UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: siltuma akumulātori
Autors: IT ()
Datums: 15/09/2005 03:14

Nu redz, Rx atradis risinājumu kā izvairīties no katlakmens. Tātad tomēr ''nejau katlakmens būs traucēklis". Lai vai kā ne jau par to es gribēju teikt. Manuprāt šodienas apstākļos ir diezgan neekonomiski izveidot apkures sistēmas ar siltuma akumulātoriem. Apsaiste vien ko maksā. Protams var jau salikt bez automātikas un visu grozīt ar roku, tikai cik tas ir izdevīgi un ērti? Mēs paši griežam ārā akumulātorus un liekam modernākus katlus, jo vieta ko aizņem pareizi izveidota akumulātoru sistēma ir ohoho. Te nav runa par vienu 750l tilpni, kas der tikai lai no rīta nebūtu jādrebinās kāpjot laukā no gultas, bet par kubikmetriem. Ielieciet visas šīs sistēmas vietā vienu labu gāzes generācijas katlu, piemetiet malku 2x dienā un viss. Ja tas ir par grūtu - pielieciet parastajam katlam granulu degli (pelxx, vila, TB, Janfire, vai Latvijā ražoto BGD) un atkarībā no vietas pagrabā par apkuri varat atcerēties tikai reizi 1 - 2 nedēļās. Es uz akumulātoriem raugos ne visai optimistiski...

Re: siltuma akumulātori
Autors: veezitis ()
Datums: 15/09/2005 04:18

IT, ievēro, ka gāzes ģenerācijas katli ir pilnas jaudas katli un, lai novērstu kurtuves koroziju un skursteņa piedarvošanos, tiem siltuma akumulatori ir faktiski obligāti. To Tev apliecinās simtiem Atmos katlu īpašnieki, kuri savus katlus ir bijuši spiesti izmest pēc 3-5 gadu ekspluatācijas.

Re: siltuma akumulātori
Autors: IT ()
Datums: 15/09/2005 04:43

Tas nav gluži taisnība, arī gāzes ģenerācijas katlos ir paredzēta jaudas modulācija. Un izmet šos katlus ne jau tāpēc ka tie darbojas ar pilnu jaudu, bet tos kurina ar mitru malku vai pazemītā t režīmā. Esmu redzējis ''Atmos'' katlus, kas darbojas jau 10 gadus pat bez skursteņa oderes un kā ''normāli'' cilvēki skursteni tīra 1x gadā, jo tas ir ideālā stāvoklī, bez darvas un svīšanas. Vajadzētu paprasīt tiem simtiem, ar ko viņi kurina? Pie sūdzībām par kamīnu slikto darbu, pirmais ko dara experts ir pārbauda kurināmās malkas mitrumu.

Re: siltuma akumulātori
Autors: IT ()
Datums: 15/09/2005 04:46

P.S. Tāpat gāzes ģenerātoru katlus ir obligāti jākomplektē ar termostatu. Kuriem, vai cik katliem no tiem simtiem tas bija uzstādīts?

Re: siltuma akumulātori
Autors: veezitis ()
Datums: 20/09/2005 23:07

Daļēja taisnība, IT. Taču termostats viens, bez siltuma akumulācijas sistēmas, nevar pilnīgi pasargāt katlu no korozijas. Tikai daļēji. Tāpat reālajos apstākļos malka nebūs ideāla, lielākoties nevienam nav 2 gadus žāvēta malka, kā vajadzētu. Protams,siltumniekam malkas palielināts mitrums ir arguments, kuru var mēģināt izmantot gandrīz vienmēr. Taču no pieredzes teikšu tā: ja gāzģener
ācijas katls ir aprīkots ar atbilstošu siltuma akumulācijas sistēmu, tad tas tā nebaidās no malkas mitruma, kā tad, ja akumulatoru nav. Protams, ar mitrāku malku nevaram dabūt nominālo jaudu, katls vairāk piesārņojas utt., un protams, jo sausāku malku lietojam, jo labāk, taču realitāte ir tāda, kāda ir.

