UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: kaifarix ()
Datums: 28/03/2007 01:21

Esmu strādāji gan Latvenergo, gan tagad arī pretējā frontē gan kā būvētājs, gan kā projektu vadītājs, gan kā pasūtītāja interešu pārstāvis.Tā ka visas šīs fiškas esmu izkodis konkrēti. Vienmēr var sarunāt gan lētāko cenu , gan dārgāko. atkarībā pēc vajadzības. Un no tām 12 štukām noteikti tev noplēsīs 60% mīnus vēl procentus jo cik noprotu tiks būvēt trafs pie kura tiks pieslēgti arī esoši lietotāji un tev beigās sanāks maksāt kādus 2 līdz 3 kilolatus. Man te pašam nupat bija projekts kur no 14 štukām latu (kopējās tāmes) es sabīdiju savam kantorim pieslēgumu par 1800 ls.Tā lūk vecīt. Hočeš žitj umej vertjetsja. Tāpēc man arī par to labi maksā.

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: Antins ()
Datums: 28/03/2007 03:20

Skaidrs.
pastiisos, ja neizdosies kaukto sastukot pasam, varbuut buutu labi caur tevi pameeginaat? kaadi kontakti tecv ar ir?

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: apskaidrība ()
Datums: 28/03/2007 03:58

Nesaprotu kāpēc privātmājā ir vajadzīga tik liela jauda.Vai Jūs gateri laidīsiet vaļā? Par zemspriegumu aizmirstiet tas nav racionāli ne no izmaksu,ne ekspluatācijas viedokļa tīri lielā attāluma dēļ.LE sistēmā kilometrs gaisavadu līnijas maksā ap 10k Ls plus transformātors ap 5k Ls.Tātad puskilometrs gaisavadu līnijas un transformātors maksā 10kLs.No tās summas 40% segs LE.Man sanāk ka Jūsu maksa ir 6kLs nevis 12.Laikam kāds ir redzējis Jūsu māju.:))Par tā sauktajiem alternatīvajiem energijas veidiem: ģenerators trīsfāžu 10kw jauda stundā rij sešus litrus degvielas lasu no kataloga un pats neticu.Stunda elektrības 3.60Ls un tāds ģenerators maksā vismaz 3kLs.Es nemaz nepieminēšu saules,vēja un visbeidzot pat no sūdiem iegūst enerģiju.Tikai ņemsanās ar sūdiem izmaksā pārāk dārgi gan tiešā,gan pārnesta nozīmē.Šodien diemžēl nav lētākas kilovatstundas par LE piedāvāto.VIsbeidzot padomājiet par ērtībām ko dod elektroenerģija sadzīvē.Laikam jau lieki teikt ka bez elektrības musdienās dzīve nav iedomajama.Mans ieteikums ir iet un runāt uz to pašu LE jo manis pieminētās cenas ir reālas,burtiski vakardienas.Lai veicas!

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 28/03/2007 06:18

offtopic

Didims, kamēr nepelnu 10k Ls(summa uz pirmo roku ienāca prātā, IMHO ar kuru varētu sevi un vēl liekēžus nodrošināt) mēnesī uz rokas, tikmēr pats sev esmu gan mehāniķis, gan būvinženieris utt. Zobus pats sev vēl neesmu iemanījies labot :), friziermākslu vasarā gan piekopju :-D.

Tā kā veiksmi darbos un nedarbos, vairāk klausiet mammas un tētus par nepieciešamību labi mācīties utt.

Un par šito LE visatļautību runājot esmu jau vairākas reizes domājis vērsties pie vadības, bet tad saprotu, ka attiecības var tikt sačakarētas vēl vairāk, labāk aizeju pie firmačiem un ar viņiem vienojamies par kompromisu un tad LE vairs nav kur sprukt, kad firma iesniedz tāmi!


Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: šņurka ()
Datums: 30/03/2007 00:16

to elektriķis Māris >

ja tu esi no LE izbūves darbiem kaut ko nost dauzījis, tas būs bijis kaut kāds mazais objekts. Obejktiem sākot no vairākiem tūkstošiem (precīzi nepateikšu) LE taisa paši konkursu un slēdz līgumu un tu tiec vienkārši informēts, kas taisīs un cik tev jāmaksā.

Par LE minētajām vidējām cenām runājot - tās cenas tādas arī apmēram ir, par kādām montāžas organizācijas taisa, reizēm pat zemākas, tā ka par to 40% uzcenojumu ir muļķības.
Ja kāds uzskata, ka, ka viņš tādā veidā tiek šmaukts, jebkuram ir iespēja LE pieslēgumu realizēt 100% par saviem līdzekļiem, izvēloties dajebkuru visvislētāko montāžas organizāciju pēc sirds patikas. Tā ka uz priekšu tikai. :D

Re: kabela skersgriezums zemspriegumam?
Autors: Antins ()
Datums: 30/03/2007 02:23

2Apskaidriba:

vispaar jau, peec maniem datiem 30 kw dieselgenerators rij stundaa pie max slodzes ap 6 - 6.5 litrus dd. arii daargi, gan. bet - saliidzinaasim ar LE "leetajiem" tarifiem - pienjemto, ka ieriikoshana sanaak 10kls, un gada laikaa es pateereeju 3000 kwh, vienas kwh cena uz pirmo gadu sanaak 156 Ls! neslikti, nee? mazliet taa kaa saaliiti, ne? :P

par ieriikoshanas cenaam - maajas man veel nav, taa ka to neviens redzeet nevareeja. pastiijos videejaas jaunas liinijas ieriikoshanas cenas par 2006 g.
20 kV kabelliinija kilometraa - 21 kls. tb uz puskilometru man jau 10.500 vien. trafs 5kls. sadales skapis + veel kkadi siikumi - taa vien sanaaks no manis tie pashi 10+ kls.
taa ka tas i daudzmaz reaalu cenu variants kaareiz.
kas stipri izbriiniija - zemsprieguma liiniju (0.4 kv)ieriikoshanas darbi ar pazemes kabeli vinjiem ar konkreetaa piecciparu sisteemaa - un sakiet veel,ka latvenergo varka uz ieriikoshanu nav 500+ %....
koroch cenas vienk nereaalas. jaadomaa vai nu pa vilkshanu no kaiminja kautkaa, vai nu par veeja generatoru un akjiem / inverteru.
turklaat veel nevajag aizmirst,ka LE nemitiigi uz energiju cenas celj - nedomaaju,ka esoshaa cena notureesies ilgaak pa paaris gadiem, atkal cipars klaat buus. jo taalaak, jo daargaak, un veel pie sitaadaam ieriikoshanas izmaksaam...:\

2Elektrikis Maris: pilniigi piekriitu ;)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   ********  **     **  **     ** 
 ***   **  **     **  **         **   **   ***   *** 
 ****  **  **         **          ** **    **** **** 
 ** ** **  ********   ******       ***     ** *** ** 
 **  ****  **     **  **          ** **    **     ** 
 **   ***  **     **  **         **   **   **     ** 
 **    **   *******   **        **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727