UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: elektriba
Autors:
Vito Karleone
()
Datums: 27/11/2007 19:43
Mans verdikts par tēmu: Katram materiālam ir savi plusi savi mīnusi (kautvai NIKO slēdži, kas dizaina un izturības ziņā neatpaliek no Siemens, bet maksā Ls1,2 - 1,5). par meistaru izmaksām varu teikt - man sastopamie ņem nevis par točku, bet par stndām vai māju kopumā. Vēl viena opcija privātajam vajadzībām - ja firma ir notāmējusi tik, tad šīs pašas firmas elektriķis haltūras veidā paņems tieši uz pusi mazāk. Tās pašas firmas cits elektriņis no darba brīvajā laikā par Ls25 veiks mērijumus un izsniegs papīru. Pēdējās izmaksas no pieredzes - 70 kvadrātmetru trīsistabu miteklis ar vairāk kā 50 dažāda tipa gaismas ķermeņiem un ap 20 slēži, kontakti pa elektriķa darba līniju izmaksāja 200 latus. Un ir gan pārslēdži, gan slēptās dienasgaismas un citas fīčas. Un vis kam jādarbojas, darbojās. Elektriķis strādāja pa vakariem, ikreiz paņemot 20-40latus.
Autors:
elektriķis
()
Datums: 28/11/2007 03:57
kaut kā neticas,ka pa pieciem vakariem to visu var izdarīt...
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 28/11/2007 06:28
njā, kādreiz veči ņēma litros :). Vispār jau es ar ņemu par stundām, tikai ne tieši, t.i. rēķinot darba izmaksas es paralēli piemetu cik daudz laika man tas prasīs un tad arī rodās gala cīpars :).
bet nu Vito Karleone aprakstīto dzīvokli par tādu naudu es būtu gatavs taisīt kādus 5 gadus atpakaļ :). ... un kam nav jādarbojās - nedarbojās :)
bet nu Vito Karleone aprakstīto dzīvokli par tādu naudu es būtu gatavs taisīt kādus 5 gadus atpakaļ :). ... un kam nav jādarbojās - nedarbojās :)
Autors:
gamu
()
Datums: 28/11/2007 09:04
nja.. pēdējais man bija 1 ist. dzivoklis.. uzbūvejām pa ~ 240 + pat durvis ieelojam :D
Autors:
Vito Karleone
()
Datums: 28/11/2007 17:41
Ak jā - piemirsu pateikt Latvijas ģeogrāfiskās atšķirības. Ir Rīga un un Nerīga, ar visām izrietošajām izmaksām. Un kas attiecās uz 5 vakariem - kas tur nav paveicams ja ir sagatavotas elektrības izpildshēmas un projekts. Cik tad laika aizņem vadu "samešana", kad salikts reģipsis - caurumu urbšana nomērītajās vietās u.t.t. Laika patēriņa problēmas jau sākās tikai tad, kad elektriķim ir jāsāk funktierēt, ko nu darīt, vai arī uz vietas ir jāprot izpatikt negaidītajiem pasūtītāja sapņu uzplūdiem. Bet ja ir gan tehniskais, gan dizaina projets - tikai jādarbojās. Un protams nevar aizmirst to, ka ja elektriķis no darba brīvajā laikā (papildus pamatalgai un pluss ar "dabā pieejamajiem ietaupītajiem" materiāliem) var nopelnīt Ls200 5 dienu laikā - vai tad tas izklausās par lētu un murgainu?
Katram savs liktens ir,
Kāds nu kuram lemts.
Vienam tiek - vairāk dots,
Bet no otra - vairāk ņemts :-)
Katram savs liktens ir,
Kāds nu kuram lemts.
Vienam tiek - vairāk dots,
Bet no otra - vairāk ņemts :-)
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 28/11/2007 18:48
Nevienam savus pakalpojumus neuzspiežu, ir gadījumi, kad uzreiz pasaku, ka, ja grib pa lēto, tad lai meklē citu.
bieži vien tas elektro- projekts nekam nav derīgs dēļ izpildījuma(nē, nu gadās, ka viss smalki sazīmēts un atliek tikai pavingrot), bet pa to laiku(starp projekta izstrādi un realizāciju) pasūtītājs jau ir 10x pārdomājis kurā vietā un ar kuru kāju ko grib slēgt.
bieži vien tas elektro- projekts nekam nav derīgs dēļ izpildījuma(nē, nu gadās, ka viss smalki sazīmēts un atliek tikai pavingrot), bet pa to laiku(starp projekta izstrādi un realizāciju) pasūtītājs jau ir 10x pārdomājis kurā vietā un ar kuru kāju ko grib slēgt.
VAJAG ELEKTRIĶI !!!
Autors:
GS
()
Datums: 09/12/2007 06:25
Ja ir kāds, kas grib un spēj ierīkot elektroinstalāciju un kastes uzstādīšanu pie mājas Bīriņos jaunbūvē - zvana -
Māja - zem jumta 200 m2.
Točku skaitu nezinu, padaudz (vairāk kā 50).
Laiks - starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu (var vēl kādas dienas pēc).
Samaksa par darbu korekta 50/50. materiālu iegāde kopīga pēc piestādītās specifikācijas, Zaļā pūķa brāļiem padoms - netraucēt.
Gatis
26692929.
Māja - zem jumta 200 m2.
Točku skaitu nezinu, padaudz (vairāk kā 50).
Laiks - starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu (var vēl kādas dienas pēc).
Samaksa par darbu korekta 50/50. materiālu iegāde kopīga pēc piestādītās specifikācijas, Zaļā pūķa brāļiem padoms - netraucēt.
Gatis
26692929.
Autors:
nv
()
Datums: 27/12/2007 20:25
Kas tie pa niko slēdžiem un kur var dabūt? Pašariju pa veikaliem, bet tādus neredzēju. Daudzcildinātajā profaa gan nebiju :-)
Autors:
PUSMUĻĶIS
()
Datums: 04/01/2008 01:28
nU KO TU? pROFS IR DĀRGS VEIKALS, TAK CENAS SALIDZINI!!! jA NU VIENĪGI UZ AKCIJU VAR PANJEMT ŠO TO, BET SAVĀDĀK NU NEKĀDI!!!!
Autors:
spk
()
Datums: 18/01/2008 00:11
A kurš beigu beigās ir lēts veikals, kurā ne tikai praislists ar maziem cipariem, bet arī reāli ir stafs uz vietas?
Vēl jautājums - ar ko reāli atšķiras "strāvas noplūdes atslēdzējs" no "kombinētais strāvas noplūdes atslēdzējs"?
Vēl jautājums - ar ko reāli atšķiras "strāvas noplūdes atslēdzējs" no "kombinētais strāvas noplūdes atslēdzējs"?