UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 12 no 20
Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: VK ()
Datums: 23/01/2013 09:37

Jani Jani

Man ir Jūsu peltais Amalva jau no 2009. gada. Pēc Jūsu bildē redzamajiem datiem lietderības koeficients faktiski ir kā Paul Santos 370 - 84%.
Parasti strādā lēnākajā ātrumā - ap 200m3, kas ir normāli priekš 180m2 mājas. Arī lietderības koeficients ir atbilstošs rūpnīcas datiem - virs 80%(iepriekš biju ielicis aprēķinu). Ja ir ciemiņi, vai ejam pirtī, tad slēdzu lielāku ātrumu.
Man vispār nav prikšsildīšanas un ne reizi nav aizsalis - ražotāji teica, ka rotācijas siltummainis neaizsalstot, un dabā tā arī ir.
Par to, ka sajaucās ieplūde ar izplūdi (līdz 5%). Mājā iztabas nav hermētiskas, un ja attaisa WC durvis tur ieejot vai izejot, tad reāli sajaucas daudz lielāks gaisa apjoms. Pilnīga gaisa nošķitrība ir vajadzīga tikai ķīmiskajā rūpnīcībā un varbūt bēl kautkur.
Pērkot samaksāju Ls1205, jo pirku Lietuvā. Latvijā gribēja 1600 bez PVN.

Autors: Charger ()
Datums: 23/01/2013 09:43

Janisx2, ļoti pareizs ieteikums, BET...

Neaizmirsīsim, ka cilvēkiem ir dažādas mājas. Ja tev mājas norebežojošās konstrukcijās nav nekā energoefektīva (logi, sienu siltinājums, pārseguma siltinājums, durvis u.c.). Māju kurini ar malku no sava meža. Izmanto akumlācijas ūdens tvertnes 4-5m3.

Siltumu saglabāt nav primāri, bet svaigu gaisu gribās. Tad it kā der arī ventilācijas iekārtas ar 40-60% reālo siltuma atguvi, kur galvenais nosacījums- lai tik nav ar elektrību jāpiesilda. Šāda iekārta būs labāka nekā caurums sienā aiz radiatora vai loga rāmī.

Autors: DsKs ()
Datums: 23/01/2013 09:47

ir buts gan Systemair gan Amalva iekartu razosanas eksperimentalajos cehos un atliek vienigi pasmaidit par JaniJani komentu ... bet nu tas lai paliek katra pasa zina ...

Datums: 23/01/2013 09:51

VK!

Nesalīdzini rekuperācijas ventilācijas iekārtu (PAUL) ar ventilācijas iekārtu (Amalva), kura kaut ko no siltuma atgūst- kaut ko samaisa. Paņem kalkulatoru un pie āra gaisa temperatūras piem. -5C salīdzini ieplūstošā gaisa temperatūru ar izplūstošā gaisa temperatūru. Nebūs 84%!

Faktiski arī šis salīdzinājums nebūs objektīvs, jo Amalva izplūstošo gaisu tomēr piemaisa. Tu nevari būt drošs, ka tie ir 5%. Droši vien ir vismaz 15%...

Datums: 23/01/2013 10:21

Charger ... cik ilga laika var atgut aptuveni 700 latu 'parmaksato' starpibu pie kopejas gaisa razibas aptuveni uz 250m3 salidzinot to pasu Amalva un Paul ?

Datums: 23/01/2013 10:23

Jeb ari - pasaki man par cik Tu vari iegadaties Paul iekartu uz 250m3 pie kadiem 200 paskaliem un es Tev pateiksu par cik es varu nopirkt tadas pasas jaudas Amalva vai Systemair

Datums: 23/01/2013 10:55

DsKs!

Es tev labāk paskaidrošu tā. Man ir zema enerģijas patēriņa māja. (Nav gluži pasīvā). Es varu atļauties sildīties ar elektrību. 110m2 - decembrī 420kW/mēn= 42 Ls. Māja ap 22..21C.

Ja man PAUL dod iekš 18C un ventilatori noēd 45KW/mēn= 4,5Ls. (priekšsildītājs pie lieliem mīnusiem paņem vēl ~15Ls/mēn, bet pie -7C neko!) Un tu man draudzīgi piedāvā iemest Amalva (ventilatori rij vismaz 3x vairāk elektrību), kas man pūtīs iekšā 11..13C, kas man jāpiesilda ar elektrību, tad aprēķins varētu būt interesants...

...un es no tava lētā piedāvājuma atteikšos!

Datums: 23/01/2013 11:47

Paul Focus dzineju jauda ir 140w ... pec kubiem identiska no Systemair ir VR250 ECH iekarta un dzineju jauda ir 2*59w jeb 118w ( jau ar jaunajiem EC dzinejiem , kuri no nakosa gada bus obligata prasiba ) ... tatad mazak neka Paulam

elektriskais silditajs ( 0.5kw ) sadai iekartai pie arejas minus 20 un ieplustosas +21 strada ar 78% jaudu ... jeb 0.39kw ... jeb 28 lati menesi griezot nonstopa un ka zinam minus 20 mums Latvija isti ta nemaz nav vislaik ...

tas ir uz 150m3 un 100 Pa , ko sis Paul ta isti nemaz nevar izspiest

Pauls Tev panem Ls 15 ( pie lieliem minusiem ) ... tatad rupji ap 10 latiem starpiba un tas gada bus kadi menesi tris ...

p.s.

ne neesmu baigi par Systemair , bet neesmu ari par to lai pirktu Mercedes , kad taja pasa laika Opel dara visas tas pasas f-jas un isti nesliktak

Datums: 23/01/2013 13:13

Paul Focus ventilatori rij 30..50 W/h. Pat darbinot uz maksimumu ir 90 W/h, kas nav nepieciešams. Pinīgi ok ir "Normal Ventilation" režīms 34W/h. Spiediens ir mierīgi dabūnams 100Pa un vairāk, kas arī nav nemaz nepieciešams.
Reku info: [artiva.lv]

Tad Sistemair ventilatori vien norij 118/34= 3,5 reizes vairāk. Jeb 118-34=84W/h x 24 x 30 x 12 = 725760 W/gadā = 725 kW/gadā jeb 73 Ls/ gadā. Mācies rēķināt?

Es arī saku, ka Paul ir dārgs, bet pārliecinošs.... JEB tu brauc ar opeli, bet es labāk konservatīvi ar BMW.

Datums: 23/01/2013 13:18

Starp citu paskaties garfikā. Ar to arī Paul izceļas, ka spiedienu var nodrošināt tas pats FOCUS (200..250pa) Tikai tad gan ir lielāks el patēriņš x 1,5...2, kas tāpat ir mazāk kā systemairam.

Pašreizējā: 12 no 20

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   **  **    **   **     **  **   **   **     ** 
 ****  **  **         **     **  **  **    **     ** 
 ** ** **  **   ****  ********   *****     **     ** 
 **  ****  **    **   **     **  **  **    **     ** 
 **   ***  **    **   **     **  **   **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727