UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Autors: Praktiķis ()
Datums: 26/06/2016 14:51

Tieši tā-ja aukstais aizsals,tad silto no boilera ārā nedabūsi.......

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Autors: Cdna ()
Datums: 26/06/2016 17:49

Skaidrs. Paldies par info. Jādomā. Siltā ūdens pievadu jau uztaisīju. Cauruli vairs nepārtaisīšu, pārāk ilgu laiku aizņem.
Līdz boilerim aukstais ūdens nonāk, vēl nav paspējis sasalt.

Tur ir aukstā ūdens stāvvads, kurš nekad nav aizsalis. No stāvvada nāk truba uz manu dzīvokli, apmēram 1metra attālumā no stāvvada izvads uz boileri un wc (nav novērots, ka būtu kādreiz aizsalis).
Tālāk truba iet uz augšu, apmēram 90 cm, tad 90 grādu leņķis pagrieziens pa labi, tad pēc ~40 cm trejgabals, viens gals uz leju, uz izlietni, otrs tālāk uz dušas krānu. Dušas krāns ir vēl pēc kādiem 90 cm. Dušā visbiežāk aizsalst.

Ja es aizsalušā trubā "padošu" karsto ūdeni, tas ir 100% ka neko neatkausēs? Kāds ir saskāries ar tādu situāciju? Kaut kur lasīju padomus un viens no padomiem bija liet karstu ūdeni aizsalušajā caurulē. Tāpēc arī izdomāju ar boileri.

Par sienas siltināšanu nav diez ko reāli. Tad ir jājauc visa vannas istaba. Bet to negribu darīt. Pagaidām ir izgriezts caurums reģipsī, lai var tikt klāt lielākajai daļai no trubas. Pie dušas ir flīzes. Tad tur jājauc viss. To negribu darīt.

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Autors: pip ()
Datums: 26/06/2016 18:05

Cik saprotu kapeicina spiezh. Tapec jauni buvnormativi jaizdoma.
Ja jau karsto udeni nepartaisisi. Kada jega te vispar runat. Meistaram nav naudas un nav ari iespeja pienacigi parupeties lai neaizsalst. Plus vel pasam laika nav lai partaisitu. Gaidi ziemu lai aizsalst un tad to pashu laiku varesi triskarshi investet lai atkausetu sistemu. Ir risinajums sen jau izdomats. Bet Tev japartaisa. Nezinu vai gribesi taisit. Auksto cauruli iekshaa karstaja caurulee. Kad aizsalst atver kranu karstam udenim vai ielej no chainika.

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Autors: Hmm ()
Datums: 26/06/2016 18:15

Aizsalis ir aizsalis tas ir tāpat kā aizgriezt krānu - ūdens kustība nenotiek, siltais ūdens nevar nokļūt līdz sasaluma vietai un to sasildīt. Pašam no pieredzes, apkures boileris ir mājas pažobelē, un kādā ļoti aukstā ziemas rīta aizsala karstais ūdens - atgriežot krānu nekas netecēja līdz brīdim kamēr neatkausēja ar lodlampu tieši sasalušo vietu.
Var liet caurulē, ja var burtiski ieliet un ļaut ūdenim turpat plūst prom. Piemēram, stāvvads starp stāviem nepieejamā vietā aizsalst, augšējā stāvā izjauc savienojumu un lej karstu iekšā, tad neliela ūdens kustība notiks un pamazām, palēnām siltais ūdens var sasildīt un izkausēt ledu, kas zemāk, ja vēl katru reizi pirms karstā ūdens ieliešanas auksto izsūknētu ārā tas būs pavisam ātri.
Ja negribi neko fundamentāli darīt, atstāj lūciņu ar aizveramu vāku un katru rītu kā aizsalis tā fēnu iekšā un kausē vaļā.

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Autors: Cdna ()
Datums: 26/06/2016 18:26

OK. Apmēram skaidrs. Jebkurā gadījumā tagad ir vieta (ievads), kurā vajadzības gadījumā varu ieliet karsto ūdeni aukstā ūdens caurulē.
Jā, var teikt, ka kapeiciņa spiež. Nu negribas izjaukt un pārtaisīt visu vannas istabu. Ja cita risinājuma nebūs, nu tad neko darīt, jaukšu visu ārā. Vannas istabā būs (paredzēts) apkures radiators, gan jau tas arī kaut ko dos. Jāskatās, kā būs ziemā.

