UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 6
Re: Pasiivaa maaja
Autors: Harijs T ()
Datums: 12/12/2007 16:43

To JanisJanis

Apkurināt ar elektrību arī būs lētāk, ja labi nosiltināsi. www.artiva.lv var sīkāk pastāstīt kā ar elektrību var ierakstīties 20Ls mēnesī uz apkuri. Man pašam ir apkure elektrība+kamīns. Kamīns tad ja pazūd elektrība, vai komfortam.

Re: Pasiivaa maaja
Autors: SS ()
Datums: 13/12/2007 02:14

To Harijs T
Es gan laiari ka pilnigs SS skeptikis tomer nakotnes (nevis ekonomisko apsverumu del) sobrid esmu nosliecies uz Ssukni. Par 80% esmu parliecinats, ka nemsu IVT Greenline zeme-udens ar nostradata gaisa papildus moduli. Diemzel no www.artiva.lv neko laga nevareja saprast, ko tad vini piedava, jo vacu valoda vel neesmu ielauzijies! Par pasivo maju gan pats runat nevaru, jo majai ir paredzeti lieli logi, tacu ar siltinajumu gan neskoposos. Man sienas pirags ir sekojoss: silikata bloki 180 vai 240 (ka kur), + 150 vate +30 pretvejs + koka apsuvuma deli. Jumts - lezens (6 gradi): spares, skerslatojums, OSB 20mm + 280 vate +20 cietais segums + 2 kartas rulla materials. Papildus ir paredzeti logi ar selektivo parklajumu un argona pildijumu. Ceru, ka siltumizolacijai jabut pietiekami efektivai!

Re: Pasiivaa maaja
Autors: ROCK ()
Datums: 13/12/2007 03:30

To SS

Klau par siltumsūkni runajot ir pilnigi vienlago no kā tu ņem galvenais lai zeeni tev pareizi aprēķin sūkņa jaudu, es zinu, ka daži piedāvā izstrādāt projektus atbuilstoši tavas mājas sienām utt. Kas vēl ir ļoti svarīgi tas ir pēc iespējas labāk uzbubēt māju, gan no estētiskā viedokļa gan no blīvuma viedokļa. Cerams, ka tev celtnieki ir normāli un zin ko dara. Esmu dzirdējis visādas nelabas sūdzības par siltumsūkni, ka itkā siltumsūkņa uzturēšanas, jeb apkures izmaksas ir pavisam citādākas (tb lielākas) nekā solīts. Beigu beigās izrādās, ka māja ir uzcelta tik sūdīgi, ka siltums pa visurieni lien ārā un siltumsūknis tik strādā. Šādos gadijumos māja vair nav māja, bet gan šķūnis vai telts, jo to piekurināt ir gandriz neiespējams.
Nonākam pie tā, ka ēkai jāietver visi aspekti, gan siltinājums un tā pielietojums, gan blibuma nodrošināšana lai siltums tīri fiziski nekur netiek no ēkas laukā, tad tev apkures izmaksas būs lētākas. Runājot par ARTIVA džekiem, tie ir labie, gan siltinājuma, gan konsultāciju, ziņā, gan ja vajag pa rīkli arī celtniekiem var iedot. Par vācu valodu runājot viņu mājas lpp, tas attiecas uz labām ventilācijas iekārtām, ja šamējiem piezvana tad tīri labi visu izskaidro. Jo no mana viedokļa raugoties labā mājā bez ventilācijas nu nekā, un pie kam jo lielāks siltuma atguves % jo coolaak, iegūsti reālu ekonomiju.
Opss aizmuldējos! Vienu vārdu sakot domā pats, bet es ieteiktu tomēr padomāt gan par savu, kā ari savu bērnu veselību, jo buvniecibas kvalitāte ai cik cieši ir saistīta ar cilvēka veselību!!

Re: Pasiivaa maaja
Autors: Kriss123 ()
Datums: 15/12/2007 03:40

Fizika ir lieta nopietna un tās likumi arī, tik pat nopietni cik ekonomikas likumi! Kad tiksiet skaidrībā ar pirmajiem, pievēršieties otrajiem - investīcijām vienmēr ir sava cena, nosakiet to pareizi, turklāt mijiedarībā ar fizikas likumiem. Jūtīsietis kā apgaismoti :)

Re: Pasiivaa maaja
Autors: SS ()
Datums: 15/12/2007 04:32

Faktiski dzive realizet var gandriz visu, tacu - cik tas maksas? Vai privatmajai ventilacija par 10000 LVL ir adekvats risinajums? Kadam varbut ja, man par daudz, tadel es skatos uz optialako risinajumu starp cenu un rezultatu! Value for money, ta teikt!
Bet piezvanisu ARTIVAS puisiem, varbut, ka kadu labu domu pamet!

Re: Pasiivaa maaja
Autors: JanisJanis ()
Datums: 07/03/2008 16:14

Vai ir kaut kas labaaks par siltumsukni shajaa pasaulee? Jaa ir:

[www.abc.lv]

+ Paul AHU!

Re: Pasiivaa maaja
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/03/2008 09:32

Jēdzienā "labāks" var ietvert ne tikai siltumefektivitāti, bet arī tādu veselīga mikroklimata parametru kā optimāls gaisa mitrums, ko vairums mūsdienīgo apkures veidu nenodrošina.
Izdevumi tradicionālas, ar ķieģeļiem apšūtas un zāģskaidām bēniņos siltinātas koka mājas apkurei ar malkas krāsnīm pirmsinflācijas perioda cenās bija pat mazāki (aptuveni lats uz mājas kvadrātmetru gadā) nekā skandināvu puspasīvo "3-litru māju" (3 litri šķidrā kurināmā uz kvadrātmetru gadā) kurinot par 40 sant/litrā.

Re: Pasiivaa maaja
Autors: JanisJanis ()
Datums: 10/03/2008 10:03

Mitrums var "ienaakt" caur logu vai caur mitrinaataaju un tam nav sakara ar moderno apkuri. Teoreetiski ja ir griidu apkure mitrumam vajadzzeetu buut lielaakam nekaa ja ir radiatori. Pie nosaciijuma ja regulaari tiek atveerts logs un mitrums ielaists iekshaa. Parlieku razhiiga ventilaacija arii mitrumu samazina.

Re: Pasiivaa maaja
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/03/2008 10:28

Vairums mitruma ienāk no plaušām, ādas, tējkannas un arī no malkas krāsns/mūrīša, ja tāds ir. Caur sienām vairumā gadījumu mitrums iet ārā. Ielaižot auksto gaisu pa logu un uzsildot, tā relatīvais mitrums, lai kāds bijis, samazināsies krietni zem optimālajiem 50%.

Re: Pasiivaa maaja
Autors: alise34 ()
Datums: 11/06/2010 23:35

Paceļu.
Kas jauns pasīvo māju jomā?
Kam tādas ir - kā ekspluatējas? Kādas izmaksas?

Pašreizējā: 5 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **        **  **     **   ******  
 **     **  ***   **        **  **     **  **    ** 
 **     **  ****  **        **  **     **  **       
 *********  ** ** **        **  **     **  **       
 **     **  **  ****  **    **  **     **  **       
 **     **  **   ***  **    **  **     **  **    ** 
 **     **  **    **   ******    *******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727