UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Veja generators
Autors: Andis123 ()
Datums: 25/06/2015 18:39

Sveicinati,

Sakaraa ar lielu elektribas rekinu apsveru domu iegadaties veja generatoru!
Saules baterijas atkrita tikai taa iemesla peec ka ziemaa nav nekaada labuma no taam bet veeja gjenerators straadaa cauru gadu! Dziivoju Ventspilii un ja ticeet veeju kartei tad te veejsh ir cauru gadu taapeec apsveru domu par veeja generatoru! Privaatmaaja ir 180kv.m ar malkas apkuri.
Esmu salasiijies inetaa sisaadas gudriibas vai kaads var reaali izstaastiit kuram jau ir uzstaadiits taads! Un kur vareetu to iegaadaaties par sapraatiigu cenu!


Jau ieprieksh pateicos par informaciju!

Re: Veja generators
Autors: Andis123 ()
Datums: 25/06/2015 18:44

Kaa ar atljaujaam vai taisniiba ka lidz 10m augstumam un 2m lapstinju garumam nevajag atljauju?

Re: Veja generators
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 26/06/2015 09:26

Lielāka problēma par augstuma ierobežojumiem - drīzāk ir troksnis, kuru radīs rotora lāpstiņas. Tas būtiski, ja tuvumā citas patstāvīgi apdzīvojamas ēkas. Augstums - nu noteikti, ka ne augstāk par elektromaģistrālo līniju balstiem.
Taču, cik saprotu, ka valsts vairs elektroenerģiju no privātajiem nepērk - iepirkumi sākas no noteikta daudzuma...

Re: Veja generators
Autors: Andis123 ()
Datums: 26/06/2015 09:46

Sveiki,

Nu raksturojumos ir rakstiits 40 db tas nav skalji.Negribu paardot bet tikai apriitok kombineeto boileri lai sildiitu uudeni un arii apurei buutu kaa papildus sildiitaajs un pavasarii un ziemaa tikai uz veja generatora vareetu darboties tikai ziemaa kad miinusi buutu jaakurina,nu taada man taa ideja nezinu vai sanaaks taapeec prasu padomu varbuut kaads jau kautko taadu sev ir uztaisiijis un vai tas atmaksaasies varbuut leetaak ielikt kaadu 20kw granulu katlu ko var kurinaat arii ar malku un viss!

Re: Veja generators
Datums: 26/06/2015 10:01

Neatmaksāsies, lētāk ir citi varianti.

Re: Veja generators
Autors: Andis123 ()
Datums: 26/06/2015 11:28

Piemeeram kaadi????

Re: Veja generators
Autors: binary ()
Datums: 26/06/2015 12:06

Rakstīji, ka no saules baterijām neesot nekādas jēgas ziemā… Ja tev vajag ekonomiski izdevīgāko variantu, tad tāds arguments nav īsti korekts. Naktī arī tās baterijas neko neražo. Toties vēja ģeneratori nestrādā bezvējā un nelielā vējā (neatminos, kādi bija tie minimālie vēja ātrumi, pie kuriem ģeneratori reāli sāka ražot kaut ko vērā ņemamu).

Cik maksā vēja ģenerators? Cik maksā tā uzstādīšana? Cik maksā tā "sajūgšana" ar mājas elektro tīklu? Vai tam ir nepieciešamas regulāras apkopes, cik tās izmaksā? Kāds ir tā paredzamais kalpošanas laiks? Kāds ir prognozējamais iegūtās enerģijas apjoms gada laikā, visā kalpošanas laikā?

Visi tie paši jautājumi attiecas arī uz citiem alternatīvajiem enerģijas ieguves veidiem. Kamēr uz tiem nav atbildēts, tikmēr atmest kādu variantu kā ekonomiski neizdevīgu īsti nevar.

Ja par troksni, tad ir dzirdēts/lasīts viedoklis, ka tas zemfrekvenču "fona troknis" ilgermiņā tomēr bojā dzīves kvalitāti. Pirms gadiem pieciem kā galvenie vēja ģeneratoru radītie veselības traucējumi tika uzskaitīti miega traucējumi, galvassāpes, viscerāli vibrācijas un vestibulārā aparāta traucējumi, reibonis, ģībšana un nestabilitāte, trokšņi ausīs/ galvā, spiediena sajūta ausīs, ausu sāpes, ārējā dzirdes kanāla jutīgums, atmiņas un koncentrēšanās traucējumi, viegla uzbudināmība un aizkaitināmība, nogurums un motivācijas zudums, sirds aritmija, hipertensija, stress utt (info no [dzirde.blogspot.com], bet noteikti aprakstīts arī neskaitāmos citos resursos). Turklāt problēmas var parādīties nevis mēneša, gadu vai divu gadu laikā, bet lēnām un ilgtermiņā - 10, 15, 20 gadu laikā, kas var sabojāt vecumdienas pašam un visu dzīvi bērnam. Bet var jau, protams, būt, ka tās visas ir glupas muļķības, kuras no pirksta izzīduši jauno tehnoloģiju noliedzēji, kuriem ar zinātni nav nekāda sakara…

Ja par lētākiem variantiem, tad jāsāk būtu ar to, ka jānosaka, kam tieši tiek tērēta elektrība. Ja piemini ūdens sildīšanu ar alternatīvo enerģiju kā veidu, kā samazināt elektrības patēriņu, tad jāsecina, ka šobrīd ūdeni sildi ar elektrību. Tādā gadījumā varbūt pienācis laiks iztīrīt boileri? Ja boileris ilgstoši netiek tīrīts, tas var ievērojami palielināt ūdens uzsildīšanai patērētās enerģijas daudzumu. Nu vai arī sildi to ūdeni ar malku, granulām, gāzi, siltumsūkni…

Re: Veja generators
Autors: Andis123 ()
Datums: 26/06/2015 12:19

Paldies par izsmeljoso atbildi! Izlasiiju rakstu par veja generatoru ietekmi uz veseliibu un uzreiz paardomaaju.Pamekleeju vel inetaa informaaciju par to un tik tieshaam nekas labs tas ilgterminjaa cilveeka veseliibai nav,par to es nemaz nebiju padomaajis taa kaa liels paldies par info,atmetu domu par veeja generatoru uz visiem laikiem.
Mekleshu citus variantus.

Re: Veja generators
Autors: Argh ()
Datums: 26/06/2015 15:50

Imho, muļķības.... cepot šašliku katru sestdienu un elpojot dūmus dabū vairāk ļaunuma nekā no ģenerātora (klāt vēdera problēmas, sirds/asins problēmas, aptaukošanās un t.t.)

Re: Veja generators
Autors: Rakaris ()
Datums: 26/06/2015 16:13

Viena tante teica: Vēja ģenerators sāk ražot no ~4 m/s, lielākā ražība pie ~9 m/s

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  ********  **     **   ******  
  **  **   ***   **  **         **   **   **    ** 
   ****    ****  **  **          ** **    **       
    **     ** ** **  ******       ***     **       
    **     **  ****  **          ** **    **       
    **     **   ***  **         **   **   **    ** 
    **     **    **  **        **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727