UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aaaa ()
Datums: 29/10/2013 23:45

Atdzelžotājam jātiek galā ar H2S. Tas, ka pēc H2S smirdošā ūdenī nebūs dzelzs, tas tāpat ir skaidrs, bet H2S šim agregātam vajadzētu noņemt. Atdzelžotājs darbojas uz oksidēšanas principa (atdzelžotāju reģenerē ar kālija permanganātu), kad visi dzelži tiek nooksidēti līdz nešķīstošiem Fe3+. Arī H2S tas oksidēs un pārvērtīs par jau nekaitīgu un nesmirdīgu sulfātu. Aerāciju mājas apstākļos nav iespējams veikt. Kādreiz i-netā meklēju un atradu speciālus H2S noņēmējfiltrus.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: hm ()
Datums: 30/10/2013 10:41

aaaa teica, ka "Aerāciju mājas apstākļos nav iespējams veikt".

Bet daudzi piedāvā atdzelžošanu ar aerācijas metodi. Piemēram, [www.udensboss.lv] (AERO)
Raksta, ka noņem arī smakas.

Vai tad viņi muld?
Turpat starp citu raksta, ka tas otrs variants (MG...), kas darbojas ar zilo graudiņu reģenerāciju, spēj noņemt sērūdeņraža smaku.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 30/10/2013 14:37

tur tā lieta ka manā gadījumā udens ir ļoti labs un nekādi atdzelžotāji par vairākiem simtiem + uzturēšana nav vajadzīgi. meklēju ko vienkāršāku.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: khe ()
Datums: 31/10/2013 00:22

Ja jau tās baktērijas var nokaut ar karstumu, tad liec vien cirkulāciju ar taimeri(piem 4st dienā, vai ik otro) un cepini viņas nost:)

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 31/10/2013 18:28

un kā to cirkulāciju uztaisīt? man ir grīdas boileris junkers ST120. tur kāda apsaiste jātaisa, vai jālien biolerī? īsti nesaprotu kā to iekšā esošo ūdeni apmaisīt? un kādas izmaksas?

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: khe ()
Datums: 31/10/2013 19:54

Pirmais visvienkāršākais ir ko te jau rakstīja:
Posted by: rs ()
Datums: 26.10.2013 09:35
Izņem to anodu un padzīvo pāris nedēļas, tad arī būs skaidrs ko tālāk - ar titāna anodu, vai cirkulāciju, karstumu, filtriem. Vismazāk ticama ir UV lampa. Tad to jāliek boilerī lai spīd visu laiku....

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: Didims ()
Datums: 01/11/2013 00:04

Ir speciāla uzparikte ūdensvadam ar UV lampu. Tur sanāk, ka vienu gabalu ūdens tek pa stikla(?) cauruli, kurai blakus ir UV lampa, apkārt korpuss, lai UV negrauž arī ko citu. UV noņem baktērijām vairoties spēju. Aiz lampas vēlams likt lielo ogles filtru, lai savāktu baktērijas, kuras saķepot tādās kā pārslās. Tādu risinājumu man stastīja vienā izstādē par tēmu.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 01/11/2013 19:54

ko tad tā lampa var sagrauzt? nav jau nekādi gamma stari :) tad jau saulē arī neko nevar turēt. pie tam lampu slēdzot pie sūkņa, tā deg tikai sūkņa ieslēgšanās laikā, jo ūdens apstrādei pietiek ar pāris sekundēm un nav jēga apstarot stāvošu ūdeni ilgstoši.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: ibm ()
Datums: 04/11/2013 12:39

Nav gluži tā, ka tikai siltajam, man arī aukstajam no spices reizēm ir tāda pati smaka. Boilerim anodu ārā ņemt gan nevajadzētu, tas būs pārāk dārgs prieks - regulāri manīt boilerus. Arī zemu temperatūru boilerī turēt nav ieteicams, ieguglē par leģionellām, tas ir vecs stāsts.

Nu ko, es daru tāpat, kā te jau rakstīja iepriekš - pieciešu smaciņu, kas, starp citu, nav pastāvīga, bet dzeramajam ūdenim uzlikts RO filtrs ar mineralizatoriem.

Boilerim ir karstā ūdens cirkulācija. Lai to ierīkotu, pirmkārt, pašam boilerim jābūt ar papildus cirkulācijas ieeju (kaut kur virs puses no augstuma, augšdaļā). Otrkārt karstā ūdens padevei tad jābūt ar 2 caurulēm: turp un atgaitai jeb citiem vārdiem - cilpa no boilera karstā ūdens izejas uz cirkulācijas ieeju, pa vidu sūknis un pie tās cilpas pieslēgti visi krāni. Nu, man sanāk cilpa uz katru sanmezglu, bet idejiski konstrukcija ir tāda. Plus taimeris, kas dzenā karsto ūdni pa cilpu, lai nebūtu nepārtraukti bezjēgā jādzenā.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 04/11/2013 18:06

Jā, ir augšā vēl viena pieslēgvieta. starp pienākošo (auksto) un aizejošo karsto. tad pēc idejas man uz izejošā karstā jāuzliek trejzars un brīvais atzars caur sūknīti jāsavieno ar šo papildus cirkulācijas pieslēguma vietu. pārējais paliek pa vecam. cirkulācija boilerī notiks neatkarīgi no tā - tiek vai netiek lietots karstais ūdens. pareizi sapratu?? (sūknim protams laika relejs).

un vai šāda cirkulācija tiešām samaisīs ūdeni boilerī līdz pašai apakšai lai nokautu baktērijas ar karstumu un vai tas nejauks prātu katla smadzenēm, kurā brīdī jāpiesilda, kurā nē?

pirmstam gan izmēģināšu lampu, drīz jāpienāk no ebaja.

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********   **     **  **      ** 
 **     **  **     **  **     **  ***   ***  **  **  ** 
 **     **  **     **  **     **  **** ****  **  **  ** 
 **     **  ********   **     **  ** *** **  **  **  ** 
  **   **   **         **     **  **     **  **  **  ** 
   ** **    **         **     **  **     **  **  **  ** 
    ***     **         ********   **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727