UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 12
Re: Kurmju cīņas
Autors: aae ()
Datums: 25/01/2013 10:47

Durkļu lamatu meistari mēdz reklamēties ss.lv utml vietās.
Ja Didzisp lamatās kurmji krīt kā mušas, varbūt vari padalīties kādas tieši konstrukcijas lamatas un vai ir kādas īpašas viltības lamatu uzstādīšanā. Man ar veikala lamatām sanāk noķert ~1 no 30 reizēm, pārējās reizēs kurmis vienkārši sastumj lamatām zemi virsū. Noķeršanas brīži diezgan precīzi saskan ar teoriju, ka noķert var pārošanās sezonā, kad kurmji ir daudz neuzmanīgāki.

Re: Kurmju cīņas
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/01/2013 11:56

Es izmantoju lamatiņas kuras paradītas šai rakstā [www.sievietespasaule.lv]
Slazdu liek tikai cietā zemē zālājā kur velēnas. Dārza irdinātā zemē varat i laiku netērēt, kurmis vienmēr apies lamatiņas. Jāgaida, kamēr kurmis uztaisa alu ārpus dobes. Es esmu tā piešavies, ka alā nelieku divas lamatiņas jo uzreiz redzu kur kurmis "bāzejās" un uz kuru pusi pa alu līdīs. Tādu "meistarību" var tikai ar laiku iegūt :) . Slazdu nedrīks likt ar tīrām smaržīgām rokām, jo kurmis ļoti jūtīgs pret svešu smaržu. Vislabāk izravēt dobi un tad ar zemainām rokam slazdus izlikt. Var arī ar dārza cimdiem to darīt. Neuztraucieties, ka tiko pirktos slazdos kurmis nelien. Slazdi ir saeļļoti un jāpatur zemē, lai attīrās no eļļas. Pirmie kurmji jaunā slazdā sāk krist tikai pēc kādas nedēļas. Var jau būt, ka to eļļu un smaku var nomazgāt, bet es vienkārši slazdu ieroku zemē un pagaidu. Noteikti blakus slazdam iespraudiet mietiņu un tādu, lai suns neaiznes. Tai brīdī, kad slazdu uzliek, liekas, ka visu atceries, bet kad nedēļu regulāri slazdus uzstāda, sāk aizmirsties, kur nu kuro reizi to izdarīji. Kaut vienmēr atzīmēju slazdu vietu, man sezonā kadi pāris slazdi pazūd. Gadās, ka kaimiņu suns izrok kurmi un ar visu slazdu aiznes. Tas jānoraksta zaudējumos, bet nu slazds tak tikai vienu latu maksā. Ja runa par zaļo domāšanu, tad neesmu jau es slepkava, kurš to vien tikai gaida, kā piebeigt kārtējo kurmīti :) Nostaigāju regulāri gar savu robežu un pirmā dienā uzreiz slazdu nelieku. Ar kāju nomīdu alas un "piedāvāju" kurmim izvēlēties citu dzīvestelpu. Neesmu ticīgs, lūgšanas neskaitu, bet ļoti bieži kurmis "saprot" un manā teritorija vairāk nenāk. Traki iet,kad kurmju ģimene padzen jaunos kurmjus no "ģimenes ligzdiņas". Jaunie ir galīgi glupi un rok kā traki. Tad gan nekādas "lūgšanas nepalīdz" un nākas tos nosist.Vēl problēma ir vēlā rudenī, kad zemes virskārta jau piesalusi. Gadās, ka kāds kurmis tad pēkšņi izdomājis pārvakties uz manu zemes pleķīti, jo sausas smiltiņās tak labāk kā slapjā purvā. Tad to noķert ir gandrīz bezcerīgi. Alas ir pat pus metra dziļumā un jāatrok ar lāpstu, bet vienalga kurmis slazdos tad negrib līst. Man šoruden tādā vietā iesala divi slazdi. Varbūt arī nositu kurmi, jo čupas neredz, bet slazdus arī ārā dabūt vairs nevaru. Nekas, gaidīšu pavasari un tad tāpat to zvēru piebeigšu :).

Re: Kurmju cīņas
Autors: aae ()
Datums: 25/01/2013 12:09

Ar tādām man nekas nesanāca, kurmis viņas vienkārši aizstūma prom, drošvien meistarība pietrūka :) Pēc tam pārgāju uz šādām, ar grūtībām, bet vairākus gab tomēr izķēru.


