UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Apkures regulēšana
Autors:
xyz
()
Datums: 15/09/2015 15:36
Siltuma avots ir siltumsūknis.
Tam varu norādīt kad darboties pēc līknes un kad darboties "high" režīmā (līknes t + dT) vai arī kad darboties pazeminātā (līknes t - dT).
Tad nu ar šo pazemināšanu un paaugstināšanu var patestēt kw skrējienu caur kabeļiem un skaitītāju.
Kaut kad bija doma uzlikt kādu temperatūras regulatoru uz siltumsūkņa "atļaujas" releja, bet kaut kā nepavilkos un sievišķim jau patīk kad ir siltāks.
Tam varu norādīt kad darboties pēc līknes un kad darboties "high" režīmā (līknes t + dT) vai arī kad darboties pazeminātā (līknes t - dT).
Tad nu ar šo pazemināšanu un paaugstināšanu var patestēt kw skrējienu caur kabeļiem un skaitītāju.
Kaut kad bija doma uzlikt kādu temperatūras regulatoru uz siltumsūkņa "atļaujas" releja, bet kaut kā nepavilkos un sievišķim jau patīk kad ir siltāks.
Autors:
Niks
()
Datums: 18/09/2015 09:49
Mana tēma saucās tieši tā pat, tāpēc atļaušos "nozagt" šo :)
Man mājas siltumu regulē apkures katla automātika. Katls degšanas / Saules siltumu sadzen aķītī un tad no tā silda māju. Siltuma ražotāji no patērētāja ir pilnībā atdalīti ar to aķīti. No aķīša nāk ārā grundfos alfa2, kas pabaro 2 kolektorus.
Bet man liekas, ka kaut kā pietrūkst elegances tam manam pasākumam
Šobrīd katls mēra tikai āra tepmeratūru un izejot no tā regulē mixeri, kurš pa "maģistrālēm" dod ūdeni siltajām grīdām. Mixeris strādā, viss ok. Tur ir grafiks (paša iestatīts), ka piem, pie -30 grīdās jādod iekšā + 32, bet pie + 15 jādzen + 23. Bet tur nav pievienots (kaut tāda iespēja ir) istabas t sensors. Istabās tepmeratūras regulē bezvadu (1 st) un klasiskās (2 st) servogalvas. Tas arguments bija tāds, ka temp sensors ir tikai 1, bet istabas - daudz... Tagad sanāk tā, ka ja Saule sasilda mājas dzīvojamo daļu, tad katls to īsti neredz, jo tam āra temp sensors ir ziemeļu pusē.
Un automātika nevada grundfosa jaudu / ražību. Ir tikai "off", ja āra temp pārsniedz kaut ko. Nu piem 18. Es nezinu, kam tas sūkņa autoadapts ir domāts, bet redzu, ka tas ne vella nestrādā. Nav nekādas sakarības starp nepieciešamo caurplūdi un faktisko. Nu ir tā, ka gandrīz 24/7 siltums tiek dots iekšā vannas istabās. Jo vannas ist termogalvas stāv uz 25 grādiem. Nu resp - kaut kāda neliela plūsma ir nepieciešama teju visu laiku. "gandrīz", jo ir jau reizēm tā, ka tos 25 grādus arī sasniedz un galva aizgreižas ciet. Bet pa nakti jau jāsāk sūknēt ražīgāk, jo verās vaļā citu istabu galvas. Skatos uz tās alfas paneli, no tos vatus ko tas tur rāda, un nekas tur nemainās.
Manā izpratnē jau tur vajadzētu watiem nostaigāt, ja paveras vaļā vēl kāds grīdu kontūrs ?
Sūkņa jaudu vispār kaut kā kontrolē / stūrē ?
Man mājas siltumu regulē apkures katla automātika. Katls degšanas / Saules siltumu sadzen aķītī un tad no tā silda māju. Siltuma ražotāji no patērētāja ir pilnībā atdalīti ar to aķīti. No aķīša nāk ārā grundfos alfa2, kas pabaro 2 kolektorus.
Bet man liekas, ka kaut kā pietrūkst elegances tam manam pasākumam
Šobrīd katls mēra tikai āra tepmeratūru un izejot no tā regulē mixeri, kurš pa "maģistrālēm" dod ūdeni siltajām grīdām. Mixeris strādā, viss ok. Tur ir grafiks (paša iestatīts), ka piem, pie -30 grīdās jādod iekšā + 32, bet pie + 15 jādzen + 23. Bet tur nav pievienots (kaut tāda iespēja ir) istabas t sensors. Istabās tepmeratūras regulē bezvadu (1 st) un klasiskās (2 st) servogalvas. Tas arguments bija tāds, ka temp sensors ir tikai 1, bet istabas - daudz... Tagad sanāk tā, ka ja Saule sasilda mājas dzīvojamo daļu, tad katls to īsti neredz, jo tam āra temp sensors ir ziemeļu pusē.
