UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: Antins ()
Datums: 23/03/2007 01:42

nu pa taadu cenu lai le iet uz attieciigu vietu. labaak tad pa taadu summu izbuuveeshu alternatiivo sisteemu ar akjiem, konverteru un saules bat / veeja gengeri. nu un veel bakupam kaadu diizelelektrostaciju nelielu. tik censored es veel neesmu lai maksaatu taadas summas taapat vien - jo redz valstii taga inflaacija strauja, celtnieki sanjem vairaak nekaa videeji eiropaa, utt. vot kad man algu ustaissi kautvai tuvinaati eiropas liimenim, tad lai naak ar taameem uz 12 kls...:P
a kameer taa taame ir manasdarba algas pa 3+ gadiem apmeeraa - nu zin... dziivot ar par kautko vajag, un eest ar gribaas, un par elektriibu peec taadas neleetas ievilkshanas ar buus jaamaksaa...

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 23/03/2007 02:53

kad būsi izbūvējis savu zaļās enerģijas ieguves stūrīti, tad neaizmirsti uzaicināt ciemos.

veiksmi darbos.

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: nunu ()
Datums: 26/03/2007 19:25

Jā, es arī piesakos šo brīnumu apskatīt... Izskatās, ka kādam ir izdevies atrast lētās enerģijas avotu! :D Domājams, ka miljardiera statuss perspektīvā garantēts, jo kā zināms līdz šim saules enerģija ir visdārgākā no visām...
Veiksmi darbos.

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: IneseX ()
Datums: 26/03/2007 21:29

izklausās dīvaini, ka tāme sarēķināta pēc 2005. gada cenām... man gan manuprāt bija pēc tekošā gada...
Bet Latvenergo lēti nav nekas. man ir zināmas aizdomas, ka 40 % ir reāla acu aizmālēšana, ka tie 60 %, ko apmaksā tu, arī ir īstās un reālās izmaksas....

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 26/03/2007 21:51

Inese, atļaušos uzrakstīt, ka Tās ir tikai Tavas un vēl dažu ļautiņu aizdomas. Esmu strādājis ar šādiem projektiem, kur ir Latvenergo procenti, pa tiešo ar firmu, tur vel sanāca, ka izdevās cenu samazināt, jo tās firmas jau paliek firmas, ka uzraksta tādus standarta darbus, kas reāli nav jādara konkrētā objektā(firmām ir standarta darbu tāmes, kur tikai jāieliek cik metri vajag to, to un to, pārējais jau tur ir iekšā, piem. grunts izvešana utml., kas ar nemaksā kapeikas), bet LE cilvēks jau ar neskries un ar pirkstu katru pozīciju nebakstīs, tad nu cik tam cilvēkam, kuram ir vajadzīga tā elektrība, ir zināšanas tik arī normālu cenu pie firmačiem var izsist.

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/03/2007 18:04

Pēc aizpērnām cenām rēķina aptuvenās izmaksas atbildē uz pirmo iesniegumu, piebilstot, ka patiesās taps zināmas pēc tālākiem etapiem.
Man arī ir līdzīgas aizdomas kā Inesei - Latvenergo 40% aprēķināti kā pietiekams, tomēr tāmē vēl noslēpjams bonuss bijušiem kolēģiem piederošām firmām, kurās amatu apvienošanas kārtībā nesteidzīgi strādā arī esošie kolēģi. Savukārt lēmumu pieņēmēji diez vai iztiek bez "atritinājuma", kam post-sociālisma valstīs eksistējot vienota 10% likme. Nezinu tikai, vai atritinājumu rēķina no summas pirms vai pēc PVN un kā šos 10% noformē grāmatveži.
Daži sīkumi, uz kuriem ietaupa:
Ja parasts cilvēks pērkot kabeli saņem skaidri definētas no summas atkarīgas atlaides (>100Ls -5%, >300Ls -10% utt) un pievešanu, vai pastāvīgajiem klientiem - firmām neviens tādas nedod, ja nevienā tāmē neparādās? Man lika stiķētu kabeli, un atgriezumiem jābūt vēl lētākiem. Daža firma pie kabeļa cenas skaitīja vēl kautkādus darba algas procentus (alga par līnijas ierīkošanu bija atsevišķa pozīcija). Atkāpes no projekta tādu elementu veidā, kuri tāmē bija bet dabā neparādījās, jau ir uz pieņēmēju (arī Latvenergo) sirdsapziņas.

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 27/03/2007 22:09

Ja kāds akli paraksta līgumus ar pirmtāmēm, tad pats ir vainīgs. Ja cilvēks zin ko grib un pieaicina šādiem darbiem speciālistu no savas puses, tad arī iegūst vēlamo rezultātu par labāku cenu.

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: Didims ()
Datums: 27/03/2007 23:11

Jau atkal nezkapēc katram pašam jābūt sev stomatologam. Nu kāpēc cilvēks nevarētu aiziet uz lielu, nopietnu kantori un paļauties, ka Te neviens nemēģinās viņu apčakarēt?

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 28/03/2007 00:29

Reiz biju Latvenergo līdzi cilvēkam, kuram "pirmtāme" * 0.6 gandrīz divreiz pārsniedza atbildē uz iesniegumu minēto summu, ar kuru viņš bija rēķinājies. Neko citu kā tikai parakstīt vai neparakstīt jau sagatavoto līgumu viņam nepiedāvāja, vēl promejot paņirgājās: kaut projekts esot derīgs 2 gadus, nedomājiet, ka nākamgad būs lētāk!

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: umka ()
Datums: 28/03/2007 01:12

Nu Antiņ kur tad skatījies pirms iegādāji šādu zemes gabalu! Es gan pirms kaut ko iegādāju pamatīgi izpētu visus par un pret!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **        **     **  ********  **        
 **     **  **         **   **   **        **    **  
 **     **  **          ** **    **        **    **  
 ********   **           ***     ******    **    **  
 **         **          ** **    **        ********* 
 **         **         **   **   **              **  
 **         ********  **     **  **              **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727