Re: Kurmju cīņas
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/01/2013 12:18

Tiku provējis arī tās žokļveidīgas lamatiņas. Laikam man arī meistarības pietrūka, bet nevienu kurmi ar tam nenoķēru. Man patīk slazdu iestumt alā un tad pilnīgi jūtu, ka kurmis tam garam netiks :) Skaidrs,ak pie visiem slazdiem japiešaujas un meisterība rodas tikai ar laiku. Viens gan skaidrs, kurmjus nevar reizi gadā izķert un tad mierīgi dzīvot. Kurmju slazdi jāliek regulāri un cīņa ar kurmjiem ir nepārtraukta. Tad tā meistarība ar laiku arī atnāks.

Re: Kurmju cīņas
Autors: v_t ()
Datums: 25/01/2013 14:54

manā teritorijā kurmji nelien - laikam nepatīk ss kontūra vibrācijas. kaimiņiem pagalmi kā viens karalauks. toties pie manis regulāri nāk ezītis uz maijvaboļu kāpuru medībām, un pa nakti saurbj desmitiem caurumiņu zālājā. aerācija par brīvu.
žurkas gan no ss nebaidās. lielas ziepes arī nenodara, bet nepatīk pati doma, ka kāds bez atļaujas un pieraksta iemitinājies manā siltumnīcā. tad nu, ar to pašu sieriņu šos kaimiņus var piemānīt.
diemžēl turpināju likt slazdu arī pēc tam, kad konstatēju divas kanibālisma epizodes - no slazdā iekritušajām žurkām bija palikuši tikai apgrauzti fragmenti. žurku karalis kanibāls pats būtu ticis galā ar visu atlikušo populāciju, bet par škrobi es viņu noķēru. protams, ka tas bija viņš - divas reizes lielāks kā pārējie.
žurku karalis: [www.aisbergs.lv]

Re: Kurmju cīņas
Autors: Ar ()
Datums: 25/01/2013 15:21

To v_t :
Jā, to žurku kanibālu Tu lieki nobeidzi. Tā ir visdrošākā recepte kā tikt vaļā no žurkām. Atceros, ka bērnībā mans tētis mēģināja izaudzināt žurku - kanibālu.
Sistēma ļoti vienkārša, saķer dzīvas žurkas, izmantojot lamatas, un salaiž tās visas metāla mucā, tā lai netiek ārā. Dod šīm tikai dzert un pēc kāda laika pa vienai žurkai sāk palikt mazāk. Tad, kad palikusi tikai viena žurka, palaiž to vaļā un novēl labu apetīti, jo tā ir īstā kanibāle. Šī arī visas mājas žurkas notiesā un, kad vairs nav ko ēst, tad aiziet prom meklēt citas žurkas.

Re: Kurmju cīņas
Autors: kapeņu stāstiņi ()
Datums: 25/01/2013 15:49

... un kad nav ko ēst, naktīs nāk gulošiem mājiniekiem kājas grauzt :)

Re: Kurmju cīņas
Autors: dzincha ()
Datums: 25/01/2013 19:26

manu kontūru gan šie nesmādē-rok visapkārt.
Kur tās lamatas var ieķert?
Kādi ir tie ķeršanas triki? Manējais ir zemgales kurmis. Tas tā ja nu šiem uzvedība atšķiras no Balvu vai Kārsavas kurmjiem.
Kāds ir mēģinājis tos US kurmju baidītājus.

Re: Kurmju cīņas
Autors: J ()
Datums: 25/01/2013 22:03

Tie pīksteļi lāga nekam neder. Tāpat arī tīri labi dārzā sadzīvo zemesvēži un kurmji. Pirmos noķert pat ir krietni vieglāk nekā kurmjus.... Laikam lamatiņas tiešām ir vienīgā izeja!

Re: Kurmju cīņas
Autors: Ciprins ()
Datums: 26/01/2013 00:13

Man pirms gadiem 20 mājā bija metināšanas darbi. Tad no metināšanas degļa salaidu alās acitelenu+o2. Uz alas cauruma uzmetu sērkociņu. Metrus 10 uz abām pusēm zeme palecās. Pēc tam kādus 10 gadus viņi nerādijās.

Pašreizējā: 2 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    ******   ********   ******   **     ** 
 **     **  **    **  **        **    **  **     ** 
        **  **        **        **        **     ** 
  *******   **        ******    **        **     ** 
        **  **        **        **         **   **  
 **     **  **    **  **        **    **    ** **   
  *******    ******   ********   ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727