UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 6
Re: elektriba
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 26/11/2007 05:56

Rozetes un slēdžus iedalu divās lielās grupās
- ar skrūvjspailēm (laika patēriņš uzstādot palielinās par 10-20 % izmantojot elektrisko skrūvgriezni)
- ar atsperspailēm
pārējās nianses par "labajiem/sliktajiem" slēdžiem/rozetēm es uzzinu apmeklējot veikalu, kur tādus pārdod vai arī internetā.
no mana, kā elektriķa puses skatoties tie sliktākie gadījumi ir tie, kuriem jāpatērē ilgāks laiks uzstādot.

Profs ir OK, līdzīgu veikalu Latvijā nezinu, kāds teiks, ka ir vēl ENERGO, jā ir, bet tur nav tas, kas ir profā - siemens, jung utt. Vienīgais PROFa mīnuss ko esmu pamanījis ir sadales kastes, tur to gandrīz nav. Jā un ja pareizi atminos, tad WAGO spailēm ar šiem tur problēmas, vismaz kad es biju pēdējo reizi.

Man rezumē ir tāds - iepērcies ENERGO, ja kautko tur nevar dabūt tad uz PROFU. Un ja vēl izdodās dabūt 30 % atlaižu karti PROFĀ!

Autors: gamu ()
Datums: 26/11/2007 09:51

energo ir tas, kas uz maskavas ielas? nez, man skiet, ka ir otradak, profa ir viss..

Autors: spk ()
Datums: 26/11/2007 17:41

A par spailēm sauc tās vietas, ar kurām rozete iekrampējas sienā, vai tās vietas, kur jāiedabū vadu gali? :)

Autors: EjTakTu ()
Datums: 26/11/2007 18:36

vadu gali

Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 26/11/2007 20:58

Jā, bet PROFS ir dārgāks.

Autors: gamu ()
Datums: 27/11/2007 00:47

man ir 25% atlaide :)

Autors: kips ()
Datums: 27/11/2007 02:34

PAKLAU VECIIT ,A KUR GARANTIJA KA VADIEM KONTAKTS BUUS RIKTIIGS UN LAIKA GAITAA NEDZIRKSTEĻOS?

Autors: kips ()
Datums: 27/11/2007 02:38

p.s bij domaats par tiem ar atspereem .

Autors: EjTakTu ()
Datums: 27/11/2007 03:50

Visas mājas, kuras nodegušas, lielākoties ir bijušas ar skrūvējamiem kontaktiem :D Tātad neviens veids, bez kaut kādas minimālas apkopes (pārbaudes), negarantē neko. Mierinājumam var teikt, ka ugunsdzēsības signalizācijas sistēmās arī atsakās no skrūvējamiem vadu savienojumiem.
Vēl jāatzīmē, ka pliks skrūvju savienojums bīstams ar to, ka nezinot kur spēku likt, var aizlauzt vadu. Skrūvju savienojumos ar plāksnītēm atkal liekot zem viena savienojuma vairākus vadus var šamējos nevienmērīgi nospriegot, u.t.t., u.t.j.p.
Vienu vārdu sakot, visa veida savienojumos, pie noteiktiem nosacījumiem, ir iespējama dzirksteļošana. Jebšu, parastiem vārdiem sakot, - sliktam dejotājam pauti traucē :D

Autors: Nezinu ()
Datums: 27/11/2007 04:17

Un kā ar statistiku, kā domā cik Latvijā ir pievienotas rozetes ar skrūvējamām un cik ar atsperspailēm? Nu es par tiem ugusgrēkiem, domāju pēc tā spriest nevar, vēl jo vairāk vai cēlonis bija tieši rozete. Man jau gan liekas ka skrūvējot divas dzīslas vienā spailē piespiežas labāk šeit, nevis atsperē.

Pašreizējā: 2 no 6

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ***   ***  **     **  ***   ***  **     ** 
 **        **** ****  **     **  **** ****  **     ** 
 **        ** *** **  **     **  ** *** **  **     ** 
 **        **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **    **  **     **  **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.