UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: elektriba
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 27/11/2007 04:32
Nu tad arī paliec nezinot, jeb vēlreiz(varbūt pirmoreiz) apgūsti fiziku(precīzas klases vielu nepateikšu), kur bija minēts par vielu izplešanos un saraušanos pie dažādu temp. ietekmes.
Vēl tie papildus cēloņi ko EjTakTu minēja par vadu pārspiešanu.
btw, tad jau sen tādas lietas kā WAGO spailes būtu noņemtas no ražošanas un lietošanas. Bet kautkā tās jau tiek lietotas vairākus desmitus gadu un neesmu dzirdējis nevienu sliktu atsauksmi.
Kautkur(liekas, ka izstādē) manīju jaunākās paaudzes automātus arī uz atsperspailēm, veikalā gan vēl neesmu tādus redzējis.
btw, tas pats kontakts, kas ir katrā slēgiekārtā(automāts, slēdzis, ...) vairumā gadījumu arī ir uz atspersavienojuma principa.
Lampiņu ar skrūvējam patronā kurā ir atspersavienojums. Arī rozetēs.
nu gan izplūdu :).
Vēl tie papildus cēloņi ko EjTakTu minēja par vadu pārspiešanu.
btw, tad jau sen tādas lietas kā WAGO spailes būtu noņemtas no ražošanas un lietošanas. Bet kautkā tās jau tiek lietotas vairākus desmitus gadu un neesmu dzirdējis nevienu sliktu atsauksmi.
Kautkur(liekas, ka izstādē) manīju jaunākās paaudzes automātus arī uz atsperspailēm, veikalā gan vēl neesmu tādus redzējis.
btw, tas pats kontakts, kas ir katrā slēgiekārtā(automāts, slēdzis, ...) vairumā gadījumu arī ir uz atspersavienojuma principa.
Lampiņu ar skrūvējam patronā kurā ir atspersavienojums. Arī rozetēs.
nu gan izplūdu :).
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 27/11/2007 06:13
Neesmu nekāds domu gigants :D bet man domāt, ka drošuma ziņā nav lielas šķirbas. Viss iet uz to, ka ražotājs bišķīt domā par produkta noietu (neaizmirstot protams materiālu ekonomiju ;) ). Ar ko var pievilināt potenciālos pircējus el.komponentu ražotājs? Nu dizains. Tik plaša izvēle, ka sevišķi neizcelsies. Ar drošumu, kvalitāti. Tas prasa bieži vien neadekvātus izdevumus, kas sadārdzina produktu. Atkal diezko neieskrieties. Montāžas ērtums un ātrums. Šajā lauciņā tad var mazliet izvērsties. Iemesls te tāds, ka vairumu tomēr iegādājas būvnieki(elektriķi u.c.), nevis produkta gala lietotāji(pasūtītāji). Un būvniekiem svarīga darba ražība, produkta montāžas ātrums.
bla, bla, bla :D
bla, bla, bla :D
Autors:
gamu
()
Datums: 27/11/2007 13:26
ja, skolā ar gazes degli sildija loditi lidz tam, kamer ta saravas un izkrita cauri gredzenam. nedomaju, ka vads sarausies lidz tam, ka izleks no spilem. tad jau sen parasta 16A rozete bus sakususi...
Autors:
v_t
()
Datums: 27/11/2007 15:42
vai tu esi pilnīgi drošs, ka sildīja lodīti?
Autors:
VST&draugi
()
Datums: 27/11/2007 18:24
Taa arii isti nesapratu kuri saienojumi ir labaaki, tie kuri ir saskruvejami ar skruuveem vai ar wago tipa savienotajiem. Kas jums sakaams par TORIXu?
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 27/11/2007 18:40
TORIX ir vēsture, bet labāks par skrūvsavienojumu(ja pareizi uzstāda), neiesaku lietot alumīnija vadiem.
Autors:
kips
()
Datums: 27/11/2007 18:54
EJ TAK TU . AR TEVI TE BEZTOLKU RUNAAT .TAVS UZSKATS KA TU TIK PROTI .KAPEEC MAAJAS STAAVEEJA 100 GADUS UN NEDEGA .KAA TIK IELAIZ BAIGOS SPECUS IEKSHAA REMONTEET UN LIKT VISU TO MODERNO ,MAAJINJAS NU I MEEMESI NEIZVELK ,PAT VEEL I REMONTS NAV PABEIGTS KAA GAILIS JUMTAA . ES TO NEATTIECINU UZ KAADU KONKREETU PERSONU BET TIKAI BRIIDINU CILVEEKUS UZMANIITIES NO PAARGUDRIEM SPECHUKIEM .DAUDZ LIELAAKAS GARANTIJAS IR VECO ELEKTRIKJU -PENSIONAARU DARBAM .UN PIE TAM KRIETNI LEETAAK .
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 27/11/2007 19:33
Kips
Ko ta runā un jautā beztolku? Un lasi arī beztolku. Kur rakstīts, ka es tik protu? Tu prasi viedokli, Tu viņu arī dabū. Elektrība nav mans maizes darbs, taču attāls sakars ir. Tā kā no bērnu dienām tēvs to lietu ierādījis, sen esmu ar elektrību uz tu. savus 30 gadus tomēr tai attīstībai sekots līdzi. Pašam vecs vonungs, tā kā uz savas ādas, sakarā ar remontiem un pārbūvi, šis tas pamēģināts tomēr ir.Ir palīdzēts radiem, draugiem, kaimiņiem - visiem bez atlīdzības. Nu vienu vārdu sakot elektriķim Mārim maizi nost neņemu (nav tas apjoms), bet barot arī nebaroju ;)
Tas nekas, ka forumā gadās arī pārgudrības - tā ir tikai informācija. Un diemžēl še arī pensionāru pamaz :(
Ko ta runā un jautā beztolku? Un lasi arī beztolku. Kur rakstīts, ka es tik protu? Tu prasi viedokli, Tu viņu arī dabū. Elektrība nav mans maizes darbs, taču attāls sakars ir. Tā kā no bērnu dienām tēvs to lietu ierādījis, sen esmu ar elektrību uz tu. savus 30 gadus tomēr tai attīstībai sekots līdzi. Pašam vecs vonungs, tā kā uz savas ādas, sakarā ar remontiem un pārbūvi, šis tas pamēģināts tomēr ir.Ir palīdzēts radiem, draugiem, kaimiņiem - visiem bez atlīdzības. Nu vienu vārdu sakot elektriķim Mārim maizi nost neņemu (nav tas apjoms), bet barot arī nebaroju ;)
Tas nekas, ka forumā gadās arī pārgudrības - tā ir tikai informācija. Un diemžēl še arī pensionāru pamaz :(
Autors:
VST&draugi
()
Datums: 27/11/2007 19:33
Kas jums sakaams par preseejamiem savienojumiem kurus uzpresdee ar specialajam stangaam?