UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: kamīna iekuršana
Autors: Zodčijs ()
Datums: 01/04/2015 10:26

Jā jā, bet cilvēks raksta - ka ar skaliņiem un avīzi ir problēma - un ar pagalēm un briketēm arī.....

Tas būtu it kā normāli - ja uz pavasari ir atdzisis un auksts palicis dūmenis...varbūt tur ir tā (tuvojošos lieldienu) ola ....

Re: kamīna iekuršana
Autors: binary ()
Datums: 01/04/2015 10:34

Zodčij, es gan sapratu, ka ar briketēm nav problēmu. Lai gan, protams, nevar zināt, kā izpaužas tas "briketes gan aizdegas ātri un ļoti labi".

Re: kamīna iekuršana
Autors: Zodčijs ()
Datums: 01/04/2015 10:34

Binary - neaizmirsti piemest smaidiņu pie teksta.....visiem tak jāvāra olas (es pašlaik jau ēdu gardu muti)

Re: kamīna iekuršana
Autors: arre ()
Datums: 01/04/2015 10:40

Var pamēģināt klasisko metodi - pirms kurināšanas aizdedzināt viegli saņurcītu avīzi, lai izrauj no dūmeņa auksto gaisu un ierosina vilkmi.
Kurināšanā var būt atšķirība atkarība no apkures ierīces un dūmeņa. Man ir bulerjāna krāsns ar metāla čaulu skurstenī - mazliet jāpamokās ar iekurināšanu, negrib sākt degt raiti. Turpat netālu podiņu krāsns ar lielu ķieģeļu dūmeņa šķērsgriezumu - aiziet rūkdama, pat ja dūmenis atdzisis.

Re: kamīna iekuršana
Autors: khe ()
Datums: 01/04/2015 10:52

Vienk tuvāk avīzem vajag smalkākus skaliņus un kopumā varbūt vairāk, lai tiem sadegot rastos pietiekoša temp, kas pietiekoši starauji aizdedzinātu pagales. Pavēro kā tā liesma izplatās, ko aizdedzina un kam nepietiek karstuma, lai aizdegtos. Ja nav sūdzības par dūmošanu, tad diez vai problēmas ar vilkmi, ja iekurinot apdziest dēļ tā, ka viss piepildas ar dūmiem, tad gan tas varētu būt iemesls. Pašā iekurināšanas sākumā vajadzētu pat pievadīt gaisu caur necieši pievērtām durtiņām.

Re: kamīna iekuršana
Autors: Jankouzs ()
Datums: 01/04/2015 11:32

Binary! Labi atslābstam gan jau viss būs labi! Autors jau neminēja neko par sliktu vilkmi vai dūmošanu,tika uzdots elementārs jautājums,kā man iekurt kamīnu! Es iekurinu ar avīzi un smalki saskaldītiem skaliņiem(ar mazāku mitrumu,kā tu saki) vai ideālāk pie skaliņiem vēl pievienoju kādu bēza tāsi(ja ir!) tad pa virsu vēl pāris malkas pagales (arī ne pārāk rupjas) aizdedzinu un viss ir o.k. pēc aptuveni 10min. papildinu pilnu kurtuvi ar malku un viss notiek! Ar slapju malku protams,ka nekas tur nesanāks!

Re: kamīna iekuršana
Autors: binary ()
Datums: 01/04/2015 11:54

Autora jautājums ir nevis vienkārši "kā man iekurt kamīnu", bet (citēju) "kā *ātrāk* un *labāk* iekurt kamīna kurtuvi" ar piebildi, ka ar viņa pašreizējo pieeju (citēju) "apmēram 20 min laikā viss ir max liesmās" - tātad iekurt viņš principā prot vismaz tik pat labi kā 10gadīgs puika, kas brīvajā laikā kurina kamīnu.

