UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 10 no 14
Re: Saules kolektori
Autors: rolex ()
Datums: 24/03/2016 20:41

tas cipars 3,5K ir ar uzstādīšanas darbiem vai bez? par kādiem kolektoriem iet runa parastajiem vai vakuuma ? kurš zīmols (ražotājs) ir šiem kolektoriem un pa kādu jaudu iet runa ja cena ir 3,5K? iedod linku kur var apstīties.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 25/03/2016 18:03

Cena bez uzstādīšanas, kolektori Selsol, jauda 4x1,4 kW = 5,5kW, akumulācijas tvertne 400l ar boileru utt. Ja ir interese uzraksti uz info at selsol.lv, negribu piesārņot forumu.

Re: Saules kolektori
Autors: rolex ()
Datums: 25/03/2016 20:49

paskatījos mājaslapu, hmm... ražots Latvijā a bet cena tā ka no Vācijas.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 25/03/2016 22:41

Kā zināms, Vācijā tiek ražoti divu veidu saules kolektori - dienvidzemēm plastmasas izstrādājums un ziemeļzemēm - izturīgs alumīnija korpuss ar stiklu, biezāku izolācijas vati, lai izturētu skarbākus laika apstākļus. Selsol kolektors paredzēts izmantošanai ziemeļu apstākļos, tāpēc konstruēts un ražots vēl pamatīgāk - korpuss no 3mm Al, izolācija 50mm, absorberis 0,7mm, (starp absorberi un vati papildus ieklāta folija labākai siltuma atstarošanai), solārais stikls 4mm, kapara caurules 15mm ar sieniņas biezumu 1mm ar kopējo garumu 26 metri. Vācietim parasti ir 10mm vai 12 mm caurules. Līdz ar to pēc testiem SelSol kolektoram termālā kapacitāte ir 6-10 reizes lielāka kā analogiem - tas savukārt ļoti labi der siltumsūkņu sistēmu efektivitātes uzlabošanai. Vācu Al ar stikla variantus pat Latvijā reti tirgo, jo tie ir vēl dārgāki. Pārsvarā lētie dienvidu varianti, kuriem pēc 3-4 gadiem parādās izdeguši pleķi vai nosedzošā plastmasa pienaina un saules starus laiž cauri uz 50%.
Objektu piemērus var redzēt mājas lapā, apkalpo montāžas uzņēmums, kas specializējas saules kolektoru sistēmu projektēšanā un izbūvē.
Kad bija valsts finansējums, sarādās 80 firmas, kas nu tik stāda kolektorus, šobrīd palikušas uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas. Daudzi objekti salikti pa finansējuma naudiņām, bet reālā labuma nav jo netiek pienācīgi regulēti un apkopti. Īpaši problēmas ar vakumniekiem, neprot tikt galā ar lielajām temperatūrām un dārgajām apkopēm.
Būtu atnācis uz izstādi, nebūtu to visu jāraksta.

Re: Saules kolektori
Autors: rolex ()
Datums: 26/03/2016 00:07

Obelix
-------
Uz izstādi es būtu atnācis ,ja būtu bijusi iespēja, diemžēl nevarēju.
''Vācu'' sistēmas jau ir sevi pierādījušas kā uzticamas. Jūs izlienat uz mārketa ar savu tiko izgudrotu produktu un bliežat cenas tādas pašas ja ne lielākas. Labi jau tas viss skan 6x 10x labāki utt. , bet mīļo cilvēk kā man kā pircējam to saprast ?es pat ļoti tam gribu ticēt , bet nevaru sevi piespiest , jo neredzu nevienu taustāmu faktu, tikai vārdi ... - šitādas un tādas caurules , izdeguši pleķi, tādi un šādi mm un kas tur vēl, ne garantiju ka viss tā arī būs utt.
Es te negribu mācīt biznesa pamatus , bet pasaki kamdēļ man riskēt , ja pa to pašu naudu var dabūt jau pārbaudītas un kvalitatīvas lietas.
Lai konkurētu tirgū , jums tās cenas būtu jānolaiž pa kādiem 30-40%, vismaz kamēr jūs te sāks atpazīt. Pats teici '' kad bija valsts finansējums , saradās 80 firmas'' , izskatās ka tu tais laikos ar tām cenām arī esi iestrēdzīs. Hallo- ... valsts finasējuma jau sen vairs nav.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 28/03/2016 21:16

