UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 6
Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: žozefs ()
Datums: 19/03/2014 09:50

Ja jau aķa bundulis atrodas atsevišķā tehniskā telpā, kas nav saistīta ar dzīvojamo, tad jau nekas, ka karsē putiku un formaldehīdu, bet ja dzīvojamās telpās, tad vajag kādu ekoloģisku kokvilnas vati, jo tas jāelpo iekšā.

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: binary ()
Datums: 19/03/2014 09:56

rudzi, ar visādiem izgarojumiem ir tā, ka tos nejūt, piemēram, 10 gadus, bet tad noliekas ar kādu smagu kaiti (i pats, i bērni, i mazbērni, kuri vēl nav piedzimuši), kas uzradusies "no zila gaisa" :) Tas tā vispārīgi runājot…

Žozef, arī tehniskajās telpās laiku pa laikam nākas uzturēties, tāpat gaiss cirkulē pa māju un tās apkārtni - jā, labi, būs mazāka koncentrācija, bet nekur jau tas viss nepazudīs.

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: morisss ()
Datums: 19/03/2014 10:25

Es jau vairāk kā 15 gadus pusdienas ēdu no putuplasta kārbām, laikam drīz būs beigas. Vispār jau tur siltu ēdienu liek, kādreiz pat karstu, nu nekas pašlaik vēl netaisos mirt. Vispār no ekoloģijas viedokļa putuplasta ražošana ir ekoloģiskāka par vates ražošanu. Pārtikas rūpniecībā iekārtām izmanto putuplastu nevis vates.

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: JP73 ()
Datums: 19/03/2014 10:50

kādreiz slikti nopakoti boileri - ātrāk zaudē siltumu jeb kw, varbūt cita lieta akumulators pa mazu, ja jauda katlam atļauj, tad var pielikt klāt papildus tilpumu...

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 19/03/2014 11:15

moriss, izskatās, ka nekad mūžā sajutis kāda ir kūstoša celetniecības putuplasta smaka.
Pārtikas trauki ir cita lieta, pilnīgi citi nekaitīguma standarti, un starp citu akemensvatē audzē tomātiņus, gurķīšus siltumnīcās.
Bet ja tev tik mīļš putuplasts, varbūt netērē 20 centus uz vienreizlietojamu traukum, izgreb bļodu no 100mm celtniecības putuplasta un saki, lai tev tur ielej verdošu boršču.

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: rudzis2 ()
Datums: 19/03/2014 11:19

Iespejams bus ari bus japieliek vate no sakuma, nopakoju it kaa kartiigi. Kaa jums parejiem ir nopakoti akumulatori?
PS; Pirms akumulatora uzstadisanas lasiju info gan seit gan netaa, par to ka samazinas malkas paterins lidz pat 30 procentiem. Man nekas tads nenotiek, kaa kurinaju 2 krasnis diennaktii taa kurinu ari ar akumulatoru. tas ir pie 0 lidz -5.

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: Rx ()
Datums: 19/03/2014 11:39

Ir jāsaprot ka: Ja krāsni kurina normāli, tas ir, kad tajā malka, ogles deg ar normālu liesmu un ir apkure bez akumulatora, un salīdzina ar akumulatoru, to pašu krāsni, tad ekonomija nebūs. Kāpēc nebūs? Tāpēc, ka bez akumulatora degšana ir bijusi tāda pat kā ar akumulatoru, nu varbūt ka kripatiņu būs ekonomija uz labāku sadegšanu. Par ekonomiju būs jau runa, ja bez akumulatora degšana ir ar gruzdēšanu, un siltuma pietiek, bet uzliekot akumulatoru, var padot vairāk skābekli, degšana būs pilnīgāka, visa liekā enerģija aizies akumulatorā. Proces ātrs, un ilgā laikā var saņemt siltumu. Akumulatoru, ja tas stāv lietojamā telpā, lieliski var izolēt ar PepiReflekt. Siltums no akumulatora izmantojams drēbju žāvēšanai. Ja akumulators ir ar iebūvētu siltā ūdens boileri, tad tas veic siltā ūdens priekšsildīšanu, lai tālāķ to sasildītu ar elektroboileri. Elektrības ekonomija.

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: JP73 ()
Datums: 19/03/2014 11:55

Man domāt mazliet savādāk, protams, neesmu inženieris - kā RX sakā, ja malkas katls darbojas ar pilnu jaudu max atvērtu gaisa padevi - tad pie papildus jaudas katla kw piedzen mājas sistēmu, pēc tam piedzen akumulatoru. Kurš x stundu laikā lēnām atdod akumulēto jaudu. Ja katls ir mazjaudīgs, tad jēga no akumulatora nebūs….
Man bija doma sākumā likt 5 - 8 kubu akumulatoru kā vienu no saimniecības ēkas starpsienām, klāt piejūgt ap 100 - 150 kw malkas katlu - dienu kurināt 5 - 7 saņemt siltumu no akumulatora…, automātiska ekonomija sanāk, ja katls darbojas ar pilnu jaudu…, nevis gruzdot - veidojas darva, skurstenis aug ciet utt… samazinās katla darba mūžs… tā kaut kā…, vēlams, lai akumulators būtu dzīvojamā telpā, kura jākurina - jo tad siltuma zudumi paliek telpās...

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: Rx ()
Datums: 19/03/2014 12:14

JP73: Ja katls ir mazjaudīgs, tad tas apkurē bez akumulatora strādās normāli degot! Par to es saku, un tas ir jāsaprot...Un nekas savādāks tas nav........Loģiska lietu sakarība.

Re: Cik tur siltuma akumulators?
Autors: binary ()
Datums: 19/03/2014 13:24

Teorētiķis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pārtikas trauki ir cita lieta, pilnīgi citi
> nekaitīguma standarti, un starp citu akemensvatē
> audzē tomātiņus, gurķīšus siltumnīcās.
> Bet ja tev tik mīļš putuplasts, varbūt
> netērē 20 centus uz vienreizlietojamu traukum,
> izgreb bļodu no 100mm celtniecības putuplasta un
> saki, lai tev tur ielej verdošu boršču.

Nu nav jau tie trauki nemaz tik labi. Kaut kādiem salātiņiem un aukstajām zupām der, bet kaut ko jēdzīgāku tādā vienreizējā "putu traukā" ieliekot, ne vienu vien reizi ēšanas laikā nācies secināt, ka tas trauks ir izkusis.
Starp citu, šādi izskatās termoizturīgās karotes pēc kafijas izmaisīšanas - [instagram.com]#
Tā ka nevajag nemaz bļodas no celtniecības putuplasta, var mierīgi indēt sevi ar "drošajiem vienreizējās lietošanas traukiem". Tie, kam vēl bērni vēl tikai būs, var pēc 20-30-40 gadiem viņiem apvaicāties par veselības stāvokli.

Pašreizējā: 2 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  ********    *******  
 **     **  **    **     **     **     **  **     ** 
 **     **  **           **     **     **  **        
 **     **  **           **     ********   ********  
 **     **  **           **     **         **     ** 
 **     **  **    **     **     **         **     ** 
  *******    ******      **     **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727