Re: siltuma akumulātori
Autors: chiziks ()
Datums: 19/10/2005 22:40

pielieciet parastajam katlam granulu degli (pelxx, vila, TB, Janfire, vai Latvijā ražoto BGD)
Varbūt vari padalīties ar info - Kur šitos meklēt? Vai tie uzstādāmi jebkuram cietā kurināmā katlam?

Re: siltuma akumulātori
Autors: ulds ()
Datums: 15/12/2005 02:45

Vai ir kāds lietpratējs ar pieredzi, kas varētu atbraukt un novērtēt jau uzstādītu sistēmu: cietā kurināmā katls + siltuma akumulators? Ir problēmas

Re: siltuma akumulātori
Autors: Rx ()
Datums: 15/12/2005 03:08

Kādas problēmas ar sistēmu? Sev pēc kārtīgas jautājumu izpētes pats uzmontēju. Tiešām- speciālistus var uz pirkstiem saskaitīt. Labi to pieprot paši akumulatoru ražotāji. Viņiem ir arī pieslēgšanas shēmas un arī rekomendācijas. Pēc tām arī būvēju. Viss strādā. Savu uzdevumu pilda. Jāņem vērā ka nav jau nekādi brīnumi: 800 l ūdens uzņem maksimums 50kW jaudu. Tad to arī dalīt ar patēriņu un iegūsit aptuvenu laiku nekurināšanai.

Re: siltuma akumulātori
Autors: ulds ()
Datums: 16/12/2005 00:29

Paldies par labu iesākumu. Labprāt par to visu aprunātos sīkāk. Varbūt varat ieteikt arī kādu konkrētu kontaktpersonu. Mans e-pasts: a_uldis@#$%&inbox.lv

Re: siltuma akumulātori
Autors: HA ()
Datums: 17/12/2005 07:05

Man ir siltuma akumulators ~1 m3 tos es sildu pa nakti ar 9kW jaudiigu teni, tas siltums man pietiek 24 stundaam, maaja ir 150 m2, sildiits tieks siltaas griidas.liekaas ka viss ir o.k. censhos visu automatizeet, katrai kontuurai savs elektro termo regulators, sliktaak ir tur kur ir vairaak logi, jo tad nespeej piesildiit - it seviskji ja ir veejsh un izpuush cauri, tad naakas kurinaat kamiinu (jurtuve sleegta - tas gan skaistumam gan praktiskumam) un arii kamiins darbojas bez elektriibas ja kas :)
Maksaaju menesii ~70 Ls par elektriibu, bet uz elektriibu, kaa jau teicu darbojas 9 kw - tenis + 2 kw boilers + pa nakti tieks sleegtas trauku un veljas mashiinas, plusi tadai, ka vasraa man vispaar nebuus jaamaksaa par elektriibu kaa tikai pa karsto uudeni. Akumulators maksaaja ~230 Ls (Fan sanktehnika pie stradinjiem), termoleguratori elektriskie ar displeju (18 Ls - Lanor riga, antenas ielaa) + veel silto griidu ieriikoshana, jaatziist gan ka bez kamiina tomeer nevareetu iztikt, bet ar akumulatoru un naksts tarifu es speeju uztureet minimaalo komfortu.
Ja reekjina cik man izmaskaaja shii siteema un cik man buutu izmaksaajusi gaaze (ievilshana, uzstaadisshana, katls + regularie ikmeenesha izdevumi) tad es esmu ljoti apmierinaats , jo pa gaazi pielauju buutu jaamskaa meenesii 30 - 50 ls, bet tas cauru gadu, labaak es ziemaa 70 ls plus ka ir saliidzinoshi droshi. Vieniigi sisteemaa esmu uzstaadijis paaraak mazu izpleshaanas trauku un liidz ar to arii spiediena svaarstiibas ir paaraak lielas, bet ceru ka to izlaboshu :)

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **   *******   ********  ********  
    **     ***   ***  **     **     **     **     ** 
    **     **** ****  **     **     **     **     ** 
    **     ** *** **   ********     **     ********  
    **     **     **         **     **     **        
    **     **     **  **     **     **     **        
    **     **     **   *******      **     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727