UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: Rx ()
Datums: 25/01/2008 03:15

Nez kur tas suns ... bet manam dziļūdens sūknim kombinētam ar izplešanās trauku tas (izplešanās trauks- boileris) guļ horizontāli un pievads sānos centrā vidū. Pats tas nekratās, bet Paņem atsevišķu tukšu izplešanās trauku un pakrati! Iekšā jūtama bumbas sišanās. Bet viens man ir atsevišķi nopirkts , sarkanais, pēc nedēļas paskatīšos kas virsū uz šiltes zīmēts- rakstīts, (nopirku lai izmantotu eksperimentāliem mērķiem....). Kāpēc gaiss iekšā traucē spiediena uzturēšanu, lēkā spiediens? (Senāk padlaikos, dzerūdenim lika lielu boileri, ko pildīja ar ūdeni no apakšas un gaiss palika augšā, kā gaisa spilvens spiediena uzturēšanai sistēmā. Tur arī bija atslēgšanas monitors. Un nekas nelēkāja. Pumpēja ar Komunaļņiku. Bet cenrtrālapkurei vēl jo mazāk - spiediens lēkā ļoti lēni....Un ja arī sistēmā paliek gaiss- tas kalpo kā buferis- spiediena izlīdzinātājs un neko sliktu nedara, izņemot to ka nonākot automātiskajā atgaisotājā izplūst atmosfērā. Un reizē ar to, samazinot sistēmas spiedienu.

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 26/01/2008 01:16

aaaa Jebkuram izstrādājumam, kam ir obligāts horizontālais novietojums, tas ar uzsvaru tiek atzīmēts gan pasēs, gan montāžas instrukcijās. Izplessnās trauku montāžas obligāts nosacījums ir cits: brīva pieeja pie ventiļa, lai būtu iespējams kontrolēt un vajadzības gadījumā arī papildināt spiedienu. Šobrīd 80% apkures sistēmu izplešanās trauku tiek izgatavoti ar gofrētu tērauda membrānu, kura tiešām sakratot tukšu trauku grab. Pārbaudot izplešanās traukus, der pievērst uzmanību tam, ka atrodas "meistari", kas pirms tiem ievieto pretvārstus vai krānus, kurus bieži vien atstāj aizvērtus. Izplešanās trauks pieder pie drošības grupas aprīkojuma un tiek pievienots pie apkures sistēmas bez noslēgarmatūras: vietu kur tiek pieslēgts izplešanās trauks uz apkures sistēmas atslēdz ar diviem krāniem, pirms un pēc pieslēguma vietas.

vgy7

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: Rx ()
Datums: 26/01/2008 04:41

Tā kā parādijās sportiskā interese, palasījos un atradu to ko domāju,rakstīju.Skat zīmējumu: [www.teletherm.ru] Te redzams, ka sākuma stāvoklī gaiss membrānā aizņem visu tilpumu un iepildot ūdeni, nekāds būtisks gaisa daudzus ūdens daļā neparādās. Arī kratot- šī membrāna sitās pie sienas...Par tērauda gofrām tā arī neieraudzīju. Un kā var gofra divas reizes mainīt tilpumu.... Bet kapēc jāuztur sākuma stāvoklī 1.5 atmosfēras? Tāpēc ka iepildot ūdeni, sistēmā strauji pieaugs spiediens līdz 1.5 atmosfērā, bet tālāk uzpildot, trauka tilpumu piepildot par pusi, spiediens pieaugs līdz 3 atmosfērām. Tapēc arī ārēji trauka tilpums ir vismaz divas reizes lielāks kā ūdens darba tilpums.(Gāzu likumos spiediens reiz tilpums ir konstante). Jeb divas reizes samazinot gāzu tilpumu, spiediens pieaug divas reizes, tā sakot vienkāršotā veidā. Spiedienu sistēmā vajag lai: ūdens nevārītos pie 100 grādiem, sūknis neradītu kavitācijas burbuļus. Var uzturēt sistēmā augstāku darba temperatūru. Ja gaisa pretspiediena nebūs vai tas būs mazs, tad tā kā ūdens ir nesaspiežams, spiediens sistēmā ļoti strauji pieaugs pie mazas tā izplešanās un būs avārija.

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: rs ()
Datums: 26/01/2008 04:42

Izplešanās traukam montāžas veidz nav īpaši svarīgs-ja arī tur paliek bišķi gaiss-kā pareizi pieminēja Rx tas tās pašas izplešanās trauka funkcijas vien pilda. iesaku pamēģināt iebāzt pirkstu izplešanās trauka ūdens pieslēguma vietā(to var pat bodē paprovēt, tik dažiem laikam tur kaut kādz sietveidīgais priekšā)-tad sapratīsiet, ka membrāna aizņem visu tilpumu..Par noplūdi-pārbaudi vai izplešanās trauka gaisa spiediens pie tukšas sistēmas ir apm 0,3-0,5 bar zemāks par'statisko ūdens spiedienu apkures sistēmā. Ja ir-tad izplešanās trauka problēmu atmet. Vēl montieriem patīk drošības varstus pa tiešo pieslēgt kanalizācijai-līdz ar to iespējamā sulošanās nav redzama. Nu un treškārt-ja apkures caurules iet zem pagraba grīdas...pats saproti...:D

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 26/01/2008 08:24

Tāpēc ka iepildot ūdeni, sistēmā strauji pieaugs spiediens līdz 1.5 atmosfērā, bet tālāk uzpildot, trauka tilpumu piepildot par pusi, spiediens pieaugs līdz 3 atmosfērām

