UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 07/03/2012 20:57

nopirku elektromet boileri un teni. tenim korpusam ir aareejaa viitne, boilerim taatad ieksheejaa. kad teni ieskruuvee boilerii starp vinjiem ir bliiveejos gumijas gredzens, kas ir uzmaukta tenja korpusam, un saskruuveejot tiek piestpiesta pie boilera. probleema taada ka tad kad boileris tiek sildiits vinjaa palielinas spiediens deelj udens izpleshanaas, bliive tiek vienaa vietaa izspiesta un saak tecet uudens. doma uz viitnes uztiit kautko hermetizejoshu. jautaajums taads...mekleet stingraaku bliiveejosho gumiju? paspeeleeties ar silikonu? uz vitnes tiit balto lentu(laikam saucas fum lenta)? tiit santehnikas linus un smeereet to peleeko shmaakji virsuu? tenja korpuss plastmasa, boileris teerauds.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: khe ()
Datums: 07/03/2012 21:43

Tītu lentu(vēl Depo pārdod tādu diegu), vai linus, ja spiediens par lielu, tad var pielikt papildus izplešanās trauku karstajam ūdenim(ne apkurei).

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 08/03/2012 06:23

domaa tos linus kurus tin visur uz viitneem visos mezglos kas saistiiti ar uudeni? tinu tos linus ja jaasaskruuvee misinjsh ar misinju, melnais metaals ar melno utt, nezinu kaa ir ja ir plastmasa ar metaalu.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Didzisp ()
Datums: 08/03/2012 08:50

Lini der pilnīgi visur un ir daudz labāki par visām modernaām fum lentām un citiem zieķiem. Vienkarsi lini jamāk pareizi uztīt, bet fum lentu tak katrs mērkaķis māk uztīt :)

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: ibm ()
Datums: 08/03/2012 11:02

Vispirms jautājums, - ja esi nopircis, tad - jaunu vai lietotu? Jaunam taču ir garantijas un ar to viss izteikts.

Man ELEKTROMET boileris kalpo jau septīto gadu. Viss tāpat, kā tev, - gredzenveida blīves tenim un arī anodam. Nekad nekas nav ticis izspiests. Es gan laika gaitā esmu iepircis rezerves blīves pie reizes, lai ir ko mainīt. Tāpat, skrūvējot iekšā (pēc tīrīšanas) teni un anodu, blīves ieziežu ar silikona ziedi, lai neplēš, ja nu kas.

Aizdomīgi skan tas "izspiež blīvi". Tev taču komplektā ir (jābūt) drošības vārstam. Vai nav kāds virsmas defekts kādā no savstarpēji saksrūvējamām detaļām? Ja blīve laba un nepārvelc līdz patoloģijai vītni, tad izspiest pēc definīcijas nevajadzētu jo gan teņa, gan anoda flančiem gar apmali ir grope, kurā tā blīve smuki ieguļas. Man gan arī ir izplešanās trauks, jo boileris ir 200 litru un, kaut arī tā augšdaļā iekšpusē veidojas gaisa spilvens, kas strādā kā izplešanās trauks, man īsti nepatika, ka spiediens tomēr aug.

Visbeidzot atbilde uz blīvēšanas materiālu, - kā jau tev te rakstīja, droši vari pakot ar pakulām. ELEKTROMETam ir pamatīga vītne un boilera konstrukcija arī ļauj visai elementāri anodu un teni pakot. Vēl jo vairāk, ja ir kāds metāla daļu defekts, tad pakošana ar liniem ir risinājums. Piezīme - pakulām pastas vietā vari izmantot arī FUM lenti - uztin nedaudz to un pa virsu pakulas.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 08/03/2012 13:08

pirku jaunu. man tada sajuuta ka nav tur nekaada grope, pievelkot teni, bliive deformeejas, paarvilcis neesmu. bija doma vai nu pirkt jaunu bliiveejosho gredzenu vai arii ar akulaa darboties. viens santehnikjis ieteica no liniem uztaisiit taadu kaa auklu kura sasmeereeta ar pastu, to pashaa galaa gumijas bliives veitaa uztit kaa gredzenu, teica ka taa agraak padomju laikos taisiija bliives kautkaadaam mufeem santehnikaa. ja esi iepircis gredzenus tad varbuut zini kaada diametra vinji ir, lai zinu ko pirkt. nezinu kaa ietekmee izspiesh...spiediena kaapuma vai deelj taa ka paliek karsts(ap 70 graadiem)