Es, piemēram, vispār neskatos uz pagaļu rupjumu, kā arī kurtuvi papildinu tikai tādā gadījumā, ja ārā ir -20°C vai aukstāks (ar nosacījumu, ka mājās temperatūra ir nolaista zem normas un ar 1 kurtuvi nepietiek, lai paceltu temperatūru līdz vēlamajai). Protams, šajos gadījumos kurtuvi papildinu nevis pēc 10min, bet tad, kad pirmā porcija jau gana izdegusi. Ja ārā nav tie -20°C, tad neredzu jēgu ņemties ar kurtuves papildināšanu (un potenciālu telpas piedūmošanu) vai ar smalkām pagalēm (kādas ir, tādas lieku). Un jā - viss notiek. Vai man tagad būtu jāsmejas par tiem, kas iekuram atlasa smalkākas pagales un pēc 10min papildina kurtuvi (principā pilnīgi liekas darbības, IMHO)? Var jau būt - jo ir taču "visu muļķu diena" (saukta arī par "aprīļa muļķu dienu").



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 01/04/2015 11:55, labojis binary.

Re: kamīna iekuršana
Autors: Jankouzs ()
Datums: 01/04/2015 12:13

:) Jā tu esi iekarsis! Man mājās ir gan jotul lielais kamīns gan centrālapkures krāsns!
Pirmkārt kamīnu iekurinu max 2reiz gadā!
Otrkārt centrālapkure man ir ar aku piemetu malku tāpēc ,lai uzkurinātu mucu un siltums pietiktu mājās kādām 2 dienām šādā laikā,kā arī siltais ūdens! Kā arī nezinu,kā tev Binary,bet man papildinot malku krāsnī,nav pilna māja ar dūmiem,man vispār neatsit dūmus atpakaļ! Nezinu arī kāda ir tava komforta temperatūra mājās un cik liela tev tā ir,bet es iekuru savu malkas katlu,tad ja temperatūra mājās ir noslīdējusi līdz 22 grādiem! Pārsvarā mājās no 23-25grādi!

Re: kamīna iekuršana
Autors: Zodčijs ()
Datums: 01/04/2015 12:17

Tikko atcerējos nosacīti nesenu piedzīvojumu...
....ir pārmeistarota čuguna titanka - ar 2m (pa vertikāli) metāla pievadu pie ķieģeļu dūmeņa cukas - savukārt kura vismaz 6m gara (miera laiku īres nama pēdējā 5.stāva) dzīvoklī - kas retumis - pavasarī, rudenī - tiek iekurināta lai iegūtu papildus kaifu brīžam pašvakai pilsētas centrālapkurei ....

Nu lūk - pirms pērnā jaunā gada tika iekurināta pēc visiem pionieru- skautu likumiem (pats izbijis pionieris - a dēli skautos pa bišķim sabijuši) - saņurcītas efektīvi degošās kseroksa papīra lapas - krustām pārliktas ar smalkiem skaliņiem - iekūrās it kā okey - bet pēc brīža konstatēju, ka veļas dūmi no metāla caurules pieslēguma vietas - tā arī īsti neizpratu kas par vainu.... kaut kāda šķirbiņa dūmcaurules pieslēgumam (ar māla javu) pie ķieģ.dūmeņa vienmēr bija bijusi...varbūt tiešām pārāk izdrupusi tā java un šķirba par lielu, vai vārnas aiztaisījušas cuku, vai kā...!?

Un tā nu sanāca - ka pionieru un skautu iemaņas neko nemainīja - tak laikam vaina cita.....

P.S. pēc tam ilgi taisnojos savu bērnu mātei, ka biju labi domājis, ka gribēju iepriecināt ar siltumu istabās utt. utm.,bet asā dūmu smaka viņu - nezinu kāpēc - nepārliecināja par maniem patiesajiem un visnotaļ labajiem nodomiem....

Re: kamīna iekuršana
Autors: Jankouzs ()
Datums: 01/04/2015 12:19

Par tām 10-15min. man iekurās nedaudz ieliktā malka un nedaudz iesilst katls,tad droši viņu varu atvērt un piepildīt ar malku! Es arī reizēm pielieku uzreiz pilnu katlu un iekurinu,bet man no sākuma ir pārāk liela skābekļa padeve katlam un tad pārāk strauji paceļās temperatūra un katls var sākt vārīties,bet tā jau cita tēma!

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  **    **  **     **        ** 
 **    **        **  ***   **  **     **        ** 
     **          **  ****  **  **     **        ** 
    **           **  ** ** **  *********        ** 
   **      **    **  **  ****  **     **  **    ** 
   **      **    **  **   ***  **     **  **    ** 
   **       ******   **    **  **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727