Tas nu gan nebūs īsti pareizi, izplešanās traukā pretspiediens nepieaugs 2X, ja izplešanās trauka sākotnējais spiediens lielāks par apkures sistēmas darba spiedienu, tad izplešanās trauks vienkārši nestrādās. Pretspiedienam izpelšanās traukā jāatbilst iekārtas statiskajam augstumam un izplešanās trauka tilpumam jāatbilst sistēmas tilpumietilpībai.

vgy7

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: ARMANDS F ()
Datums: 26/01/2008 21:19

Nesaprotu kāpēc gaisa spiedienam iekurinot katlam irjābūt 1.5atm.,man tas sākuma stadijā ir 0.5 līdz 1.Kurinot spiediens ir 2.3 pie 60-70grādiem.Tālāk pie 2.5 nostrādās drošības vārsts.Par sūkni,jā tas arī būtiski ietekmē spiedienu,bet šo uzregulēju lai ieslēdzas pie 40grādiem.Par izplēšanos trauku,tas uz 18litriem pie 1.5 atm.Es uzskatu,ka cilvēkam slikti atgaisota sistēma,bet man personīgi bija jānomaina atgaisotājs,kurš gaisa vietā,laiku pa laikam suloja.

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: Rx ()
Datums: 26/01/2008 23:59

vgy7 saka:ja izplešanās trauka sākotnējais spiediens lielāks par apkures sistēmas darba spiedienu, tad izplešanās trauks vienkārši nestrādās. Pretspiedienam izpelšanās traukā jāatbilst iekārtas statiskajam augstumam un izplešanās trauka tilpumam jāatbilst sistēmas tilpumietilpībai. Bet Rx saka:Izplešanās trauks strādās vienmēr ja ūdenim būs kur izplesties un palielinoties sistēmas spiedienam tas nesasniegs augstāko pieļaujamo dotajai sistēmai.Pretspiedienam nav nekāda saistība ar statisko augstumu (kas vispārtas tāds?)Pareizi laikam teikt: sistēmas darba spiediens. Un vienkāršoti, izvēloties izplešanās tilpumu, kas jādemferē , lieto tabulas, bet vienkāršoti: 10% no ūdens daudzuma. Un gāzu likums saka ka sapiežot gāzi 2 reizes, spiediens arī pieaug divas reizes. Armanda gadījumā izplešanās trauks ir par mazu, jo neatkarīgi no temperatūras spiedienam sistēmā nevajadzētu būt mazākam par 1 atmosfēru. Tas tāpēc, ka karstot krāsnij, pie sieniņām ir liela temperatūra un ūdens sāk vārīties , ja nav papildus spiediena. Tas ienes sistēmā gāzi. Tā veicina koroziju, samazina sīltummnesēja plūšanu. sūknis neietekmē sistēmas spiedienu (teorētiski jā, bet praktiski-nē, salīdzinot procentuāli ar priekšpiedienu sistēmā, kas teiksim ir 1.5 atmosfēras. Sūkni krāsns sistēmā jāieslēdz pie vairāk kā 60 grādiem, lai sasilstot ūdens masai pašā krāsnī paietu mazāks laiks, laiks, kad raso sienas. Priekšpiediens izplešanās traukā ļauj pie maza tilpuma uzturēt vēlamās spiediena robežas- mazs trauks (litri tik, cik izpletīsies šķidrums) Bet darba spiediens- neviss no nulles līdz kautkam, bet no 1.5-3, vai5 (kā nu kuram).

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: pip ()
Datums: 27/01/2008 00:41

man shk,iet ka juus nemaz nezinat cik ir jaabuut spiedienam izplesh. bundulii pirms attaisa kapsventili nju kraanu uz izpleshanaas trauku, jaabuut 0.9

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 27/01/2008 01:13

Rx kā var spriest par apkures sistēmu, nezinot elementārus jēdzienus?
Ja katls atrodas pagrabā un sistēma ir vaļējā ar atklāto izplešanās trauku uz bēniņiem 10 m augstumā, tad pie apkures katla vienmēr būs spiediens 1,0 atmosfēra, jo kā skolā mācīja: 10 metri ūdensstaba spiediena līdzinās svaram 1 kilograms uz kvadrātcentimetru.
Ja izplešanās trauka pretspiediens ir lielāks par spiedienu apkures sistēmā, tad izplešanās traukā neieplūdīs ne grams ūdens un tas nestrādās, jo ja gāze spiedīs membrānu ar svaru 2 kg uz kvadrātcentimetru, bet ūdens spiedīs ar svaru 1 kg uz kvadrātcentimetru, uz kuru pusi pārvietosies membrāna?

vgy7

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 27/01/2008 01:20

pip izplešanās trauka pretspiediens 0,9 atbilst 9 metriem statistiskajam spiedienam, tas ir izplešanās trauks pagrabā normālai divstāvu mājai. 90% privātmāju tā arī būtu jābūt.

vgy7

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   *******    ******    ******   **     ** 
 **  **  **  **     **  **    **  **    **  ***   *** 
 **  **  **  **     **  **        **        **** **** 
 **  **  **   ********  **        **        ** *** ** 
 **  **  **         **  **        **        **     ** 
 **  **  **  **     **  **    **  **    **  **     ** 
  ***  ***    *******    ******    ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727