums minēts no 40W, un it kā priekš LEDiem domātajiem no 25W. Mazjaudīgākus neesmu manījis. Runa ir tieši par kārbā liekamajiem dimmeriem. Vai nesanāks tāda situācija, kā liekot 12V LEDus pie 12Vhalogēnajām spuldzēm domātā balasta?

Pašreizējā: 7 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********  **    **  **      ** 
 **     **  **     **  **         **  **   **  **  ** 
 **     **  **     **  **          ****    **  **  ** 
 ********   **     **  ******       **     **  **  ** 
 **          **   **   **           **     **  **  ** 
 **           ** **    **           **     **  **  ** 
 **            ***     ********     **      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727