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Datums: 26/06/2016 19:48

Jauc visu ārā - tas nav normāli kaut ko liet un kausēt - tādus variantus neapsver, jo tie nav tā vērti. ppr vai cita cauruļu sistēma salīdzinoši neko nemaksā. Kapars mazliet, bet, vecīt, ja nav ūdens tad kad tam ir jābūt, tad tas ir akmens laikmets - sievas ar tādiem kopā neturas. Ir trīs lietas - vienmēr tekošs ūdens - silts un auksts, siltums un wc. Ja kāds no tiem nav, tad ar steigu jānovērš. Stādies priekšā situāciju, kad ūdeni vajag un viņa nav - tu gribēsi liet un kaut ko liet un ņemties un ņemties un liet un liet un ņemties un ņemties liet un liet ņemties, ņemties, vai normāli dzīvot? :)

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Datums: 26/06/2016 20:07

Es brīnos par padomiem. Ja ir aizsalusi caurule, tad tak milzīga varbūtība, ka atlaižoties vaļā jau sen kā būs pušu tā caurule!? Ko tad? Saslapināt māju, pārsegumu un pēc tam saukt ekskavatoru lai viņš to būdu nolīdzina līdz ar zemi? Tās caurules tak nav elastīgas šļaukas. Liec pa iekštelpu, kaut lai dekoratīvi slikti izskatās.
Atceros vienu briesmīgu situāciju savā dzīvē, kad veco laiku meistari bija noslēpuši kapara apkures caurules aiz regipsa aukstumzonā. Kā februārī vilka sals, tā nez kāpēc nomira cirkulācija un tad es stāvēju telpā, kurā bija padsimt radiatori un visi viens pēc otra nomira ar desmit minūšu intervālu - un es stāvu skatos un neko nevar vairs izdarīt - viss pagalam...... Sals un caurule kopā neiet.

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Autors: Hmm ()
Datums: 26/06/2016 20:20

Vilni, nav tik bēdīgi, īpaši ar PPR caurulēm, protams, atkarīgs kādas PPR caurules, bet ir tādas kuras pat pēc specifikācijas iztur sasalšanu. Ja ātri noreaģē arī ar metāla caurulēm var paveikties. Kapars gan plāns un plīst ātri :>
Pirms pāris gadiem vienā bēdīgā mājiņā palīdzējam caurules pārvilkt, iepriekšējie saimnieki bij mēģinājuši pa karkasa sienas iekšu vilkt kaparnieces - bez variantiem viss sasala un pārplīsa.
Savilkām pa iekšpusi virs sienas PPR, un pat tad pamanījās sasalt vienā posmā pie dušas, apkure tur krāsns, blakus istabā. Nekāda vainā, atkausēja un turpina dzīvot.
Vēl vienā vietā pa dārzu savilktas PPR laistīšana, rudenī aizmirsa izpūst, domāja būs pilnīgs vakars - no pārdesmitmetriem vienā vietā bija pārsalis.

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Autors: Cdna ()
Datums: 26/06/2016 20:35

Jāpārdomā viss. Bet likt par iekštelpu... ir dušas kabīne, nu kā tur pa iekštelpu izlikt... izlikt jau var, bet nu kā izskatīsies siena ar flīzēm un virs flīzēm ūdens caurules:)

Ja aptīšu to cauruli ar biezu izolācijas kārtu. Ir tādas, iekšā vate, pa virsu follijs. Tiešām nebūs jēgas?

Re: Vai polipropilēna trubas kausējuma vieta var sākt tecēt pēc pusgada vai gadiem
Datums: 26/06/2016 21:21

Nu nebūs jēga no tām izolācijām - tā ir fizika. Jēga būtu tikai vienā gadījumā - ja ir nepārtraukta cirkulācija caurulē un arī pie nosacījuma, ka sals nepārsniedz kaut kādas robežas. Bet cirkulācija tev nebūs - tātad sasals. Ņem vērā, ka tagad ir mīkstās ziemas bijušas. Bet pienāks gadiņš, kad bebruārī ņems un nedēļu pūtīs tavā caurajā mājā vējš pie mīnus 20 un tad tu nedēļu pilnīgi garantēti būsi bez dušiņas, pat ar čaiņiku rokā kamēr sieva izģērbjas dušā, Nerunājot par to, ka sekas pēc atlaišanās var būt visai skarbas maciņam.

Hmm - ok, ja gribas riskēt, tad labi, lai saldē ciet tās ppr un zīlē - būs vai nebūs pušu. Ja būs pušu - kas tur liels - noravēt dušas kabīni, flīzes, regipsi un liekam jaunu bildi iekšā. Toties baigi lēti sanāk. :) Acīmredzams ieguvums un labi izskatās interjerā.

Jābūvē ir ilgtspējīgi nevis kā senos laikos - lai tik izskatās glīti uz nodošanas brīdi.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  ********  ******** 
 **     **  ***   **  **     **  **           **    
 **     **  ****  **  **     **  **           **    
 **     **  ** ** **  *********  ******       **    
  **   **   **  ****  **     **  **           **    
   ** **    **   ***  **     **  **           **    
    ***     **    **  **     **  ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727