Saules kolektoru sistēmai apmēram pusi cenas sastāda saules kolektori, pārējo aprīkojums - automātika, sūkņu stacija,savienojumu caurules, akumulācijas tvertne (boilers) un darbs. Šo otru pusi jau tā laižam ar atlaidēm 20-30% lētāk, lai atšķirtos no lielo zīmolu sistēmām. Kas attiecas uz saules kolektoriem, ja mēs salīdzinām savējos ar līdzīga parametra vācu ziemeļu apstākļiem piemērotām iekārtām (pēc testiem atšķirība 2-3%) , tad mūsējie tiešām ir 30-50% lētāki. Lai maksimāli samazinātu cenu,strādājam bez starpniekiem, ražojam, uzstādām, servisējam. Tirgū mēs konkurējam pietiekami labi un ja mums komplekta cena ir kādreiz dārgāka par kādu dienvidzemes saules kolektoru konkurentu, tad visu nosaka tomēr sistēmas ilgmūžība, garantijas laiks un droša darbība ilgā laika posmā. Pietiek paskatīties uz Hesburgeru variantu, kur santehniķi vienkārši uzlika prasīto un šobrīd daļai ir lētie kolektori, kuriem mūsu apstākļos nosedzošais ''stikls'' kļuvis pienains - vairāk atstaro nevis laiž sauli cauri, citiem ar vakuumniekiem netiek vasarās galā - iet pa gaisu, viss kūp un iet pa gaisu, brauc pažarnieki, rezultātā apklāj ar segām kolektorus.
Mūsu sistēmas stāv jau vairāk par 5 gadiem, varam iedot adreses parunāties ar lietotājiem. Esam specializējušies tieši apkures jautājumu risināšanā un baseinu sildīšanā.

Re: Saules kolektori
Autors: rolex ()
Datums: 28/03/2016 22:43

''Tirgū mēs konkurējam pietiekami labi un ja mums komplekta cena ir kādreiz dārgāka par kādu dienvidzemes saules kolektoru konkurentu, tad visu nosaka tomēr sistēmas ilgmūžība, garantijas laiks un droša darbība ilgā laika posmā''
--------
kāds ir tas garantijas laiks? un ko nozīmē sistēmas ilgmūžība ? Vācieši saka ,ka kolektori strādās 20-25 gadus , vismaz to viņi garantē nezinu kā viņi to noteikuši , varbūt pirmie viņu kolektori jau 25 gadus ir nostrādājuši . Bet Insanti kā jūs to ilgmūžību esat notestējuši , protms ja runa neiet pa 5 un mazāk gadiem.
Tad vēl , par vakuuma kolektoriem kuri kā tu saki '' uzkūp tā ka pāžarnieki jāsauc''. Šai forumā es biju uzdevis jautājumu vai nepieciešamas kādas dzesēšanas sistēmas (baseins utt.) ja liek vakuuma kolektorus. Tad lūk Jānis Zomerfelds (it kā viens no vadošajiem speciālistiem Latvijā saules sistēmās) atbildot uz šo jautājumu, neko par kūpošiem kolektoriem un pat neminēja, no tā var izdarīt secinājumu , ka nekādas dzesēšanas tur nav vajadzīgas, ja viss ir pareizi uzstādīts tad tur nekas nekūpēs.Bet ja tu saki ka tā uzvārīšanās tomēr notiek , tad sanāk ka kāds te līdz galam kaut ko nepasaka. un atkal rodas šaubas tajās saules sistēmās, tomēr summas ir lielas , viens saka tā otrs pavisam pretējo .... kam te ticēt vai neticēt.

Re: Saules kolektori
Autors: rbm ()
Datums: 28/03/2016 23:05

Ne pa tiešo par saules kolektoriem, bet par atjaunojamo enerģiju projektiem.
Bija man šodien saruna ar saimnieku, kas pa eiropas naudu uzlicis vēja ģeneratoru.
Projekts maksāja 15keur, no kā pusi sedza eiropa. Ģenerators gadā saražo pie 6000kWh, tā kā ir tiešais pieslēgums, tad maksā par elektrību tikai starpību.
Itkā šeit viss smuki - ap 1000EUR gadā ietaupījums, projekts atsitās 8gados. BET>
nu pēc 3 gadiem ir nosvilis viens no 3 invertoriem. Ķīnietis vairs neražo un nepiedāvā alternatīvas, firma kas lika arī plāta rokas. Sanāk ka pie zemām jaudām var darbināt uz pusslodzi, bet pie lielāka vēja jāslēdz ārā lai nenosvilst atlikušā elektronika.
Esot variants nomainīt visas iekšas uz kautko ES ražotu, bet tie ir atkal 1500EUR un bez garantijas par kautkādiem ilgtermiņa darbotiesspēju.

