UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kādus vadus ieplānot?
Autors: Andrejs Vasks ()
Datums: 18/05/2025 18:53

Dieva dēļ neizmantojiet alumīnija vadus! Tikai vara. Mana piieredze:: ieraku zemē īpašā plastmasas caurulē el. kabeli ar alumīnija vadiem (jo vara kabeļi tobrīd nebija pieejami). 10 gadu laikā tie alumīnija kabeļi sabruka (koredēja). Tikai ne alumīnija vadus!

Autors: Hmm ()
Datums: 18/05/2025 21:17

Nez kas tev tie par brīnumiem, neskaitāmi alumīnija kabeļi stāv gadus 50 un ilgāk un nekādu problēmu.

Autors: Ugis S ()
Datums: 20/05/2025 11:13

Kāda tipa alumīnija kabelis bija ierakts? Varbūt nemaz nebija paredzēts zemei? Agresīva grunts? Mūsdienu alumīnija kabeļi Sadales tīkla ieraukti jau gadu desmitiem un problēmas nav novērotas. Kontaktu atslābšana gadās, bet sadalījušos moderno kabeli gan neesmu redzējis

Autors: kubiks ()
Datums: 20/05/2025 21:24

Mana pieredze - kabelis bez nekādas papildus aizsardzības ierakts jau 50 gadus. Joprojām dzīvs.

Autors: Jānis654 ()
Datums: 21/05/2025 20:30

Es kad vilku sev kabeļus darīju šādi:
Gaisam 1,5x3
Rozetes 2,5x3
Virtuve 4x3 - ne pilnīgi visiem, bet elektriskā plīts, čaiņiks, krāsns, un uz katru rozešu bloku arī tāds pats - tāpēc ka dažus eiro vairāk vai mazāk uz kopējā fona neskaitīju. Ar 4 ja nesaliksi visus augstāk uzskaitītos uz vienu kabeli nekad neizsitīs automātus.
Es arī uz veļas mašīnu ieliku 4nieku.
Uz pagrabu rēķinot ka tur tik gaisma un moš kāda rozetes diez vai jēga vilkt kaut ko vairāk par 2,5, bet tā kā vēl šķūnis tad vismaz 4. Bet kā te augstāk rakstīts, jautājums ko šķūnī darbināsi. Moš tur elektriskais zāģis vai kas tik vēl ne...

Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 21/05/2025 20:31, labojis Jānis654.

Autors: agrais ()
Datums: 21/05/2025 21:53

Malacis! Un ir ari kads pamatojums šādam darbibam? Izņemot- neizsitis automatus....

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **    **  **     **  **     ** 
  **   **   **  **  **   **  **    **   **   **     ** 
   ** **    **  **  **    ****      ** **    **     ** 
    ***     **  **  **     **        ***     **     ** 
   ** **    **  **  **     **       ** **    **     ** 
  **   **   **  **  **     **      **   **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.