Un automātika nevada grundfosa jaudu / ražību. Ir tikai "off", ja āra temp pārsniedz kaut ko. Nu piem 18. Es nezinu, kam tas sūkņa autoadapts ir domāts, bet redzu, ka tas ne vella nestrādā. Nav nekādas sakarības starp nepieciešamo caurplūdi un faktisko. Nu ir tā, ka gandrīz 24/7 siltums tiek dots iekšā vannas istabās. Jo vannas ist termogalvas stāv uz 25 grādiem. Nu resp - kaut kāda neliela plūsma ir nepieciešama teju visu laiku. "gandrīz", jo ir jau reizēm tā, ka tos 25 grādus arī sasniedz un galva aizgreižas ciet. Bet pa nakti jau jāsāk sūknēt ražīgāk, jo verās vaļā citu istabu galvas. Skatos uz tās alfas paneli, no tos vatus ko tas tur rāda, un nekas tur nemainās.
Manā izpratnē jau tur vajadzētu watiem nostaigāt, ja paveras vaļā vēl kāds grīdu kontūrs ?
Sūkņa jaudu vispār kaut kā kontrolē / stūrē ?
Autors:
JanisJanis
()
Datums: 18/09/2015 12:36
Sūkņi modernie ja ieregulēti uz spiedienu tad tie samazina apgriezienus ja pieaug pretestība. Tobiš aizverās, kāds no vārstiem. Ja tie ir divgaitnieki ne trīsgaitnieki. Ja katla automātikai ir ieeja "heat demand" tad tur vajadzētu pieslēgt vienu vai vairākus istabas temrostatus. Tas dotu katlam tiešu info ka telpa silta un katls varētu slēgties ārā vai samazināt līkni.
Autors:
Viesturs470
()
Datums: 18/09/2015 15:59
Nu to vai šuknis reagē var viegli parbaudīt aizgriežotvienu vai vairākus ventīļus vai izsledzot kādu loku !
Autors:
Niks
()
Datums: 21/09/2015 11:11
JanisJanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sūkņi modernie ja ieregulēti uz spiedienu tad
> tie samazina apgriezienus ja pieaug pretestība.
> Tobiš aizverās, kāds no vārstiem. Ja tie ir
> divgaitnieki ne trīsgaitnieki. Ja katla
> automātikai ir ieeja "heat demand" tad tur
> vajadzētu pieslēgt vienu vai vairākus istabas
> temrostatus. Tas dotu katlam tiešu info ka telpa
> silta un katls varētu slēgties ārā vai
> samazināt līkni.
Kā tam būtu jāreaģē ? Nu es domāju - tai watu indikācijai uz kuru pusi jānoiet, kad kontūru aizgriež ?
-------------------------------------------------------
> Sūkņi modernie ja ieregulēti uz spiedienu tad
> tie samazina apgriezienus ja pieaug pretestība.
> Tobiš aizverās, kāds no vārstiem. Ja tie ir
> divgaitnieki ne trīsgaitnieki. Ja katla
> automātikai ir ieeja "heat demand" tad tur
> vajadzētu pieslēgt vienu vai vairākus istabas
> temrostatus. Tas dotu katlam tiešu info ka telpa
> silta un katls varētu slēgties ārā vai
> samazināt līkni.
Kā tam būtu jāreaģē ? Nu es domāju - tai watu indikācijai uz kuru pusi jānoiet, kad kontūru aizgriež ?
Autors:
JanisJanis
()
Datums: 21/09/2015 12:27
Kad aizgriež vatiem jāsamazinās.
Autors:
JanisJanis
()
Datums: 20/07/2016 08:28
Pārbaudīju jaunos sūkņus. Viņi nereaģē uz spiedienu!!! Uzmanieties vīri. Mans senākais ieraksts nav korekts.
Autors:
pip
()
Datums: 21/07/2016 01:01
Ir iespejams noirkt salus bezvadnieku. Bet Janis Janis gan jau var piedavat kko no honeywell pa 4x dargaku ciparu. Uzliekam telpa uz baterijam bezvadu tepas termostatu un otra kastite virina ciet vala termogalvu. Tava gadijuma tadus vairakus. Varesi regulet zonas. Siltumsuknim obligati ir kadai zonai jabut vala. Vismaz 5-6litri minute. Savadak slegsies ara del low flow. Mazas plusmas.
Autors:
Dizis
()
Datums: 24/07/2016 22:33
Ja mājā ir silto grīdu apkure, bez telpu termostatiem, kas vēl nepieciešams no automātikas katlutelpā (protams, neskaitot motoriņus, kuri groza plūsmu pēc telpu termostata komandas)?
Autors:
pip
()
Datums: 24/07/2016 23:40
Didzis laikam lasit nemak.... ir vajadzigs telpas termostats ar bateriju. Tatad bezvadu. To uzstada izveletaja telpa velams 1metru no gridas. Otra kastite atrodas katla telpa vai citur. Jo no otras kastites ies talak vads kas iedos toku vai atnems toku attiecigajam motorinam. On/off. Katrs telpas termostats bezvadu tiek noregulets uz attiecigajam frekfrencem. Tatad ir 16 iespejamas kombinacijas. Katram tiek izveleta sava. Tadejadi var uzstadit tadu pashu termostatu blakus istaba vai citur. Kur vajag regulet zonu. Es ceru ka ir kkas skaidraks. Un vel tam otram kastitem. Bus japievelk 220v brosana.
Pašreizējā: 2 no 3