Secinājums- pat ar eiropas naudu šāda te tipa "zaļie projekti" ir skriešana pakaļ "būt pa nullēm" - tikko itkā pietuvojies atmaksāšanai, tā noplīst kāds elements un atkal esi atsists uz gadu/diviem atpakaļ....

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Saules kolektori
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 29/03/2016 09:20

rolex

Paldies par labajiem vārdiem, bet ir vadošāki par mani ar uzlikto m2 daudzumu. Es atšķiros no citiem ar attieksmi. Nelieku par katru cenu un uzstādu tikai reāli noslogotas sistēmas. Tējai ūdeni ar kolektoriem nesildu. Naktis labāk guļās un patīk labāk ar 10 apmierinātiem klientiem tikties nevis no 90 neapmierinātiem bēgt.
Ja par pirmajiem kolektoriem, tad tie tiešām jau ir nostāvējuši vairāk par 25 gadiem. Pionieri, ko es pārstāvu, ar šo lietu nodarbojas jau vairāk kā 35 gadus. Atšķirībā no citiem ražotājiem, kas parādījās šajā tirgū, kad sāka atbalsta programmas, viņi strādājuši pie katras detaļas. Ar saviem plakanajiem kolektoriem uzrāda tādus pat rezultātus, ka dārgie un superefektīvie vakuuma cauruļu kolektori, kuri skaitās efektīvākie.
Ja viss ir pareizi uzstādīts, tad darbojas visi kvalitatīvi izgatavoti kolektori neatkarīgi no izcelsmes valsts. Zinot, kas domāts ar iekārtu darīt, skatās ko piedāvāt. Atkarībā no energoresursa var cenas izvēlēties. Ja kāds tehniski sarežģītāks risinājums, tad ar klasiskajiem kolektoriem neies cauri (piemēram zemes kontūra sildīšana). Vajag daudz siltuma, jāņem efektīvākie kolektori. tikai ūdeni vasarā sildīt var ar standartu tik galā.

Re: Saules kolektori
Autors: Obelix ()
Datums: 29/03/2016 10:42

Pareizā vārdu atslēga ir kā Jānis saka: ''Ja viss ir pareizi uzstādīts, tad darbojas visi kvalitatīvi izgatavoti kolektori neatkarīgi no izcelsmes valsts''. Ir kolektori, kuriem uzdevums ir dārza mājiņai ūdeni uzsildīt, ir tādi, kuriem uzdevums ir apkures sistēmām palīdzēt.
bez problēmām uzņemamies garantiju šobrīd 10-12 gadi, ja būtu nepieciešams varam arī vairāk, nav bijis tāds pieprasījums. Vienīgā detaļa, kas nolietojas ir sūknis, kuram garantija 5 gadi. Saules kolektoram izpildījums ir kā jumta logam, krāsainais metāls + stikls, kamēr nesasitīsi, viss darbosies.
Par vakuumniekiem, par projektu naudām saliktas, diemžēl daudzas sistēmas nestrādā, sākot ar lielajām sistēmām Latgalē, beidzot ar privātmājām, kur saimniekiem apnicis uzmanīt temperatūras un mainīt šķidrumu. Problēma - dzesēšana, vai nu nav pārdomāts projekts (90% gadījumu) vai nu slinkums biežās apkopes veikt.
Tā ir ar tiem projektiem, kad deva par puscenu, tad lika saules kolektorus neskatoties, tāpat ir vairumā gadījumu ar vēja turbīnām. Mēs paši uzražojām savu VAWT turbīnu ar 2,5 kW jaudu un saražojām atbilstošu ģeneratoru, pēc tam pārliecinājāmies, ka vēja jauda Latvijas vidienē ir knapi 5 m/s, līdz ar to iekārta strādās tikai ar 30-40% no iespējamās jaudas. Arī visiem gribētājiem konsultējot ieteicām no sākuma gadu pamērīt vēja ātrumu noskatītajā vietā un tad tikai iegādāties.

Pašreizējā: 10 no 14


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **      **        ** 
 **   **   **     **  **     **  **  **  **        ** 
 **  **    **     **  **     **  **  **  **        ** 
 *****     **     **  *********  **  **  **        ** 
 **  **    **     **  **     **  **  **  **  **    ** 
 **   **   **     **  **     **  **  **  **  **    ** 
 **    **  ********   **     **   ***  ***    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727