UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
SAT/TV tiikls
Autors: KB ()
Datums: 01/08/2009 01:16

1) Kaa pareizi izveidot TV un SAT tiiklu maajaa taa, lai var skatities uz visiem TV (4), pie kam uz katra TV savu kanaalu?

Mana saprashana ir taada, ka SAT vajag 4 atsevishkjas galvinjas, un buus 4 atsevishkji kabelji, katrs uz savu TV, pie kam katram TV vajag savu SAT kasti un par katru jaamakksaa aboneshana. Ar parasto TV laikam var iztikt ar vienu kabeli, kas tiek sadaliits. Taatad sanaak uz katru istabu kur TV pa 2 kabeljiem vilkt.

Bet vai tiesham nepastaav kaada iespeja TV uzbuvet lidziigu infrastruktuuru, kaa LAN un Telefona tikliem, kad maajaa ienaak viens telefona un/vai tiikla kabelis, kas ieiet komunikaaciju skapii, kur tad man bus visi ruuteri, switchi, modemi, viideonoveroshana utt un savukaart no shii sakpja ir LAN, TEL, video utt vadi uz visaam rozeteem un ieriiceem pa visu maaju.

2) Taa kaa man pie visiem TV bus pievilkts LAN, vai varbut ir iespejams kaads risinajums kaa palaist TV pa datu tiiklu (atkal ar nosacijumu lai katrs var skatities savu TV programmu)?

Re: SAT/TV tiikls
Autors: Didzisp ()
Datums: 02/08/2009 19:18

Kabeļi, uz katru TV atrašanās vietu, noteikti jāvelk divi un nevajag pirkt dārgās TV rozetes, tā pat tās jāpārtaisa. Labāk rozetes vāciņā kabeļus savienot ar vienkāršu F-F savienotāju par divdesmit santīmiem. Katram TV noteikti vajadzēs savu SAT uztvērēju un citu variantu nav un nekad nebūs. Cita lieta, ka ir iespējams vienā uztvērējā izmantot orģinalo karti, bet pārējiem uztvērējiem nošārēt to un maksāt tikai vienu abonentmaksu. Tad vajag uz katru TV vilkt vēl papildus datortīkla kabeli(cik saprotu, tad tas jau paredzēts). Tādu SAT sistēmu varēs nokonfiguret gan tikai labs SAT speciālists un uztvēreji arī nebūs lēti,bet pasākums noteikti atmaksaāies.

Re: SAT/TV tiikls
Autors: Sezams ()
Datums: 02/08/2009 20:56

SAT nevajag 4 atsevišķas galviņas - var iztikt ar vienu, kam ir četras izejas
[www.yota.lv]

Var jau likt lokālo TV staciju :)), bet tas izmaksās $$$$$.

Visdr;izāk kā jau iepriekšējais minēja - katram TV atsevišķu uztvērēju, kur vienā uztvērējā būs SAT karte (noteikti būs VIASAT), kura tiks nošārēta uz visiem pārējiem.

SAT uztvērēju ieteiktu DREAMBOX.
[www.yota.lv]
Šādiem SAT uztvērējiem ir jāskatās vai nav pakaļdarinājums.

P>S Ir jau arī ne īpaši likumīgie veidi kā dabūt uz visiem TV kodētos kanālus.

Re: SAT/TV tiikls
Autors: puiksis ()
Datums: 02/08/2009 23:06

A varbūt netērēt naudu un paņemt no crownsat dreambox par 90$ ar piegādi līdz lievenim :)_Cik lietotājiem vienlaicīgi var iebarot to viasat?

Re: SAT/TV tiikls
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 03/08/2009 08:28

Jau esmu rakstījis, ka ar skatu nākotnē manuprāt labāk taisīt nevis 75 Ohm koaksiālo kabeļu, bet datu - (W)LAN vtml - tīklu.
Visu māju apmēda ar, piemēram, bēniņos stāvošu mēdiju serveri, bet katrā tualetē liek vai katrs ģimenes loceklis skraida pa un ap māju ar atsevišķu media consoli.
Cik zinu, oriģināli media serveri ir dārgi, taču, kauč neesmu to pagaidām darījis, esmu pārliecināts, ka tadu vajadzētu varēt bez lielām problēmām uzbūvēt pašam uz širpotreba PC. Ja, kā Didzis raksta, CAM/CI kartes daudzkāršošanu var izveikt starp atsevišķiem uztvērējiem, to droši vien var izdarīt arī starp viena PC (media servera) DVB-S vai DVB-T kartēm.

Re: SAT/TV tiikls
Autors: Ambrosio ()
Datums: 03/08/2009 09:36

Man līdzīga problēma būs jārisina tuvākā nākotnē. Man bija doma uzķīlēt savu media serveri uz MythTV (http://www.mythtv.org/) bāzes. Mythbuntu ir gatava Ubuntu + MythTV sistēma (http://www.mythbuntu.org/).

