UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: editable ()
Datums: 20/06/2014 10:33

Nu un aizej turpat ziemā, pārguli nakti! Arī piemājas pagrabā vasarā ir vēsi, vai tad tāpēc visiem tur tagad jādzīvo. Runa ir par komfortu - mājas blīvē, lai lai nesildītu atmosfēru, būtu komforts un ietaupītu uz apsildi. Kā blakusefekts ir papildus izmaksas uz ventilāciju, kuru uzstādot ir vēl iegūstam komfortu.

Alternatīva tam ir taisīt neblīvu māju ar dabīgo ventilāciju. Uzcelt būs lētāk, džamšuti priecīgi, ka nekasies par katru 1mm sprugu, māja būs "elpojoša", radīta "Latvijas klimatiskajiem apstākļiem" bla bla bla. Katrs dara kā grib, viens cels pasīvo jeb zema energopatēriņa ēku, cits izvēlēsies lētākus un vienkāršākus risinājumus un dzīvos laimīgi. Jaunās mājas īpašnieks pats izvēlas ar kādiem mainīgajiem spēlēties:
cena
ātrums
komforts
izdevīgums/atmaksāšanās nākotnē

Un vispār ir apsveicami, ka kāds kaut ko vēlas ietaupīt. Cits jautājums, cik tas maksā. Pieminētais risinājums ir salīdzinoši lēts, vienkāršs un efektīvs.

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 20/06/2014 11:27

Attistībā nav jāiet pa apli. bet gan pa augšupejošu spirāli un uz brivdabas muzeju jāiet nevis lai kopētu vai atgriestos pagātnē bet gan lai mācitos !
Kas ir salmi jumtā - lieliska dabas dota izolācija, tāpat kā pietiekami lielas pārkares ēnojumam vasarā.

Var uztaisīt māju no skaliņiem un vates, bez kādas siltum/aukstum inerces un tad iebāzt tajā milzigas akumulācijas tvertnes lai to kompensētu un modernie " smazdeņu skalotāji" tādējādi iegūst 'mūžiīgo dzinēju" paši iekodējot problēmu un tad parādot kā to atrisināt, bet rēkins par šo procesu tik un tā jāmaksā lietotājam tikai jau vairākas reizes

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: Džurs ()
Datums: 20/06/2014 13:36

Paldies par viedokļiem!
Tāpat netieku skaidrībā ar tām vēdcaurulēm grīdā.. tātad sanāk ka pieplūde un izplūde notiek pa grīdu, nevis kā ierasts pa griestiem? Un šajā gadījumā kā uz otro stāvu velk tās caurules? (man otrajā stāvā divas nelielas istabas un tualete - nekas daudz)

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: Džurs ()
Datums: 20/06/2014 13:41

Vai notiek tikai pieplūde pa grīdu / vai izplūde? kura?
Tas risinājums mani uzrunā.

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: DsKs ()
Datums: 20/06/2014 13:43

Pec noklusejuma tiek paredzetas sahtas pa kuram tiek uz otro stavu

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: chu ()
Datums: 20/06/2014 17:42

Viesturs470, bet jus aizejiet uz brivdab. Muzeju ziema un apskatieties cik tur silti :-)

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: Aigaritto ()
Datums: 20/06/2014 21:56

Tas ko varu pateikt no savas pieredzes ir musu klimatam nafig nav vajadzigas trubas zeme. Mums nav ne ziemas ar ilgstoshiem baigiem minusiem ne ar vasaras ar nerealiem plusiem. Ieguldijums ir salidzinoshi milzigs un ietaupijums minimals ja vispar tads bus un atdeve nekada...es kad runaju sen atpakal ar artiva.lv viniem tiek raktas zeme caurules pa kuram cirkule glikols ja nemaldos un vinsh plust caur tadu ka radiatoru csur kuru savkuart plust ara gaiss...pliks tads vertis pie artivas ja nemaldos maksaja 1500 Ls+trubas takshanas+ apsaiste visa utt es domaju nostajas uz kadam 5k euro...bez pasas ventilacijas. Gada tev laus ietsupit 100 euro uz elektribu ko pateres rekuperatora priekshsilditajs lielajos minusos...taka rekiniet pashi cik gadsimtiem japaiet lai atmaksatos...protams ja nauda spiez kabatu tad es esmu tikkai par shitam visam krutajam fishkam!

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: Aigaritto ()
Datums: 20/06/2014 22:05

Grida betonejamas trubas manuprat liek majas kur ir regipsha sienas starp kuram vinas var pec tam palaist uz augshu uz griestiem...mura sienam vajadzes ar perforatoru moshit baigos kanalus...pilnigs tupums:)

Un pie tam iebetonejot grida var iebraukt auzas ar to ka buvnircibas stadija bus gruti vai pat neiespejams vinus parvietot uz cotu vietu nepieciesamibas gadijuma...

Cik esmu noverojis grida liek tiksi nosuci...ideala vieta kur beniem bert smiltis uz mantinas lai tas pasakums beigas noklatos

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: rbm ()
Datums: 21/06/2014 11:54

Lai caurule strādātu arī pie ilgstošiem mīnusiem, to ir jārok vismaz 180cm dziļumā.
Lētākais risinājums esot brūnās kanalizācijas caurules uz d160, bet tad jādomā veids kā tās tīrīt - (piemēram, reizi gadā sistēmu piepildīt ar mazgājamo antibakteriālo līdzekli)

Ja saprot krievu valodu, tad var palasīties šo tēmu [www.forumhouse.ru] prakse un spriedelējumi gan par efektivitāti gan to kā cīnīties ar baktērijām.

Pats pētīju šo risinājumu, bet tā arī neesmu izlēmis vai taisīt, jo sanāk parastās caurules 60 metru līnijai uz ~ 400EUR + rakšana un guldīšana. faktiski minimālās izmaksas uz 600EUR plus jādomā par abiem pieslēguma galiem un tīrīšanu.
Rehau awadukt thermo caurule maksā vismaz 3 reizes dārgāk...

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Rekuperators +/ gaiss no zemes aukstuma/siltuma
Autors: binary ()
Datums: 25/06/2014 10:37

Aigaritto, nu tu gan nobliezi pa dārgo. Neviens tak neliek likt verķi par 1500 Ls un caurules ar glikolu, var likt vienkārši caurules, kas gaisu raus nevis pa taisno no atmosfēras, bet caur zemē raktām trubām. Tad arī varēs domāt par atmaksāšanos. Un par to minēto rekuperatora priekšsildītāju - līdz cik grādiem pats priekšsildītājs ir uzkarsēts? Nebūs līdzīgs variants kā sildītājiem-pūtējiem, kas dedzina gaisā esošo drazu un smird pa visu māju?

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **        **  ********   ******** 
 **     **  ***   **        **  **     **  **       
        **  ****  **        **  **     **  **       
  *******   ** ** **        **  **     **  ******   
        **  **  ****  **    **  **     **  **       
 **     **  **   ***  **    **  **     **  **       
  *******   **    **   ******   ********   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727