UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: lāpsta ()
Datums: 16/02/2009 19:21

Vairākus gadus strādājām ar Gardena lāpstām, apzaga objektā vagoniņu, pamazām visu iegādājāmies jaunu, bet izrādās ka ērta lāpsta mūsu valstī ir deficīts, ja kāds zin kur var dabūt Garden Kanādas lāpstas, dodiet ziņu. Cilvēks, kas racis ar kārtīgu lāpstu, to sapratīs.

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: Rx ()
Datums: 16/02/2009 21:05

Pameklēju Googlē, bet precīzu lāpstas bildi neatradu. Varbūt ka vairs tādas neražo? Ieliku tās bildes par ko rakstīju:Dzeltenais, galīgi sliktais rokturis:
[www.prestonhardware.com]

Lāpstiņas forma:

[www.ps.vistaridgemall.com]
Vai pati lāpsta: (Firma cita...)
[www.diytools.co.uk]

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: Rx ()
Datums: 16/02/2009 21:27

Atradu pareizās firmas lāpstas bildi ar tādām pašām etiķētēm , bet izskatās ka vairs nav to Zilo Gumijas ērto rokturu. Dzeltenais galīgi garāmmm Te: Te ir tā pareizā, tikai rokturis zils, ar gumiju:
[www.envisionsecure.net]

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/02/2009 08:09

Rx - jā, tieši šīs formas lāpstas rullē, izliekums, kam senči meklēja īpaši līku koku, tur norealizēts pie pašas šķipeles. Laikam bija nevis Gardena, bet Garant (uzlīmes sej jau noplēstas). Rievainais plastmasas rokturis man ir mašīnā stāvošajai lāpstai, šad tad ir nācies arī pastrādāt ilgāk, bet neko, pie +10°C un zemāk gan vienmēr strādāju ar cimdiem. Citām gan ir metāla ar koku vidū, pie kam neviens vēl nav izkustējies. Man gan radās jautājums, kas notiek ar stiklašķiedras rokturī esošajām šķiedrām, strādājot ar pliku roku?

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: Rx ()
Datums: 17/02/2009 09:48

Re , cik vienadi spriedumi! Prieks ka ar tadām domām neesmu viens. Tagad tiešām redzēju tikai ar dzelteno rokturi. Būs vien tā jāpērk, un jāmēģina tjūningot rokturi. Par cimdiem: Protams tā būtu pareizi, tikai kapēc tādas rievas rokturī? Kāda tā doma? (Līdzīgi dažai knīpstangai rokturos tadas pumpiņas, ka saspiežot sāp plauksta.). Ar stika šķiedras rokturi neesmu stradajis. Bet vienreiz gribēju citiem mērķiem papucēt tādu rokturi ar smiļpapīru un.....palika ass kā stiklavate. Tikai stipra laka jaliek virsū. Varbūt tā var ko glābt.

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/02/2009 10:26

Pieņemu, ka vismaz karstā laikā labāk ar rievām nekā bez (protams, vēl labāk koka rokturis). Paštaisīta krēsla pamatni un atzveltni esmu aplīmējis ar 1 cm biezu PE tūristu tepiķīti, toties ar ø 8 mm vēdcaurumiem ik pa 3 cm un sēdēt nav problēmu pat vasarā. Vai vēl kautkur var nopirkt koka rullīšu starpliku auto sēdeklim? Tāpat man pietrūkst piržcaurumu mūsdienu velosipēdu sēdekļos.

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: aaaa ()
Datums: 17/02/2009 10:54

Ja nav noslēpums, ko jūs tik šausmīgi daudz un regulāri rokat, lai vajadzētu šitā vienkāršu lāpstu pārvērst par kultu? Par kātiem runājot - kā hoķa kļušku - vajag notīt ar izoleni un lieta darīta.

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: Rx ()
Datums: 17/02/2009 14:12

.....man ir darzs. Un esmu makšķernieks- roku sliekas. Bet dārza darbiem katra ērtība dara laimīgu. Ja tikai, kā šad tad parakt, tad viss vienalga, kāda lāpsta. Tikai ja raksiet divatā, ar dažādām lāpsām, tad starpību sapratīsiet. Bet ko par to. Katram savs skatījums uz lietām.

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: Rx ()
Datums: 17/02/2009 14:15

Starp citu: kātam jābūt ļoti gludam, tad nebūs tulznu. Izolene te neder.

Re: varbūt muļķīgs jautājums
Autors: aaaa ()
Datums: 17/02/2009 14:20

Mans kaimiņš, īsts latgalietis, māca, ka strādāt vajag ar cimdiem - gandrīz vai nav svarīgi, ko dari, tad nebūs nekādas tulznas. Es gan to ne vienmēr ievēroju, bet tad pats sevi arī vainoju :) Protams, ar eketroinstrumentiem strādāt cimdos nedrīkst, bet tas jau tāpat skaidrs. A zemi rokot - nu senkjū, ar plikām rokām tā ir ākstīšanās. Ja kas, tiem, kam liels dārzs, rakt ar lāpstu nav nopietni - tiešām atmaksājas nopirkt vai vienreiz pavasarī iznomāt zemes kultivatoru. Mēs savā krajā visi kaimiņi tā daram - pavasarī ar kultivatoru rokas kājas pūtinot uzrok savu nopietnu pleķīti, tad jau ar lāpstu un grābekli sataisa dobes un visu ko tur vajag.
Viņš, pirmkārt zemi smuki samaļ, aerē, turklāt nav jārok kā tādam ēzelim :)

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********  ********   **     ** 
 **  **  **  **     **     **     **     **  ***   *** 
 **  **  **  **     **     **     **     **  **** **** 
 **  **  **  *********     **     ********   ** *** ** 
 **  **  **  **     **     **     **         **     ** 
 **  **  **  **     **     **     **         **     ** 
  ***  ***   **     **     **     **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727