* Watch and record analog and/or digital TV, including HDTV.
* Pause, skip, and rewind live TV shows.
* Completely automatic commercial detection/skipping, with manual correction via an intuitive cutlist editor.
* Intelligently schedules recordings to avoid conflicts.
* Parental controls to keep your kids out of some shows.
* Watch and archive DVDs.
* Listen to your digital music collection.
* Schedule and administer many functions remotely via a web browser.
* Flexible client/server architecture allows multiple frontend client machines to access content served by one or more backend servers (although the most common installation consists of a single computer running both the client and server together).
* Many more...

Uz katru TV vietu jābūt tīkla kabelim. Kopējās izmaksas nebūs mazas - jo vairāk TV mājās, jo vairāk TV/SAT signāla ciparošanas karšu vajadzīgs, jo vairāk frontendu vajadzīgs.

Eksistē arī citas media server programmatūras. Var kaut ko kombinēt - MythTV backends (capture) + NAS (filmas, mūzika), bet cits frontends, piemēram, XBMC (http://xbmc.org/)

Būtu labi, ja kāds varētu uzrakstīt par savu pieredzi, lai man vieglāk lauzties caur tiem džungļiem vēlāk :)

Re: SAT/TV tiikls
Autors: KB ()
Datums: 04/08/2009 23:21

Vienstāvs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jau esmu rakstījis, ka ar skatu nākotnē
> manuprāt labāk taisīt nevis 75 Ohm koaksiālo
> kabeļu, bet datu - (W)LAN vtml - tīklu.

Tas jau tapis cariits. Pa visu maaju ne tikai pie datora, bet arii pie TV vietaam ir pievilkts CAT6 tiikla kabelis (kam vajadzeetu dereet 1Gbit Ethernet tiiklam). Tie LAN, TEL kabelji no visas maajas satiksies skapii pirmajaa staavaa, kur tad savienosies vienaa vai vairaakos lokalajos tiiklos.

Diemzhel pashlaik neizskataas, ka eksisteetu pietiekami vienkarshs veids, kaa TV un SAT dabuut parraidaamu caur LAN taa lai katrs var skatiit savu programmu, tapec javelk vien tradicionalais TV/SAT tikls.

JAUTAJUMI:

1) Ja pareizi saprotu, tad velkot pa diviem vadiem (SAT+TV) uz katru istabu sanaak ka TV/SAT nekaadu komunikaciju skapi nevajag, jo vadi iet pa taisno no antenas uz rozeteem? (+ viens paaris uz komunikaciju skapi, ja nakotnee tur izdomas likt mediacentru)

2) Kads ir maksimalais TV kabelja garums, lai nerastos problemas ar signalu?

Re: SAT/TV tiikls
Autors: Didzisp ()
Datums: 05/08/2009 06:40

Pareizāk būu no katras TV rozetes vilkt divus kabeļus uz vienu centru,kur būs antenas pastiprinātājs un pienaks signāls no antenām. Orģinalās TV rozetes es tiešām iesaku nelietot. Nekad nēsmu sapratis, nafig tos sū*** vispār vajag. Rozetes vākā divi F-F savienotāji, bet visi tie filtri, spliteri, kuri atrodas rozetā, maksā neadekvāti dārgi, principā nav vajadzīgi.

Re: SAT/TV tiikls
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/08/2009 08:14

Rozetē, kurai līnija iet "cauri", stāvošais sadalītājs laikam pareizi saucas "tapper". Esmu brīnījies, kāpēc viņiem uzrādīti neadekvāti lieli vājinājumi. Acīmredzot, lai nesalāgojumi/atstarojumi būtu normas robežās gan ar, gan bez slodzes. Tos droši vien varētu aizstāt ar labākiem (kam caurejas vājinājums nebūtu lielāks par 3 dB) pie nosacījuma, ka visās neizmantotajās ligzdās jāsasprauž 75 omu pretestības. Varbūt pie privātmājas kabeļu garumiem nesalāgošana neko daudz neizsaka, bet daudzdzīvokļu ēku lielajos (komerciālajos!) kabeļtīklos patiešām redzami tādi atstarojumi, ka "prieks"! Mūsdienu kabeļi ar putoto izolāciju manuprāt ir gana labi. Ja vājinājums sistēmā tomēr šķiet par lielu, var uzlikt jaudīgāku pastiprinātāju ieejā!

Re: SAT/TV tiikls
Autors: Didzisp ()
Datums: 05/08/2009 09:11

Tur jau tā lieta, ka rozetēs ir signāla atdalītājs ar lielu vājinājumu un vel filtrs priekš FM radio. Ja vēl rozete paredzēta Eiropas TV standartiem, tad filtrs noēd 3 TV kanāla signālu. Signālu vislabāk dalīt centrālajā sadales skapī. Tad var gan izmantot dalītājus vai atzarotājus ar attiecīgu vājinājumu un neizmantotos kabeļus vienkārši nepieslēgt, nekādu atstarojumu nebūs. Ja signāla dalītājs maksā 0,8Ls. tad TV rozete maksā desmit reizes dārgāk un vēl čakarē signālu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    ******    *******   **              ** 
 **     **  **    **  **     **  **              ** 
 **         **        **         **              ** 
 ********   **        ********   **              ** 
 **     **  **        **     **  **        **    ** 
 **     **  **    **  **     **  **        **    ** 
  *******    ******    *******   ********   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727