UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Atšķirība
Autors: moldriks ()
Datums: 03/10/2013 18:52

Nepiekrītu Dižonkulim par 2vadu sistēmu. Gaismai tā ir ok, jo kur tu bāzīsi to 3 vadu pie patronas vai lampas, kurai plastmasas korpuss. PE klemmi jau visbiežāk ieliek lampās, bet funkcija ko tā pilda nav nosakāma, jo plastmasu tā kā nevajadzētu zemēt.

Re: Atšķirība
Autors: moldriks ()
Datums: 03/10/2013 18:53

Didžonkuls bija domāts :)

Re: Atšķirība
Autors: Rx ()
Datums: 03/10/2013 19:11

moldriksam: kāda tur taisnība...ja nebūtu izglītots šajā jomā, tad tā, viena tante teica. Bet šoreiz pats prasīju, kā mērīsiet? ......Un tā nu atbilde bija tāda! Jā. Viņi zināja, ka 30 omus vajag...bet darba uzdevumā teikts, kas un kā jādara, un viss! Iesita, pievienoja, OK. Pie tam, kabeļi uz māju gāja gar bleķa malu, cieši pie tā, zem kastes...un arī gofru neuzlika....

Re: Atšķirība
Autors: MW ()
Datums: 03/10/2013 19:40

Domāju, ka LE ir zemējums pie transformatora punta, 100% uzņēmējs veic izbūvi atbilstoši projektam, un veic mērījumus.

Re: Atšķirība
Autors: Didzisp ()
Datums: 03/10/2013 20:59

Es tak teicu, ka iļjiča lampiņa degs arī ar diviem vadiem. Jā, palstmasas lustru nav kur zemēt, bet ja nu cilvēks "atkopjas" un pēc dažiem gadiem plastmasas lustru nomaina pret kristāla lustru ar misiņa pamatu. Tad gan zemējuma vads uz lustru nenāktu par skādi. Citādāk, mainot izdegušu lampiņu, var dabūt pa nagiem. Protams, var jau teikt, ka, pirms lampiņas maiņas, slēdzis jāizslēdz, automātiskais drošinātājs jaatslēdz, vai vēl kādi drošības pasākumi jāveic. Mēs visi dzīvojam reālā pasaulē un zemējums vajadzīgs lai pasargātu parastu cilvēku, kurš vienkarši ieskrūvēs lampiņu, jo ir tak tumšs un slēdzi nevar redzēt :). lampiņa ir vienkāršākais piemērs. tik pat labi var runat par elektrisko plīti,kurai piens pārskrējis pari un ietecējis elektronikā vai veļmašīnu,kutai no vibracijas tīkla vads aizlūzis. Vārdu sakot, zemējums vajadzīgs ģimenes deošībai.
Ja runa par Latvenergo zemējumu pie skaitītāja skapja, tad viss pareizi. Latvenergo jau zemējumu nodrošina visai līnijai kopā. Kad pie katra otrā staba zemē iedzīts "lauznis" tad kopējā pretestība būs OK. Zemējuma kontūrs pie mājas ir tikai papildus drošībai.

Re: Atšķirība
Autors: moldriks ()
Datums: 04/10/2013 10:18

Kā tad praktiski aizsargās tas zemējuma vads, ja lampai būs metāla korpuss un tas būs savienots ar PE vadu? Reāli ir nepieciešama aizsardzība, kura strādā, nevis butaforiska iedoma. Piemēram, pieskaroties ar vienu roku fāzes vadam un ar otru sazemētajam korpusam būs labs atrāviens pa nagiem. Ja to pašu izdaram pie nesazemēta korpusa, tad nenotiks pilnīgi nekas, ja nestāvēsim ūdenī ar plikām pēdām. Savukārt sagrābt fāzes vadu un stāvēt ar plikām kājām ūdenī vai pieskārties citām metāliskām daļām varam visos gadījumos arī pie zemētiem korpusiem. Katrā ziņā vienalga, ja neuzmanīsies, būs tāpat jānogaršo spriegums, kurš radīs arī nedaudz strāvu.

Re: Atšķirība
Autors: Didzisp ()
Datums: 04/10/2013 11:24

Izdomat jau var simts un vienu situāciju, kad zemējums var nakt par ļaunu.Tas ir tāpat kā ar drošības jostām autiņā. Es savukārt uzskatu, ka drīzak lustrā izļurkāsies patrona, fāzes vads pieskarsies pie lustras metāla korpusa un lampiņa smaiņas brīdi varēs atrauties pa knaģiem no tā. Ja korpuss iezemēts, tad vienkāeši izbliezīs korķus. Nav jau jēga strīdēties, katrs dara ka grib. Es piemēram ciest nevaru drošība sjostas autiņa, bet zemēkums gan man mājā kārtīgs :).

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  **     **  **    **  **     ** 
    **     **  **  **  ***   ***  ***   **  ***   *** 
    **     **  **  **  **** ****  ****  **  **** **** 
    **     **  **  **  ** *** **  ** ** **  ** *** ** 
    **     **  **  **  **     **  **  ****  **     ** 
    **     **  **  **  **     **  **   ***  **     ** 
    **      ***  ***   **     **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727