UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 7
Re: siltuma akumulators
Datums: 09/10/2016 02:10

Šo jau esam maluši daudz reižu - apvads jāliek (apzināti nelikt ir stulbums), par to nav jēga diskutēt.

UPS gluži nav papildus apgrūtinājums, nav jau slikti ka ir, jo tad viņš var darbināt arī lielā loka sūkņus un ja katlam ir ventilators tad arī to un viss notiek smuki un labi. Bet pamata aizsardzība upsis protams nav.

Re: siltuma akumulators
Autors: qwertyuiop ()
Datums: 09/10/2016 09:32

Taakaa man paredzeeta apkure ar centraalapkures kamiinu, tad lasu un domaaju, vai tieshaam apkures katliem nav kautkaadi spiediena vaarsti ka tik ljoti jaasatraucas no paarkurinaashanaas elektriibas zuduma gadiijumaa? Kursh nostraadaa un kritiskaa briidii izpuush lieko tvaiku, samazinot spiedienu Nevis ljauj katlam paarveersties par spraadzienbiistamu bumbu.


Un ja tieshaam katls taisaas uzvaariities , vai nevar tam vienkaarshi paliidzeet nodzeeshot liesmas ar ugunsdzeeshamo aparaatu?

Re: siltuma akumulators
Datums: 09/10/2016 11:24

Kamīnam visticamāk tev nebūs akumulācijas tvertne un tamdēļ apvada uzlikšana diez ko diži nestrādās, jo tālāk seko radiatori ar šaurajiem ventiiļiem un paštece nepietiekama. Tāpēc tev nāksies vien paļauties uz ups un drošības vārstu.

Ņem vērā, ka ne drošības vārsts ne arī ups nav pilnībā droši, ja vien tos regulāri nepārbauda. Drošības vārstu normālie cilvēki nepārbauda vispār (kā uzmontē sistēmu tā paliek) un ups arī tā retāk. Tā ka principā pastāv varbūtība, ka viss ir slikti riska iestāšanās gadījumā. Droši vien abu kombinācija to varbūtību samazina, bet tomēr viņa pastāv. Piemēram drošības vārstu man šķiet vienīgā iespēja pārbaudīt ir to nomontējot no sistēmas un pieslēdzot kaut kam kas ražo tādu spiedienu ar šķidrumu un skatīties vai pie uzstādītajiem bar tas nostrādā. Sistēmā tie šķidrumi un nosēdumi rada visādus aplikumus nekustīgās detaļās. Tas nav nekāds retums - reti lietoti lodveida krāni kas vairs negriežas utt. Vārstam tas pats, var tur tas vārsts zem atsperes ieaugt vai vienkārši aizdambēties. To neviens nezin. Piemēram gāzes baloniem un vēl visādām stingrākas aprites lietām tos drošības vārstus regulāri pārbauda, bet ne jau privātpersonu segmentā tas notiek.

Problēma ar katlu uzvārīšanos ir n-tie varianti, kurus nevar paredzēt. Parasti jau kurina tā, ka iemet un aiziet mājas darbos un pie katla pienāk apmēram tad kad jāpapildina vai tamlīdzīgi un tajā laikā tad arī visas tās nelaimes var notikt. Tas pats kas ugunsgrēkiem, notiek reti, bet gadās un parasti tādēļ, ka kāds sīkums nav ievērots.

Apturēt gaitā protams katlu var - grābj no kurtuves ārā visas degošās pagales un ogles, atver durvis vai logu un izmet ārā. Bet nu kam tad gribas ko tādu un vai tiešām īstajā brīdī būsi uz vietas. Pūst putas katlā vai liet ūdeni ir stulbi, bet ja nekas cits prātā nenienāk, tad droši vien arī tā var darīt.

Re: siltuma akumulators
Autors: Rx ()
Datums: 09/10/2016 13:18

Par drošības vārsta darbību kā glābiņu: Jā, centīsies samazināt pārspiedienu, jo ūdens vārās...Tikai kā piemērs: Kā jūs domājat, cik ilgi vārās cieši noslēgts katls ( ātrvārīšanas katls, jeb spiediena katls virtuvei) ar pārspiediena vārstu, tilpumā 4 litri? Trīs stundas vārās, pūš ārā tvaiku un....paliek iekša 3-3,5 litri....Ko darīs Jūsu katls ar tilpumu....70 un vairāk litru? Māja ūdens tvaika necaurredzamā mākonī. Un liet krāsnī, kas galīgi uzkarsusi , ūdeni...baigais risks applaucēties un varbūt pat sabojāt krāsni, sasprādzināt to ar spēju temperatūras maiņu.

