UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: TV/Sat
Autors: Rx ()
Datums: 26/03/2008 19:26

Var protams likt 4-1 DisecQ komutatoru, četras LNB Single- Universal, vienu SAT uztvērēju un skatīties četru Satelītu visus signālus, protams brīvos un ja varat...atkodēt tos.

Re: TV/Sat
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/03/2008 13:13

Zvaigznes slēgums kabeļiem nozīmē to, ka no katras rozetes kabeļi tiek vilkti uz vienu kopēju centru, kur tad tie tiek sakomutēti. Ar tām orģinālajām TV rozetēm ļoti daudzi ir ieberzušies. Tur gan virsū ir skaidri uzrakstīts, cik liels vājinājums ir, bet vai tad kāds to lasa. Nelaime jau tā, ka parasti TV kabeļus velk labākā gadījumā elektriķis, bet sliktākajā celtnieki, kuri jau no celtniecības darbiem neko nejēdz, bet par decibeliem, spliteriem,F konektoriem un filtriem vispār nav ko runāt.

Re: TV/Sat
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 27/03/2008 13:44

Šajā sakarā es daru tā, ka visu to "pakaļu" brutāli amputēju, no otras puses tiek "ievadīts" gan SAT gan TV kabelis, kuram ārpusē pievieno attiecīgos "mammu vai papu", kas neļauj kabelim līst atpakaļ. Tad nu tajos štekeros sprauž otrus galus. Jautājums - nafig tāda meditācija? Tikai tāpēc, ja skaistā elektrokontaktu un TV/SAT kontaktu grupa ir redzamā vietā vai arī plakanais TV ir piekārts pie sienas, tomēr skaisti izskatās ka visi pričendāļi nāk ārā no skaistas un vienādas slēdžu/kontaktu grupas un nekas nekur nekarājas. Šajā variantā nav nekādu stiķu aiz reģipša un nav nepieciešamas nekādas elektroniķa vai "optometra" iemaņas.

Re: TV/Sat
Autors: Intars ()
Datums: 28/05/2008 00:49

Sveiki!!
Paskaidrojiet, lūdzu, kāds vai vienam šķīvim ir iespējams pieslēgt 2 teļukus un kā tas darās,vai ir jāpērk vel viens tuners???? Paldies :))

Re: TV/Sat
Autors: Didzisp ()
Datums: 28/05/2008 08:42

Ja apmierina, ka abi TV rāda vienu un to pasu programu, tad var iztikt ar vienu uztvērēju. Vienu TV pieslēdz pa videoieeju, bet otru pieslēdz pie uztvērēja augstfrekvences modulātora(protams, ja tāds ir). Ja grib uz abiem TV vienlaicīgi skatīties dažādas programas, tad vajadzēs ne tik vien divus uzrvērējus, bet arī jaunu galviņu ar divām neatkarīgām izejām.

Re: TV/Sat
Autors: gamu ()
Datums: 29/05/2008 00:31

nesmu gruzi specialists, bet zinu, ka ir tads rooters, kurs palaiz visas frekvences, lai visa maja var reedzet visas programmas, neatkarigi no tv kastishu skaita.

Re: TV/Sat
Autors: Didzisp ()
Datums: 29/05/2008 08:35

SAT TV nav nekāds datortīkls un nakādus rūterus tur neizmanto. Personīgā mājā nav citu variantu, kā tikai SAT galviņa ar divām vai četrām izejām un attiecīgi vairāki uztvērēji priekš katra TV. Tikai tā var ar katru TV skatīties savu programu. Cita lieta lielie kabeļtīkli. Tur galvas stacijā uz katru programu stāv savs uztvērējs un tālāk pa kabeli klientiem jau pienak gatava programu pakete. Priekš privātmājas šāds variants ir pārāk dārgs un pilnīgi bezjēdzīgs.

Re: TV/Sat
Autors: EjTakTu ()
Datums: 29/05/2008 09:04

Rūteris, kas palaiž visas frekvences - tas skan lepni ;) Jāpiekrīt Didzim, ka izmantojot kabeļtelevīzijas metodi, lai redzētu kaut vai 40 čanneļus vajadzīgas vismaz piecas 8izeju galvas, vairākas bļodas, 40 uztvērējus, 40 modulātorus, spliterus pēc vajadzības. Un kabeli gandrīz tikpat cik normālā variantā bez pārveidošanas TV spektrā. Pie kam tos 40 čanneļus būs grūti salāgot, lai viens otram šaizi netaisītu. Cenas starpība arī nenormāla...

Re: TV/Sat
Autors: aaaa ()
Datums: 29/05/2008 11:19

Jautājums tuvu tēmai: elektriķis savilka kabeļus nākotnes satelītšķīvim: vads no ārpusmājas pa taisno pienāk pie sienas, kur būs TV. Viņš atteicās likt ligzdu, bet atstāja tieši laukā no sienas 2m garu kabeli, jo saka, ka katrs savienojums pasliktinot signāla kvalitāti, un, ka pats labākais esot, ja no šķīvja vads bez savienojumiem pa taisno iet uz tūneri. Vai tā ir? Tas vads tā nesmuki izskatās, lai gan aiz sekcijas jau principā po.

Re: TV/Sat
Autors: v_t ()
Datums: 29/05/2008 11:38

kas notiktu, ja nebūtu televīzijas?
būtu baigi labā štelle! cilvēkiem būtu vairāk laika, ko veltīt saviem līdzcilvēkiem.


Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **    **  **     **        ** 
 **     **  **     **   **  **   **     **        ** 
 **     **  **           ****    **     **        ** 
 *********  ********      **     **     **        ** 
 **     **  **     **     **      **   **   **    ** 
 **     **  **     **     **       ** **    **    ** 
 **     **   *******      **        ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727