UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
apkures siltuma akumulators
Autors: raitisc ()
Datums: 10/10/2011 01:21

Esošā sistēma ir bez siltuma akumulatora, bet ir doma akumulācijas tvertni likt virknē atpakaļgaitā no radiatoriem? Tad nevajadzētu trīsceļnieku. Otru cirkulācijas sūkni ieliktu no akumulācijas tvertnes augšas uz turpgaitu. Un automātika būtu pilnīga. Mazā loka sūkni izslēgtu termoslēdzis, kad katla temperatūra nokristu zem 50 C un vienlaicīgi tas pats slēdzis varētu ieslēgt otru sūkni. Vai, vēl labāk, otru sūkni ieslēgtu laika taimeris ap plkst.5.00, jo parasti katlu kurina līdz vakaram, tad arī telpas ir pietiekami siltas. Katla sūknis izslēgtos piem. 24.00. Naktī telpu temperatūra drīkst nokristies, bet uz rīta pusi – ap 5.00 telpas sāktu sildīt akumulators.
[foto1.inbox.lv]
Šobrīd strādājošai sistēmai nav akumulatora un otra sūkņa.
Kādas ir domas par šādu akumulācijas tvertnes pieslēgšanu?

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: JAnisJAnis ()
Datums: 10/10/2011 10:03

Virs termovarsta tas krusts ir savienots sav starpaa? es domāju kas notiks ar plūsmu, kad termovārsts aizvērsies? Ies caur katlu?

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: JanisJanis ()
Datums: 10/10/2011 10:07

Doma Tev laba. Tikkai es nevarēju izsekot kā akumulators uzlādēs sevī siltumu? Tikai no atpakaļgaitas? Vēl shēmā klāt būtu jāliek 1virziena vārsts un iespējams arī kās on/off termovārstiņš. Prasās to katlu pilnībā izslēgt no spēles tajā rīta cēlienā.

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: raitisc ()
Datums: 10/10/2011 10:51

virs termostatvārsta krusts ir savienots savā starpā. Akumulators uzlādēsies sekojoši - kad virs 60 C termostatvārsts aizver mazo loku, plūsma ies caur lielo loku, uzkarsēs radiatorus un tālāk visa plūsma ies caur akumulatoru. Ieplūde un izplūde lejā, bet domāju, ka akumulatorā siltais ūdens celsies augšā un no akumulatora uz katlu plūdīs aukstais. Kad radiatoru termovārsti, uzsilstot telpām, aizvērs plūsmu, tad uz akumulatoru plūsma ies caur augšējo loku un caur karstā ūdens boileru loku un tad praktiski viss saražotais siltums nokļūs akumulatorā. Kamēr katls kuras, visu plūsmu nodrošina mazā loka sūknis. Kad katls beidz kurēties, temperatūra tajā nokrītas zem 50-60C, termoslēdzis izslēdz mazā loka sūkni, līdz ar to katls tiek "izslēgts no spēles". Tad ieslēdzas otrs sūknis un dzen no akumulatora silto plūsmu uz radiatoriem un boileriem. Vienīgā iespējamā problēma, ka laikā, kad katls kuras un plūsmu nodrošina mazā loka sūknis, būtu jānobloķē plūsma caur otro sūkni, lai siltais neiet atpakaļ uz mazo loku. Nestrādājošs sūkni tomēr sev cauri plūsmu laidīs?
Drusku palaboju shēmu. [foto2.inbox.lv]

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: raitisc ()
Datums: 10/10/2011 11:09

Pārskatāmības pēc vienkāršoju shēmu, atmetot "lieko". [foto2.inbox.lv]

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: Rx ()
Datums: 10/10/2011 13:44

Vai varat atbildēt uz sekojošu jautājumu: Kapēc jāizgudro "velosipēds"(pārnestā nozīmē). Tāpēc par shēmu neko neteikšu...... Esošās akumulatora pieslēgšanas shēmas kalpo lieliski. Un atcerieties: Uzkrātās enerģijas lielums ir tieši proporcionāli atkarīgs no ūdens daudzuma un tā temperatūras!!! Atkārtoju. Temperatūras. Un uzmontējot automātiku, siltums būs, kad vien vēlaties pēc pulksteņa, ar 0,0... grādu precizitāti.

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: raitisc ()
Datums: 10/10/2011 20:28

Tāpēc, ka neesmu atradis "derīgu" velosipēdu. Atrastie vai nu ir nepieņemami sarežģīti un dārgi, vai arī nepiemēroti situācijai, jo akumulators ir jāpieliek esošai sistēmai un tas atradīsies pagrabā - tālu un zemāk par katlu. Ja ir kāda salīdzinoši vienkārša shēma - būšu pateicīgs.

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: Rx ()
Datums: 10/10/2011 21:23

Vai izlasījāt visu te: [www.building.lv] Neredzu nekādu problēmu, ja arī akumulators atradīsies pagrabā: to "pilda" sūknis, tad kad temperatūra termovārstā to atļauj, un nav nozīmes, vai tas atrodās pagrabā, vai bēniņos. Jāievēro tikai tas, ka jāliek maksimāli resnas caurules lai nodrošinātu attiecīgas jaudas plūsmu. Vienīgi strāvas zuduma gadījumā, nebūs pašteces akumulatora uzpilde avārijas vienkāršakai novēršanai. Vai esošā sistēma ir ar jaudas rezervi? Jāsaprot, ka uzliekot akumulatoru, tas "jāpilda", "jātukšo", saglabājot krāsnī temperatūru virs 70 grādiem, lai izslēgtu rasošanu. Un tāpēc nekas tā vienkārši nesanāks.......

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: JanisJanis ()
Datums: 11/10/2011 13:31

Rx kāpēc neizgudrot no jauna? Kur tad paliek progress? Velosipēds tiešām ir unikāls izgudrojums, bet apkurē vēl ir tālu kur iet. Es domāju nākotnē elekroniski radiatoru regulatori būs daudziem ražotājiem nevis Honeywell un dažiem pakaļdarinātājiem. Es domāju arī siltuma akumulatoru sistēmām vēl ir kur attīstīties. Man patīk viens no janajiem Šuko boileriem, kur boilerī ir tehniskais ūdens un siltais ūdens uz dušu iet caur īpatnējas konstrukcijas čūsku. šeit arī Raitisc negrib neko regulēt un iztērēt 250 Ls par automātiku. Negrib negrib, lai kaut ko izgudoro izeksperimentē un galvenais mums paziņo par rezultātiem. : )))) Šī sadaļa varētu iztrūkt. Forumos reti lasāms, ka "es mulķis idarīju to to nepareizi, izgrūdu kaudzi naudas un kļūdījos" : )))))

Re: apkures siltuma akumulators
Autors: JanisJanis ()
Datums: 11/10/2011 13:35

Pēc šīs shēmas sanāk, ka katlā var ieplūst auksts ūdens. Katls svīdīs un sapūs. Katla atgaitā tomēr vajag termovārstu. Un man prsītos izdomāt kaut kādu vainartu ka sūknis lādē iekšā akumulatorā pirms radiatoriem. Uzliec istabā kaut kādu termostatu, lai katls zinātu, kad sākt lādēt akumulatoru.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **        **    **  ********  **       
 **        **        ***   **  **        **       
 **        **        ****  **  **        **       
 ******    **        ** ** **  ******    **       
 **        **        **  ****  **        **       
 **        **        **   ***  **        **       
 ********  ********  **    **  ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727