UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 6
Re: Pasiivaa maaja
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/11/2007 16:12

Šķidrums vai gāze (piemēram plūstot pa cauruli vai gar laivas bortu) pie noteikta slāņu bīdes ātruma sāk no vienmērīgas laminārās plūsmas pāriet uz virpuļojošu jeb turbulento. Cik atceros no zinātnes vēstures, kāds slavens zinātnieks vēl ne tik sen uz jautājumu, par ko sev nezināmu viņš vēlētos skaidrojumu no Dieva, bija atbildējis: par turbulenci...

Re: Pasiivaa maaja
Autors: Haralds ()
Datums: 20/11/2007 16:41

Vienstaavim paldies par informaacija, bet tiem, kas atrodas aarpus Riigas tas bija mazliet par veelu!

Re: Pasiivaa maaja
Autors: EjTakTu ()
Datums: 20/11/2007 18:15

Inesei
A kā Tev tuptūzī, vannūzī un citos ventilācijai pieslēgtos kambūžos ar gaisa pieplūdi? Duravas ta ar slieksnīti, vai vējelis svilpo pa apakšu? Ja ir slieksnītis, tad pat ventilātors strādā pa tukšo :( Tādā gadījumā minimālā gaisa plūsma to bleķa caurumu nevar izžāvēt. Un kas šamējais par skursteni? Atsevišķi bleķinieks ventilācijai varētu tā reizēm darīties. A ja ventilācijas čannelis ir parastā mūrētā cukiņā, tad šamējais mitrums sūcās un žūst pa ķieģelīti un šuvītēm. Tā sakot ņem un atdod. A bleķī ūdentiņš nesūcās. Maita tik tek un pil ;) Un ja vēl pieliek iepriekš minētos tornādo ar krusu, tad šamējam reizēm vajag arī maķenīt pagrabēt :)
Mierinājumam inženiera I.B. teiktā sākums
[buvnieciba.delfi.lv]

virpulji
Autors: aston ()
Datums: 23/11/2007 16:06

IneseiX;

Vienstaavs to ljoti izsmeljoshi aprakstiija. Nav ko piebilst.

Re: virpulji
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 23/11/2007 18:51

Virpuļošanu varētu vērot iejaucot ūdenī alumīnija pulveri un lejot pa slīpu reni. "Dullajā Didzī" arī gan jau kas līdzīgs ir rādīts.

Re: Pasiivaa maaja
Autors: IneseX ()
Datums: 24/11/2007 00:01

Ej tak tu
Duravas bez slieksnīša speciāli, lai vējotu vējš... Vannas istabā ir arī logs, kas vienmēr uz ziemas vēdināšanu spraudziņā. Citos ventilācijai pieslēgtajos gaņģos ģan loga nav, bet sprauga zem durvīm ir visur. Pārējos gaņģos pēc ventilācijas spečuku ieteikuma paredzēts vēl likt durvīs restīti pieplūdei, bet pagaidām tas nav izdarīts. Skurstenis gan bleķa (siltināts), arī caurules gofrētās, bleķinieces, bēniņos nosiltinātas, no katras telpas sava caurule... Ko vēl varētu darīt, lai nepakšķētu? man jau it kā netraucē troksnis (pat romantiski:), bet kaut kā negribās, ka tur caurulēs tās pelējuma sēnes savairotos....

Re: Pasiivaa maaja
Autors: v_t ()
Datums: 24/11/2007 05:07

lumīnijs labi vada aukstumu. spriežot pēc apraksta, lumīnija caurules gals varētu atrasties aukstumā, kas pa cauruli iet uz leju, un kādā posmā veido rasas punktu. šajā punktā tvaiks kondensējas par ūdeni un pakšķ, radot romantiskus trokšņus. ko darīt? - kurš to lai zin? varbūt caurules auksto posmu taisīt no kāda izolācijas materiāla? varbūt no cauruļvadu izolācijas materiāla, kas no polietilēna putām taisīts?

Re: Pasiivaa maaja
Autors: EjTakTu ()
Datums: 24/11/2007 06:15

Inesei-X
Kasīju, kasīju pakausi, bet kā novērst? Lieta tāda, ka bleķa gabalos jau ieprogrammēta kondensāta klātbūtne. v_t par rasas punktu jau pieminēja. Izejošais gaiss ir silts un mitrs. Ne velti arī siltinātajiem bleķa dūmeņiem opcijās apakšā nāk tāda šaize, kā kondensāta savācējs, ar iespēju šo pa reizei iztecināt. Ja tas ventcaurums arī bēniņos nebūtu siltināts, tad pakšķētu ka bail. Visproblemātiskākais jau ir pats izvads virs jumta. Tur gan saskarsme ar aukstumu, gan visu musonu sākums ;) Varbūt nekorekts jumtiņš vai kāda cita neliela šaize. Bet nevajadzētu par lieku satraukties par sēnēm, no kuru labākās radinieces gatavoja cilvēces glābiņu penecilīnu :) 98% gadījumu izejošā ventilācija tāda arī paliek. Galvenais dabūt pieeju tam ventilācijas stāvvada apakšgalam. Tad jau visu tālāk nokontrolēsi.
Un pats galvenais - nesabojā romantiku ar tehniskiem risinājumiem ;)
P.s.nupat bija romantika- šo ziņu nedrīkstēju pievienot, jo saturā esot ierakstījis s_e_x. Pētīju pētīju, līdz nācaās Tavu niku izlabot šamējais takš satur - I-n-e-S-E-X- :D

Re: Pasiivaa maaja
Autors: IneseX ()
Datums: 26/11/2007 16:23

Ej tak tu
Ups, savu niku šādā veidā nebiju iedomājusies lasīt...:)
Paldies par ideju iemontēt kaut kur apakšgalā kondensāta savākšanu.... pasviedīšu to vīra kungam gan viņš izdomās kur un kā.
Skurstenis gan arī ir siltināts, bet varbūt tur kāds kaut ko "noskaudis" no materiāliem!

Re: Pasiivaa maaja
Autors: ROCK ()
Datums: 07/12/2007 05:33

To JanisJanis

par pasivajam majam ir interesanti. Lai kadas iekartas tu izveletos tam ir jabut sertifikatiem par izmantoshanu pasivajas majas, cik mani info, tad tos izsniedz instituts vacija kurhs parbauda tas un sniedz savu atzinumu.

Man ir teikushi un citur es neesmu dzirdeejis, ka tikai tadam kantorim ka ARTIVA ir ventilacijas iekartas ar sertifikatiem izmantosanai pasivajas majas. Iesaku sazinaties, jameejie veel njemaas ar visaadaam konsultaacijaam un baigie aktiivisti, sadarbojas ar visaadiem profsoriem pie kam ari laikrakstos paraadaas.

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********  **     **  **      ** 
 **     **  **     **  **        ***   ***  **  **  ** 
 **     **  **     **  **        **** ****  **  **  ** 
 ********   *********  ******    ** *** **  **  **  ** 
 **         **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **         **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **         **     **  ********  **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727