UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 15
Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 02/12/2012 13:57

Varbūt ir kāds kas varētu ieteikt labu meistaru,kas varētu savest kārtībā apkures sistēmu un pieslēgt siltuma akumulatoru?Jau iepriekš paldies par info!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 26/12/2012 18:21

Pieslēdzu savai apkurei 1000litru aķi!Katlu mājā daudz kas tika pārtaisīts(uztaisīja mazo loku,tika uzlikts sūknis siltajām grīdām un sūknis tvertnei,100litrīgs izplešanās trauks un tt.) Katrā ziņā man tas viss izmaksāja darbs ar materiāliem un akumulācijas tvertni 1000ls! Pagaidām man tas viss darbojās bez automātikas! Vienai naktij pietiek vismaz nav jāceļās un jākurina,bet baigie aukstumi jau ar vēl nav! Nākamgad likšu automātiku un palēnām sākšu siltināt māju!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 26/12/2012 22:12

Apsveicu! Intereses pēc vari padalīties ar pieredzi cik daudz malkas un stundas aiziet, lai no X grādiem uzsildītu līdz y grādiem!?

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 27/12/2012 21:20

ja godīgi man dačiks tieši pie mucas nav,jo šūšu mucu ciet ar reģipsi un līdz ar to tos grādus tāpat neredzēšu,man ir turpgaitā uz mucu dačiks,tagad vienkārši pataustu atpakaļgaitu no mucas un kad tā ir tikpat karsta cik turpgaita,tad secinu ka muca ir pietiekoši uzkarsēta! Nu ja kurinu lielākoties mucu un uz māju laižu pavisam minimāli,tad varu dabūt kādās 3 stundās mucu karstu,tas ir kurinot ar aizvērtu augšējo šīberi,bet apakša pavērta vaļā,lai piekļūst gaiss!Bet nu ja kurinu vienlīdzīgi gan mucu gan māju tad jau kādas 5 stundas gan vajag!Es jau vēl te ekspperimentēju kā labāk,kā to trīsgaitnieku pagriest un kādā pozīcijā atstāt,gan tad kad kurinu gan tad kad eju gulēt!Nu vismaz tagat pie plus 4 grādiem ārā un ar manu nenosiltināto māju vakar vakarā pakurināju tās 3 stundas un pus 8 vakarā pēdējo reizi piemetu puss katlu un no rīta radiātori bija silti,tagad vakarā atbraucu mājās +18 grādi mājās un sistēmā kautkādi 25 grādi!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 05/02/2013 20:33

Sveiki!Cik aptuveni varētu izmaksāt laba automātika ar uzstādīšanu? Man pašlaik ir malkas katls ar akumulatoru bez automātikas un sistēma darbojās ar 3 sūkņiem viens sūknis pie katla,viens dzen no mucas uz māju un vēl viens ir siltajām grīdām! Paldies jau iepriekš!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: khe ()
Datums: 06/02/2013 01:33

Siltajām grīdām taču temp ar roku var paregulēt? Trīsgaitnieks ar temp regulātoru uz radžikiem, ja dikti vēl, tad termostats telpā, kas atslēdz sūkni....

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 06/02/2013 10:37

To es saprotu ka siltajaam griidaam es varu piereguleet to siltumu,kaadu gribu lai iet uz griidaam!man it kaa meistars kas taisiija sho sisteemu,teica ka jaaliek automaatika,kura maksaajot aptuveni 300ls + uzstaadiishana! uz triisgaitnieka liekoties kompis,kas to triisgaitnieku visu laiku regulee,lai maajaas buutu taada temperatuura kaadu esmu izveejeejies un peec vajadziibas atsleedz suukni,kad netiek padots siltums uz maaju+ veel dachiks kas lasa aara temperatuuru,nu kautkas tamliidziigs-protams par taam lietaam neko daudz nerubiju,taapeec jautaaju,kaada kam ir automaatika un kaadu ieteiktu un cik taada izmaksaatu!Man jau galvenais kaapeec vajag automaatiku,lai visu laiku nevaidzeetu groziit to triisgaitnieku un lai buutu siltaa uudens ekanomija,lai ilgaaku laiku akumulaators izvilktu,jo vakaros kad maaja ir silta nav vajadziibas silto laist no mucas sisteemaa,bet vairaak gan uz riita pusi,kad maaja saak atdzist!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: khe ()
Datums: 06/02/2013 11:27

[www.salidzini.lv]
ja jau trīsgaitnieks ir uzlikts.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: khe ()
Datums: 06/02/2013 11:41

Aizmirsu pierakstīt, ka ''room termostat'' arī vajag, vēlams tieši ESBEs.
[www.salidzini.lv]

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: specs ()
Datums: 06/02/2013 23:56

Vai gadījumā nav vienkāršāk uzlikt termogalvas uz radiatoriem? Manuprāt, stipri lētāk, uzticamāk, kā arī iespēja regulēt dažādas temperatūras dažādās telpās. trīsgaitnieku atgriez kaut līdz galam vaļāun termogalva savu daru padarīs.

Pašreizējā: 7 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********         **  **    **  **    ** 
  **  **   **     **        **  **   **   ***   ** 
   ****    **     **        **  **  **    ****  ** 
    **     ********         **  *****     ** ** ** 
    **     **         **    **  **  **    **  **** 
    **     **         **    **  **   **   **   *** 
    **     **          ******   **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727