Re: siltuma akumulators
Autors: martins. ()
Datums: 09/10/2016 13:31

Varbūt varat ieteikt, kādu meistaru Vidzemē, Valmierā, kurš varētu man to mazo loku pārtaisīt kā pienākas?

Re: siltuma akumulators
Autors: Marisbuildshouse ()
Datums: 09/10/2016 20:45

Ūdeni liet katlā ar būt diegan bīstami. Vai zinat ka izlaižot tvaiku caur oglēm no H2O atbrīvojas ūdeņradis. Kādu gadu youtube tiek demonstrētas krāsnis kurām uz oglēm laižtvaiku nelielos daudzumos. Liesma kļūst reaktīva ar tādu karstumu ka dūmgāzes pilnībā sadeg un no skursteņa nāk ārā tīrs gaiss. Malka deg daudz ilgāk un siltuma atdeve palielinās. Paćejojiet youtubes video kr. val. Degošais ūdens krāsnīs

Re: siltuma akumulators
Autors: Didzisp ()
Datums: 10/10/2016 09:41

Par to ūdeni uz oglēm, nevajag popularizēt šarlatānismu. Lai iegūtu ūdeņradi ir jāpatērē enerģija un patērētā enerģija vienmēr ir lielāka, kā iegūtā. Jā, dūmi nenāk no skursteņa, bet siltuma arī vairāk nav. Tad jau varētu mest slapju malku uz oglēm un būtu laime pilnībā.
Ja par tēmu, tad ir simts un viens variants apkures automātikai, bet tā arī nav 100% drošas automātikas, kura nodrošinātu katla neuzvārīšanos un vispār nav automātikas, kura atnestu malku no malkasšķūņa :) Tā kā malkas apkuri automatizēt nav iespējams principā. Labāk, kurināšanas laikā, atrasties mājā un pieskatīt katlu.

Re: siltuma akumulators
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 10/10/2016 12:18

Ūdeni degošā katlā liet ir vairāk kā bīstami.
1. Jātver durvis. Katls dabūs vēl gaisu un degšana uzlabosies. Sekojošais bum nav ilgi jāgaida.
2. Ja nav pēc durvju atvēršanas noticis bum, tad lejot ūdeni ugunī, tā apjoms, ja nekļūdos, palielinās 5x. Kur skries tvaiks? Skurstenī? Nē, idiotam ar spaini sejā!

Degošais ūdens katlā ir jau kopš PSRS laikiem pilināts. Mazuta katlos it kā uzlaboja degšanu. Nevienam protams nav skaidrs kāpēc, bet domāju ar, ka tas ir atbrīvotais ūdeņradis. Man gan kolēģi ar mazuta pieredzi min citus iemeslu, bet arī tos neviens nav pierādījis.

Par slapju malku katlos. Lieliem katliem dūmgāzēs ir tāds mitrums, ka tek pa visām malām. Tāpēc izmanto dūmgāzu kondensatorus. Savāc mitrumu, to caur filtriem attīra, tad caur sprauslām pūš atkal dūmos. Tādējādi attīra dūmgāzes un iegūst lielu enerģijas daudzumu. Visi pelni, sīkās daļiņas un kvēpi nav vairs Martas tantei uz balkona, bet netīrajos ūdeņu rezervuāros.

Re: siltuma akumulators
Autors: veseris ()
Datums: 18/10/2016 15:37

Jautājums par mazā loka cirkulācijas sūkni, man 25 kw tērauda katls un 1.7 m3 akumulators, apsaiste 40 mm metāla caurules, kādu sūkni vajadzētu izvēlēties ar kādu ražību, kādi Jums uzstādīti?!

Re: siltuma akumulators
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 18/10/2016 16:03

25 - 40, ja katls un akumulators stāv blakus ir jāpietiek.

Pašreizējā: 5 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **   *******   **    **  ********  
 ***   **   **   **   **     **  **   **   **     ** 
 ****  **    ** **           **  **  **    **     ** 
 ** ** **     ***      *******   *****     ********  
 **  ****    ** **           **  **  **    **     ** 
 **   ***   **   **   **     **  **   **   **     ** 
 **    **  **     **   *******   **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727