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: ibm ()
Datums: 08/03/2012 14:39

Vecīt, bet, ja pirki jaunu un ir garantija, kāpēc nepazvanīt vīriņiem? Principā jaunam verķim nevajadzētu pašam ķerties klāt ar atslēgām izņemot vietas, kur tas jāpieslēdz ārējiem savienojumiem. Jo, ja būs darbarīku pēdas, tad šie ar prieku tev pateiks, ka nepareizi ekspluatēji, pārvilki, nedavilki, dajebko.

Man tam elektrometam pašā sākumā sāka pilēt gar apšuvumu, nemaz nemēģināju neko skrūvēt vaļā, pazvanīju, zēnu atbrauca, izrādījās, ka anoda flancim bija mikrocaurums, nomainīja un viss.

Protams, ka var ar liniem/pakulām, tak te jau rakstīja. Tas tāpat, kā muftu un kontruzgriezni - uztin "striķīti", sasmērē ar pakošanas pastu un sažmiedz. Bet vēlreiz saku - tas viss būtu darāms tad, ja šis nav garantijas jautājums. Citādi tu jau pašā sākumā labprātīgi uzņemies to, kas būtu bijis jāizdara citam.

Bet nevar normālā variantā gredzenu izspiest, tad uzprasās stulba doma, ka vai nu ir defekts detaļu sadurvietās vai blīves gumija nav paredzēta šim boilerim. Izklausās jocīgi, bet lasot tavu tekstu, tādas domas uznāk. Kā jau teicu, man pa 7 gadiem nekas tāds nav noticis, kaut gan ūdens specifikas dēļ esmu spiests 2x gadā boileri tīrīt un izskrūvēt gan anodu, gan teni. Turklāt tās blīves kalpo jau šos 7 gadus. Ja var izspiest darba kārtībā esošu pareizi ievietotu blīvi, tad kāds ellē tev spiediens tajā katlā???

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: ibm ()
Datums: 08/03/2012 14:45

Aizmirsu piebilst - ziemas sezonā, kad sildu boileri no apkures katla un nekurinu cauru diennakti, tad esmu ieregulējis, lai uzsilda līdz apmēram 72 grādiem (vasarā ar elektrību 55-60). Spiediens pateicoties izplešanās traukam neaug vairāk par 3,5 bar. Ieejošais aukstā ūdens spiediens no sūkņa max 3 bar. Nekādas blīves nedeformējas, kā jau teicu, 7 gadi ir gana labs rādītājs.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: Dimdins ()
Datums: 08/03/2012 15:36

man spiediens no urbuma 3 atm, domaaju ka uzsilstot vairaak par 3.5 nav. jaunam tenis nekaak iekshaa, ateviskji jaapeerk, par cik pats skruuveju tad tapat var pateikt ka paarvilku. tik daudz ar garantijas probleemaam esmu saskaaries ka kasiities pat vairs negribas. taa gumija ir ljoti miksta. doma pameegjinaat no taa korķa kas no ruupniicas naak ielikts nonjemt to gredzenu un uzlikt tenim. tas ir cietaaks. par cik nedziivoju riigaa, baigi jaasaplaano kad varu iznjemt teni vest uz riigu, ilgaaku laiku bez uudens siltaa arii negribaas dziivot.

Re: ko dariit ar boilera teni?
Autors: aigarello ()
Datums: 08/03/2012 17:41

Pieļauju ka bez papildus izplešanās trauka boilerim neiztiksi ! Acīmredzot boilera kontrukcijā nav neviena gaisa kabata kur sasilstot radītajam spiedienam palikt .

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **     **  ********        ** 
 **     **  **     **  ***   ***  **              ** 
 **     **  **         **** ****  **              ** 
 **     **  ********   ** *** **  ******          ** 
  **   **   **     **  **     **  **        **    ** 
   ** **    **     **  **     **  **        **    ** 
    ***      *******   **     **  ********   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727