UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Siltās sienas
Datums: 13/03/2013 18:48

1. Matemātika ir samērā vienkārša - māja piemēram patērē 50kwh siltuma diennaktī. Ja viss ir perfekti noizolēts (teorētiski), tad nav nemazākā starpība patēriņā vai ir siltā grīda vai grīda + sienas. Tāpat vajag 50kw. Ekonomija šeit ir nulle. Iespējams, pat ka pie siltajām sienām tas siltums neliederīgi silda augšu telpai nevis cilvēka atrašanās līmeni.
2. Par ss varbūt ir pie zemākas turpgaitas mazāki elektrības kw ieguldījumi uz saražoto kw, bet tas manuprāt nekādīgi neatsvērs sekojošo:
3. Grīdai apakšā parasti ir ap 10-15 cm putuplasta, kas guļ uz grunts, kurai arī ir samērā viendabīga temperatūra, ja nosiltināti pamati, tad laikam kaut kādi +6 visu cauru ziemu un nav vēja, fasādei savukārt ir siltinājums cik nu labi katrs liek, bet āra temperatūra nav +6 un ir vējš, kurš var dubultot zudumus. Tad nu ziemā siltums dosies ārā ar lielāku skubu kur lielākā starpība, mandomāt tas notiks pa fasādi un te nu nekādi santīmi plusā man nesanāk, tur ož pēc lieliem latiem mīnusā.
4. Ja cilvēks būvē namu, kur nav jāsatraucas par siltuma zudumiem (pasīvā māja), tad viņam siltajā grīdā arī vajadzēs superminimumu un atkal pazūd jēga siltajām sienām.
5. Tas ir elles darbs tādu sienu uztaisīt ar caurulēm, papildus kontūri, sūkņu jauda, gaisa burbuļi eventuālie, tas viss neizklausās saprātīgi.

Re: Siltās sienas
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 13/03/2013 19:35

Praktiskāk sildīt ir iekšsienas, tad siltums lai kurp arī tiktu, paliek mājā :)

Re: Siltās sienas
Autors: zhuks ()
Datums: 14/03/2013 14:25

Ko labāk siltajā sienā izmantot - čūskas principa trubas vijumu tā kā grīdās liek vai labāk šādu risinājumu?

[foto1.inbox.lv]

Re: Siltās sienas
Autors: khe ()
Datums: 14/03/2013 17:17

Tādos kolektora veidā varētu rasties gaisa korķi.... Es izvēlētos horizontālas rindas, kur blakus iet turpgaita ar atgaitu un vidus cilpa ir augšējā rindā.

Re: Siltās sienas
Autors: rbm ()
Datums: 04/11/2014 00:16

Nu ir kāds ar pieredzi ekspluatējot siltās sienas? Netur sveci zem pūra, padalās informācijā.

P.S. Interesanti pavērot kā tepat forumā pa gadiem mainās komentētāju attieksme pret apkures veidiem. pirmie raksti par siltajām grīdām ap 2004 gadu un kaudze noliegumu, vēlāk bezmaz vieni vienīgi par :)
te kautkas līdzīgs ar siltajām sienām :)

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Siltās sienas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 04/11/2014 09:37

Teica romieši "Tempora mutantur, et nos mutamur in illis" ..... šobrīd būvniecībā strauji ienākot dažādiem platikāta materiāliem - caurulēm, siltumizolācijām mainās mūsu skats uz tradicionālo būvniecību.
Literatūrā var atrast mēģinājumus telpas visas virsmas ietērpt tādā, kā kapilārā tīklā, kur plūst dažādi siltumnesēji, kas mēģina telpas virsmām nodrošināt atiecīgi sildošās vai dzesējošās funkcijas. Piemēram Krievijas saitos saskaros ar tā saucamo apsildāmo silto plēvju konstrukciju... kur mums pazīstamās sildcaurules vai sildelektrokabelis vai tīkls tiek aizstāts ar uz polimera plēvei piekausētu vai vakummetodē uznestu metalizētu slāni, kas vada elektrību un silst. Arī tāds sildītājs atrodas loga stiklos. Tātad respektīvi mēs telpu ar elektrību varam sākt apsildīt tai brīdī, kad ienākam vai uzturamies telpā, pārējā laikā siltums ir atslēgts. Tādā gadījumā ēku siltuminerces vajadzības ir liekas un te būtiskākais nodrošināt svaiga sasildīta gaisa padevi un kvalitatīvu vēdināšanu.

Re: Siltās sienas
Autors: kaasis ()
Datums: 04/11/2014 11:12

Kāpēc dod priekšroku tieši siltajām sienām, ne grīdam? Kādi Tev argumenti?

Re: Siltās sienas
Autors: rbm ()
Datums: 05/11/2014 10:50

to kaasis,
man ir doma primāri sildīties ar siltajām grīdām, bet tā kā ir vitrīnas logs 3x2.5metri, tad lai likvidētu aukstuma efektu no loga nepieciešams blakus logam papildus siltuma avots. lai nav jāliek abnormāla izmēra radiators jo sistēmā būs 40/30grādu režīmā, tad labāk vienu sienu noklāt ar siltajām caurulēm - efekts tāds pats kā no radiatora bet bez liekiem elementiem uz sienas.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Siltās sienas
Autors: kaasis ()
Datums: 05/11/2014 12:23

Man līdzīgi, tikai lielā stikla virsma būs izeja uz terasi. pagaidām tikai lejam pamatus, bet jau domāju par apsildi. Labi, ka istabā nav radiatoru, kur putekļim krāties, tā kā sliecos uz siltajām grīdām.
Problēmu ar lielajām durvīm uz terasi jau biju domājis atrisināt tā, ka veidoju vēl vienu papildus cilpu tieši gar durvīm. Vēl variants, ka vienu cilpu velku pa ārpusi, tieši gar stikla sienām, kas manuprāt, varbūt novērstu arī loga rasošanu. Siltās sienas biju atmetis, jo tad neko prātīgu pie sienām nevar novietot. Tādi tie mani prātojumi.

Re: Siltās sienas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 05/11/2014 15:01

Varbūt tos lielos vitrīnas logus var papildināt ar siltinātiem blīvējamiem slēģiem no iekšpuses? Ziemā turi vitrīnu ciet - atver tad, kad esi dienas laikā mājās un vasarā... turi visu laiku vaļā.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **     **        **  ******** 
 ***   ***  **     **  **     **        **     **    
 **** ****  **         **     **        **     **    
 ** *** **  ********   **     **        **     **    
 **     **  **     **  **     **  **    **     **    
 **     **  **     **  **     **  **    **     **    
 **     **   *******    *******    ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727