UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: Rx ()
Datums: 04/11/2013 18:39

Ja jau smaka ir baktērijas....tad steidzami uz analīzēm!

To AAKK: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: ibm ()
Datums: 06/11/2013 12:15

Klau aakk, cirkulācijas ideja jau ir nevis vnk maisīt ūdeni boilerī, bet nodrošināt komfortu lietotājam. Līdz ar to (mans subjektīvs skatījums!) nekāds trejzars izejošajā karstajā nav jāliek, jo tad pie krāniem tā plūsma neaizies, viss noslēgsies turpat pie boilera.

No karstā ūdens IZEJAS truba iet uz krānu, pie krāna ir TREJGABALS un tā truba pēc tam iet atpakaļ caur sūkni boilera cirkulācijas ieejā. Citiem vārdiem sakot - veidojas cirkulācijas CILPA. Protams, tas ir vienkāršoti, risinājums atkarīgs no konkrētā trubu izvietojuma. Protams, ja tev tehniski nav un nav iespējams padot līdz krāniem atgaitu, lai izveidotu cilpas, tad var īsināt turpat boilerī, kaut gan no tā lielas jēgas nebūs, manuprāt neattaisnoti kapitālieguldījumi ar nekādu rezultātu: sūknis maksā labu naudu, bet cirkulācijas IEEJA jau tāpat ir karstajā zonā. Līdz ar to baktēriju pēc to darīt nav vērts, cirkulācija galvenokārt rada komfortu pašam lietotājam.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 06/11/2013 17:11

nu primāra vēlme man ir apmaisot ūdeni nogalināt baktērijas ar karstumu. lai to izdarītu vajag boilerī maisīt ūdeni, jo aukstā ūdens pieplūde manuprāt ir uz boilera apakšu. katrā gadījumā boilera apakšā parasti ūdens ir knapi remdens vai auksts. par to pārliecinājos skalojot boileri pa apakšā izvietoto ventili. ārā nāca sākumā remdens, tad auksts un tā skaloju minūtes 15. karstais ūdens kas atbilstoši fizikas likumiem bija boilera augšpusē tur arī palika, jo pēc skalošanas uzreiz bija pieejams. sākotnēji gan domāju ka skalojot boileri tas tiks zaudēts. izrādās nē. pēc šīs procedūras smaka pazūd uz pāris nedēļām, kamēr boilera apakšā remdenajā ūdenī atkal savairojas (sēra?) baktērijas.
Lietotāju komfortam cirkolāciju nevajag un nav tehniski iespējams to tagad izveidot. vienīgais nekomforts ir vakarā pirmajam kas iet dušā. jānotecina kādas 30 sek aukstais ūdens. pārējiem tas nepaspēj atdzist. virtuves gals ir 1,5m no boilera aiz sienas, tāka nekāda vaina.
Cirkulācijas sūknītis ar jaudu kādi 50w varētu nebūt nemaz tik dārgs prieks.?

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: Rx ()
Datums: 06/11/2013 17:51

Par kādām baktērijām ir runa? Vai maz zināt, ka tās ir baktērijas?....Tāds pat efekts būtu, ja izlietu visu ūdeni un tad sāktu sildīt. Anods vainīgs.......( ja neskaita, ka ūdens, ar savu sastāvu ir neatņemama šī procesa sastāvdaļa).

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: visss ()
Datums: 16/11/2013 13:28

Varu pateikt pēc pieredzes, vainīgs anods.

Arī sākumā viskautko domāju, štukoju, bet kad ieraudziju anodu kad viņu mainīja, tikai tieva tērauda serdene! Saminīja un smaka pazuda!
Otra lieta, likt tomēr karsto ūdeni vismaz uz 65°

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 20/11/2013 14:10

Temperatūru turu augstu.
sanāk ka anoda materiāls sadalās ar laiku, un tad parādās smaka?

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 20/11/2013 16:09

Vai anoda vadiņa atvienošana eksperimenta nolūkos nekaitēs? uz pāris dienām, gribētu pārbaudīt vai vaina it tieši tajā. Ja smaka pazudīs, tad skaidrs - jāliek titāna. tiesa gan, pameklējot, šādai siltā ūdens tvertnei itkā neviens nepiedāvā. varbūt ir kādi universālie?

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 21/11/2013 16:13

Un vēl, atradu vecu topiku par šo. tajā teikts ka spriegumam starp anodu un kontaktu jābūt 1.0-1.4v. man ir 0.56v, kas varētu liecināt ka anods ir beigts. smaka parādījās pirms pāris mēnešiem, un varbūt tieši dēļ beigta anoda, nevis otrādi?
var kāds nokomentēt?

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: binary ()
Datums: 21/11/2013 16:22

aakk, iepriekš visss rakstīja, ka viņam no anoda nekas daudz vairs nebija palicis pāri - nomainījis anodu un problēmas pazudušas. Par nepieciešamību regulāri (vismaz reizi gadā) pārbaudīt un nepieciešamības gadījumā arī nomainīt anodu rakstīts arī [www.varupats.lv], tur gan tas saistīts ar sildelementa pasargāšanu pret apkaļķošanos.
Ja boileris pāris gadus nav vērts vaļā, tad jebkurā gadījumā ir vērts paskatīties, kas viņā iekšā notiek. Kas zina, varbūt arī elektrības rēķinus samazināsi (ir zināms gadījums, kad boilera dēļ pat par ~30 Ls pieaudzis ikmēneša elektrības rēķins) ;)

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: Rx ()
Datums: 21/11/2013 16:49

Jā, kad atskrūvē, tad tik redz, kādi "dubļi" ir boilerī! Ne jau no ūdens netīrības, bet anoda sadēdēšanas produktiem. Varupats bildē arī redzams. Daudz nefilozofējiet, bet dariet! Spriegumu starp anodu un kontaktu, kā jūs to saucat, nemaz nevar nomērīt, jo kontakts ir anoda stiprināšanas stienis- vītne, ko ieskrīvē cieši korpusa sagatavotā vietā, jeb vienkaršoti, iezemē. Ar anodu, kā saprotat, tiek domats anods, magnija sakausējums. Ja anods nav ķīmiski aktīvs, tad jāliek spriegums no malas...ar "elektroniku".,

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********  **     **  ********    *******  
       **     **      **   **   **     **  **     ** 
       **     **       ** **    **     **  **        
       **     **        ***     ********   ********  
 **    **     **       ** **    **         **     ** 
 **    **     **      **   **   **         **     ** 
  ******      **     **     **  **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727